Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.432
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.432
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dev Bitcoin Balinası: Bu Altcoin’de Yükselişteyim!

Kendisinin ve şirketlerinin elinde tuttuğu Bitcoin (BTC) miktarı ile en büyük balinalardan biri olduğu bilinen Grayscale kurucusu ve Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, gizlilik odaklı bir altcoin hakkında yorumda bulundu. İşte detaylar…

Bitcoin balinası Silbert, Zcash (ZEC)’e dikkat çekti

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere kripto para alanında faaliyet gösteren Digital Currency Group’un CEO’su Barry Silbert, yakın zamanda attığı bir tweet’inde Zcash’e (ZEC) dikkat çekerek, kripto para biriminin piyasa değeri ile ilk 50 coin arasına girdiğini belirtti. Silbert, gizlilik odaklı bir altcoin olan Zcash’in ivme kazanmasını, “finansal gizliliğe yönelik yatırım temasının” önem kazanmaya başlamasına yordu.

Gizlilik odaklı coin’ler, bu hafta boyunca değer kazandı. Zcash, son 24 saatte yüzde 14.2, son 7 günde yüzde 20, son 14 günde ise yüzde 50’nin üzerinde değer kazandı. Yazım sırasında 154.31 dolardan el değiştiriyor. 2.14 milyar dolarlık piyasa değeri ile kırk sekizinci sırada yer edinmiş durumda.

Bir kuruluş, ZEC konusunda alarmda

Bu sırada etkili bir düşünce kuruluşu Brookings Bitcoin ve Ethereum konusunda ihtiyatlı bir şekilde iyimser kalırken, Zcash ve bir diğer gizlilik coin’i Monero hakkında alarm veriyor. Brookings, anonimlik sunan kripto para birimlerinin cezai soruşturmaları ve yaptırımların uygulanmasını engellediği konusunda uyarıyor. Pazartesi günü yayınlanan ve Princeton ve Cornell profesörleri tarafından yazılan bir notta Brookings, yasa koyucuların yaptırım ihlallerini veya kara para aklamayı mümkün kılan kriptoyla ilgili endişelerini kabul ediyor.

Bununla birlikte, Brookings okuyuculara, çoğu kripto varlığının (özellikle Bitcoin ve Ethereum) yanı sıra merkezi borsaların, kara para aklamayı önleme ve müşterinizi tanıyın düzenlemelerine uyum kolaylığını önemli ölçüde artırdığını hatırlattı. Bunun yerine kolluk kuvvetlerinin Monero ve Zcash gibi anonim kripto varlıklara ve ayrıca merkezi olmayan borsalara (DEX’ler) odaklanmasını tavsiye etti. Yazarlar, “Kripto para yoluyla kara para aklama konusundaki mevcut politika korkuları abartılmış olsa da, politika yapıcıların endişelenmesi gereken birkaç eğilim var” diye yazdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir