Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.029
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.029
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Dev Bitcoin Balinasından Önemli Yorum: Trilyon Dolarlık Hata!

Yakın tarihli bir tweet’te, iş zekası firması MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Bitcoin için hayati olan, Proof od Work (PoW) konsensüs mekanizmasının kullanımını sınırlamayı amaçlayan Avrupa Birliği’nin kripto para yasa tasarısının en son versiyonuna yüklendi.

AB’nin kripto düzenlemesine yönelik tepkiler yükseliyor

Bir Bitcoin balinası olan Michael Saylor, girişimi ‘trilyon dolarlık bir hata’ olarak nitelendiriyor ve kripto para endüstrisinin bu lanet olası hükme karşı çıkan diğer önde gelen üyelerini yönlendiriyor.

Coinmühendisi.com olarak da daha önce bildirdiğimiz üzere, önceki değişikliğin ardından AB içindeki Proof od Work’a dayalı kripto para birimlerini kısıtlamayı amaçlayan son dakika düzeltmesi, tepkiler nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Daha yumuşak dile rağmen, analistler bunun sektördeki kripto para birimi endüstrisi üzerinde hala yıkıcı bir etkisi olacağı sonucuna vardılar.

AB milletvekillerinin aylarca süren tartışmaların ardından Pazartesi günü tasarıyı oylamaları planlanıyor. Potansiyel yasak, tipik olarak yeşil kredileriyle övünen Proof of Stake (PoS) ve diğer konsensüs algoritmalarına tercihli muamele sağlayacak. Yine de Michael Saylor, enerji bazlı olmayan tüm kripto para birimlerinin düzenleyici tarafından kayıt dışı menkul kıymetler olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bitcoin üzerindeki tartışmalar alevleniyor

Bu arada Bitcoin balinasının şirketi MicroStrategy, basın zamanında yaklaşık 4,8 milyar dolar değerinde olan 125.051’den fazla Bitcoin satın aldı. Virginia merkezli Tysons şirketi, büyük bir farkla lider kripto para biriminin en büyük kurumsal sahibi konumunda bulunuyor.

Michael Saylor’un dijital mülk gibi davranan Bitcoin hakkındaki son yorumları, altın böceği Peter Schiff tarafından fark edilmedi. Peter Schiff, çalışma “gerçek bir değer” üretmediğinden Bitcoin’in aslında değersiz olduğunu iddia ediyor. Schiff, ‘Bir çukur kazmak için saatlerce uğraştığımı ve ardından tekrar toprakla doldurmak için eşit sayıda saat harcadığımı kanıtlayabilirsem, çalışmam hiçbir şey üretmedi’ diyor.

Bitcoin eleştirmeni, Bitcoin’in kanalize etmek yerine enerjiyi boşa harcadığını iddia etmeye devam ediyor. Peter Schiff, lider kripto paranın yalnızca yeni alıcıları çekmek için olduğunu ve böylece holder’ların daha yüksek bir fiyata satabilmelerini sağladığını yineliyor. Permabear (sabit ayı), Bitcoin’i defalarca bir ponzi şeması (dolandırıcılık terimi) olarak tanımladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir