Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.892
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.892
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dev Tahminci, Altın ve Bitcoin’de Şimdi Bu Seviyeleri Bekliyor!

Kovid-19 virüsü kaynaklı belirsizlikleri kısmen geride bırakmışken, bu kez de Rusya’nın yayılmacı bir tutumla Ukrayna’yı işgali ile ekonomik piyasalarda başlayan belirsizlik henüz çözülebilmiş değil. Rusya’ya uygulanan ambargolardan dolayı petrol fiyatları tarihi seviyelere doğru tırmanışa geçti. Altın fiyatları ise krizin başından beri barış anlaşmalarından çıkacak sonuca kulak kesilmiş bir bekleme içinde nispeten yatay seyrediyor. Bitcoin dahil kripto piyasaları ise tam anlamı ile iki ileri bir geri durumunda. Coinmühendisi.com olarak bu yazımızda para piyasaları uzmanı İslam Memiş’in son gelişmeler ışığı altında altın ve Bitcoin’nin seyri hakkındaki görüşlerine yer vereceğiz.

Altın ve jeopolitik belirsizlikler

Sadece kripto piyasalarda değil genel olarak tüm ekonomik piyasalarda gözler Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinde. Bugün itibariyle dolar ve altında fiyatlarında hafif düşüşler yaşanırken borsa, Avro ve kripto paralarda hafifte olsa yukarı yönlü hareketlenmeler görülüyor. Altın için handikap, Ukrayna-Rusya barış görüşmelerindeki ilerlemeyle bağlantılı olması. Ancak Rusya ve Ukrayna’dan gelen bilgiler ve yapılan yorumlar, tarafların yakın bir zamanda geri adım atmaya hazır olmadıkları yönünde. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, tüm ekonomik piyasalar için Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşme trafiği ile FED’in faiz kararları en önemli belirleyici etken olma özelliğini koruyor.

Yukarıda özetlediğimiz konjonktür altında piyasaları yorumlayan ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altınının ve doların teknik olarak düzeltme hareketi yapması gerektiğine inanıyor. Sabırlı olan yatırımcılar daha ucuz maliyetten alım yapabileceğini ileri süre analist, gram altında 900 TL’nin üstündeki seviyelerin yüksek bir maliyet olduğu görüşünde. Aynı seviye altının onsu için 1900 dolar uzmana göre. Uzman, barış görüşmelerinden çıkacak sonuca bağlı olarak altında kademeli düşüşlerin olabileceğini söylüyor: 920 TL altın için destek noktası, ons altında bu seviye 1.960 dolar.

Bitcoin için tahminler

Memiş, altın ve dolardaki seviyelerin şekillenmesinde FED ve TCMB’nın alacağı faiz kararlarının en az jeopolitik faktörler kadar önemli olduğunu söylüyor. Memiş’ göre Mart ayında TCMB faiz konusunda pas geçebilir. Siyasal iktidarın genel yaklaşımının aksine Memiş enflasyon kaynaklı riskler dolayısı ile Mart sonrası dönemde TCMB’nin faiz artırımı kararı alabileceğini söyleyerek ilginç bir iddiayı öne sürüyor. ABD merkez bankası FED’in faiz kararının kripto piyasalarda zaten fiyatlandığını dile getiren uzmana göre 50 dolar seviyelerine uzanacak bir Bitcoin rallisinden söz ediyor. FED2in 25 baz puanlık dört artış yapabileceğini ve bu artışların kripto piyasalarda şok dalgası yaratmayacağını söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir