Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.647
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.647
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Dev Fon Yöneticisi, Krizde Patlayacak 4 Altcoin’i Duyurdu!

Büyük bir Bitcoin boğası ve aynı zamanda 1,7 milyar dolarlık hedge fonu Morgan Creek Capital’in baş yatırımı ve CEO’su Mark Yusko vermiş olduğu bir röportajda en az bir yıl sürebilecek bir kripto kışı ile nasıl başa çıkılacağını ve yarılanma bir sonraki boğa döngüsünü tetiklediğinde gelişecek 4 ucuz altcoin projesini paylaşıyor. Biz de coinmuhendisi.com olarak Mark Yusko’nun paylaşımlarını okuyucularımız için derledik.

Bitcoin ve S&P 500 arasında bir korelasyon var mı?

Federal Rezerv’in Mart ayında 2018’in sonundan bu yana ilk kez faiz oranlarını artırması bekleniyor. Piyasa, bu yıl risk varlıklarını etkileyecek dört faiz artırımı daha fiyatlıyor. Mart 2020’de, başka bir sıkıntı dönemi olan S&P 500 %15 düşerken, Bitcoin %25 düştü. Mark Yusko, son korelasyonun Bitcoin tezini ve ileriye dönük kripto piyasasına bakış açısını zorlayıp zorlamadığına dair bakışını şu şekilde açılıyor:

Kısa vadede korelasyonu hesaplayamazsınız. Sadece matematik çalışmıyor. Ve evet, stres zamanlarında bütün korelasyonların bire gittiği doğrudur. Bu korelasyon olgusu, özellikle borsanın aşırı değerlendiği dönemlerde, sistemde çok fazla kaldıraca iniyor.

Hisse senetleri bu koşullar altına düştüğünde, oyuncuların sadece hisse senetlerindeki pozisyonlarını kapatmak için hisse senetlerini tasfiye etmek zorunda kalmadıkları, aynı zamanda Bitcoin ve tahviller gibi diğer varlıklardakileri de nakde çevirmek zorunda kaldıkları marj çağrıları yaratır ve bu da piyasalar arasında daha sıkı korelasyonlara yol açar. Mark Yusko, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bitcoin’in hisse senetleriyle korelasyonu uzun süreler için 0,15’ti. Bazı haftalar, bazı aylar yükselir, ancak uzun vadede hala 0,15 ve 0’ını bağlar. Yani tasfiyelerde evet, 2020 Mart, geçen yılın Aralık ayında, şu anda insanlar marj çağrılarını finanse etmek için satmak istediklerini değil, satabileceklerini satmak zorunda kalıyorlar.

Son yıllarda Mark Yusko, ABD borsasının aşırı değerlenmesi konusunda açık sözlüydü ve düzeltme için çok sayıda çağrıda bulundu. Geçen yılın Eylül ayında piyasayı ‘çılgınca aşırı değerli’ olarak nitelendirdi ve yılın başından bu yana ABD hisse senetlerinde bir düzeltmeye rağmen, Mart ayında yine de bir düşüş daha olmasını bekliyor.

Mark Yusko’ya göre, Federal Rezerv’in parasal teşvik politikası, varlık değerlerini artırarak ve ülkenin yüksek borç seviyeleri nedeniyle doları devalüe ederek bu aşırı değerlenmeyi ateşledi. Bitcoin’de bu kadar yükselişe geçmesinin nedenlerinden biri de bu. Yusko geçen Mart’ta “Bitcoin’in yükselişi, Bitcoin’in iyileşmesiyle ilgili değil, doların kötüye gitmesiyle ilgili” yorumunu yaptı. 

Bitcoin ve altcoin projeleri için kripto döngülerini tahmin etme

Ama o her zaman aşırı iyimser değil. Mart ayında, bu yıl kriptoda bir ayı döngüsünün gerçekleşeceğini tahmin etmişti. Şimdi devam ediyor gibi görünüyor. Mark Yusko, şunları söylüyor:

Gördüğünüz şey kripto kesinlikle bir ayı döngüsünde. Önümüzdeki 12 ay boyunca mücadele edecek, sonra bir sonraki yarılanma olayının tetiklediği bir sonraki boğa döngüsüne geri döneceğiz. Bu, fiyatı artırmak için temel bir mekanizma çünkü fiyat artmazsa, madenciler kapanmak ve para kaybetmek zorunda kalacak. Fiyat yukarı doğru ayarlanır ve fiyattaki yukarı doğru ayarlama yeni girenleri çeker. Ağı büyütmek için güzel bir yapısal yol.

Mark Yusko, bu durumun, Federal Rezerv’in kendi likidite döngüsüne nasıl yaklaştığını neredeyse takip eden doğal bir dört yıllık döngü yarattığını belirtiyor. Ancak diğerleri, boğa döngüsünün daha erken gelebileceğini düşünüyor. Bloomberg Intelligence emtia stratejisti Mike McGlone, yakın tarihli bir araştırma raporuna göre, Federal Rezerv’in para politikasını sıkılaştırmasının Bitcoin ve Ethereum için daha iyi performansa yol açabileceğini düşünüyor.

Kasım 2020’de Bitcoin’e yatırım yapan ve beş ay sonra pozisyonu 1,1 milyar dolar kârla kapatan Ruffer yatırım direktörü Duncan MacInnes, şimdilik net değil. MacInnes, altın benzeri nitelikleri nedeniyle Bitcoin’e yatırım yaptı, ancak geçen Nisan’da ‘daha çok NASDAQ kaldıraçlı bir ETF gibi davrandığı için’ tükendi. MacInnes bir web seminerinde, şu açıklamayı yaptı:

Likiditenin çekilmesi bizi kesinlikle endişelendirdi ve bu yüzden çıktığımızda ayrıldık. Ayrıca sektörde çok fazla köpük var ve tüm örnekleri seviyorum. Bana orada olmasam da 1999’u yaşıyormuşum gibi geliyor.

Fon yöneticisinin kıştan kurtulacaklarına inandığı altcoin projeleri

Bu köpüğün bir kısmını ortadan kaldırmak için bir kripto kışı hayati olabilir. Mark Yusko, “Kış, zayıfların öldürüldüğü ve bahar geldiğinde güçlülerin gerçekten gelişmesine izin verdiği zamandır” diyor. Dev fon yöneticisi, Bitcoin’in yanı sıra Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM) ve Polkadot’un (DOT) bir kripto krizinden kurtulan güçlü altcoin projeleri arasında olacağına inanıyor.

Bu protokollerin çoğu şu anda 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyelerine göre aşırı indirimlerle işlem görüyor. Geçen yılın en sıcak yatırımlarından biri olan Solana (SOL), Blockchain’indeki bir takım teknik sorunlar nedeniyle serbest düşüş yaşadı. 104,11 dolar ile bu yıl şimdiye kadar %40 değer kaybetti ve Kasım ayındaki rekor seviyesinden %60 düştü. Ancak geçen yıl bu noktadan hala %1.000’den artıda bulunuyor. Mark Yusko, altcoin için şunları söylüyor:

Muhtemelen önümüzdeki fiyatta bir miktar potansiyel oynaklık var. Ama uzun vadede, bence bu harika bir protokol.

Mark Yusko, ayı piyasasının bu protokollerin ekiplerine teknik sorunları çözmeleri ve Blockchain’leri için değer teklifini daha net hale getirmeleri için zaman sağladığını söylüyor ve yatırımcılara şu tavsiyelerde bulunuyor:

Sadece küçük boyutlarda birçok şeye sahip olun ve inandığınız şeyden daha fazlasını satın alın ve daha ucuz hale geldikçe buna ikna olun. Ve temeller üzerinde derin bir dalış yapın ve temelde bozulduğunu düşündüğünüz şeyler öylece terkedilirler, çünkü ölecekler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir