Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.892
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.892
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dev Bankadan Endişelendiren Altın Tahmini: Bu Dipleri Bekleyin!

Bölgesel bankacılık grubu Emirates NBD, altın fiyatlarının bu yıl başta ABD’deki Federal Rezerv olmak üzere küresel merkez bankalarının para politikasını sertleştirmesiyle düşebileceğini söyledi.

Emirates NBD, altın fiyatlarını etkileyen faktörlere dikkat çekti

Emirates NBD, Covid-19’un Omicron varyantının ekonomik etkisinin başlangıçta korkulandan çok daha az olmasıyla, altın fiyatlarının makul olmayan bir şekilde istikrarlı göründüğünü söyledi. Çok daha bulaşıcı Omicron varyantının keşfinden bu yana, altın fiyatları 1.870 dolar civarındaki en yüksek seviyelerden 1.770 dolara kadar dalgalandı ve şimdiye kadar 2022’nin büyük bir kısmını 1.800 dolarda tutarak geçirdi. Uzmanlara göre küresel büyümeye yönelik tehdidin azalıyor gibi görünmesiyle birlikte – Çin gibi büyük ekonomiler sıfır Covid politikası sürdürse bile – altın gibi bir sığınak varlığının cazibesi kaybolacak.

Altın, Omicron’un azalan riskine tepki göstermese bile, altın fiyatlarına yönelik bir başka göze çarpan tehdit, küresel merkez bankalarından, özellikle de Fed’den gelen şahin, yani para politikasına yönelik sert tutumdaki değişim olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlara göre Fed’in politika normalleştirme çabasına gireceği açık gibi görünüyor – bu yıl Mart toplantısından başlayarak dört faiz artışı bekleniyor.  Emirates NBD, altının geçen yıl spot fiyatların dolar bazında yüzde 3,6 düştüğü ve ABD enflasyonunun ortalama yüzde 4,7 olduğu ortamda “hedge” özelliğini yerine getiremediğini söyledi.

2022 yılı için 1.675 dolarlık tahmin geldi

Emirates NBD, Fed ve diğer merkez bankalarının enflasyonla mücadele etmek için agresif hareket etme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Bankaya göre yatırımcılar hisse senetleri gibi riskli varlıklardan veya altın gibi diğer emtialardan uzaklaştıkça, bu senaryo genellikle değerli metaller için kısa vadede olumlu sonuçlanacaktır. Ancak, Fed’in attığı adımların piyasayı bozma riskine karşı tetikte olunması gerektiğini düşünüyorlar. Banka, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Altın fiyatlarının 2022’de yıllık 2021 seviyelerine göre yüzde 7’lik bir düşüşle ortalama 1.675 dolara düşmesini bekliyoruz. Diğer değerli metaller için ortalama fiyatların 2021’dekinden daha düşük olmasını bekliyoruz, çünkü esas olarak daha yüksek getiriler, yatırımcıları emtialardan uzaklaştırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir