Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.536
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.536
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dev Bitcoin Balinaları, Fiyatlar Düşerken Ne Yapıyor?

Popüler bir zincir içi analist olan William Clemente, Bitcoin (BTC)’in şu anda yüz milyarlarca dolar değerinde BTC tutan büyük kuruluşlarla büyük bir birikim aşamasından geçtiğini ortaya koyuyor. Popüler kripto analistinin bu konudaki açıklamalarının detayları haberimizin devamında…

Bitcoin, tarihinde 4. kez bu orana ulaştı

Blockware Intelligence haber bülteninin son sayısında ünlü zincir içi analist William Clemente, Bitcoin (BTC)’in volatil fiyat hareketine rağmen, piyasa katılımcılarının BTC’yi tarihi bir oranda alıp elinde tuttuğunu söylüyor. Kripto analisti zincir üzerinde yoğun bir birikim aşaması olduğunu ifade ediyor.

Borsadan çıkan fonlar, Mart 2020, Aralık 2020 ve Eylül 2021’de olmak üzere Bitcoin tarihinde daha önce yalnızca üç kez meydana gelen bir orana ulaştı. Clemente, kripto para borsalarından büyük miktarda BTC çıkışının yanı sıra, balinaların yılın çoğu için BTC yığınlarını boşalttıktan sonra piyasa değeri ile lider kriptoyu satın aldığını şu sözlerle vurguluyor:

Bu hafta, ocak ayından bu yana ilk kez balina stoklarında bir artış görüldü ve 1.000 BTC’nin üzerinde varlıkların sahip olduğu arzda bir artış görüldü. Borsalar gibi bilinen zincir üzerindeki varlıklar için filtreleme yapıldı.

Analiste göre bu seviyelere dikkat etmek gerekiyor

Clemente’nin grafiğine bakıldığında, Bitcoin balinaları şu anda toplu olarak 280,59 milyar doların üzerinde bir değer olan 6,95 milyondan fazla BTC’ye sahipler. Clemente ayrıca, piyasa katılımcılarının BTC hazinelerini elinde tutma eğilimini gösteren bir zincir üstü metriğe de dikkat çekiyor. Analist, en az bir yıldır el değmeden kalan BTC arzının rekor seviyede olduğunu ise şöyle açıklıyor:

Elde tutma davranışının başka bir ölçüsü, bir yıldan önce aktif olan arz miktarına bakmaktır. Bu hafta itibariyle, BTC arzının tüm zamanların en yüksek yüzde 63,7’si en az bir yıl içinde hareket etmedi.

Mevcut Bitcoin arzının azalmasına rağmen Clemente, BTC’nin şu anda hiç kimsenin elinde olmadığını söylüyor. Coinmuhendisi.com olarak tahminlerini yakından takip ettiğimiz analist, Bitcoin’i 30.000 dolarlık düşük aralığında bir değer yatırımı olarak veya 47.000 doların üzerine çıktığında bir momentum ticareti olarak görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir