Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.334
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.334
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Dev Banka, Bu DeFi Altcoin’ine Büyük Yatırım Yaptı!

Tayland’ın en eski bankası Siam Commercial’ın risk sermayesi kolu, kripto para piyasasının son zamanlardaki zayıflığına rağmen DeFi altcoin sektörüne dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Terra çöküşüne rağmen, büyük şirketler DeFi altcoin piyasasına yatırım yapıyor

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, SCB 10X, DeFi altcoin projesi Compound’a (COMP) açıklanmayan bir miktar yatırdığını söyledi. Compound, kurumsal düzeydeki ürünleri ile mevduatta %4 getiri sunmaktadır. Toplam değeri kilitli (TVL) 3,19 milyar dolar olan sekizinci en büyük DeFi platformudur.

Compound ayrıca borç derecesine sahip birkaç kripto para birimi arasında. Yıl içinde bir dizi yatırım şirketinden ek fonlar sağlamayı da başardı. SCB’nin Compound’a yaptığı yatırım, bir zamanlar DeFi’deki en büyük ikinci Blockchain olan Terra’daki bir fiyat patlamasından sadece birkaç hafta sonra geldi.

DeFi’de SCB 10X yükselişi

SCB 10X’in Baş Yatırım Sorumlusu Mukaya Panich, Twitter’dan ortaklığın Compound ile 11 aylık işbirliğinden sonra geldiğini söyledi. Risk sermayesi şirketi, bir bankaya benzer şekilde Compound üzerindeki parametreleri izlemeye yardımcı olacak risk izleme araçları geliştirecek. Compound aracılığıyla, DeFi getirisi sağlayan ürünleri Siam Commercial’ın ürünlerine dahil etmeyi de keşfedecek.

Panich, Terra çöküşüne rağmen DeFi’de yükselişini sürdürüyor. Bloomberg’e konuşan Panich, çöküşün büyük olasılıkla DeFi üzerinde daha sıkı düzenlemelere davetiye çıkaracağını ve bu alanı kurumsal yatırımcılar için daha iştah açıcı hale getireceğini söyledi.

Artan kripto benimsemesine rağmen, çoğu büyük ticaret şirketi hala DeFi’ye karşı tereddütlü. Alan üzerinde düzenleme eksikliği, doğrudan kripto tutma ihtiyacı ile birleştiğinde, muhtemelen bunu etkileyen iki ana faktördür. Ancak Compound’un hazineleri gibi ürünlerin ortaya çıkmasıyla bu eğilim değişebilir.

2022, DeFi piyasasının eridiği bir yıl oldu

Ancak DeFi, 2022’de büyük bir değer kaybı yaşıyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız Llama verilerine göre, Terra’nın çöküşü piyasadan yaklaşık 80 milyar dolarlık değeri sildi. Piyasadaki TVL, bu yılın başlarında 200 milyar doları aşan yüksek bir seviyeden yarıdan fazla 93 milyar dolara düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir