Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.858
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.858
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dev Balinalar, Çöküşte Bu DeFi Altcoin’lerine Koşuyor!

Küresel kripto para piyasası, geçtiğimiz gün yaklaşık %1’lik bir marjinal düşüşe tanık oldu. Toplam kripto piyasa değeri, 1,19 trilyon dolara kadar geriledi. En büyük token’ler bu ay iyi performans göstermedi. Artan belirsizlik nedeniyle balinalar DeFi altcoin projelerine yöneldi.

ETH balinaları DeFi altcoin projelerine yöneldi

Whalestats, düşen fiyatın ortasında en büyük Ethereum balinalarının çetelelerine DeFi altcoin projelerini eklediğini bildirdi. Verilere göre Wrapped Bitcoin (WBTC), en büyük ETH cüzdanlarının biriktirdiği tokenlerden biri olarak ortaya çıktı. Son 24 saat içinde, balina cüzdanları yaklaşık 53,19 milyon dolar değerinde WBTC ekledi. Token, basın zamanında ortalama 28.805 dolar fiyatla işlem görüyor.

“Bluewhale” adlı bir ETH cüzdanı tek başına 47,44 milyon dolar değerinde 1.646 Wrapped Bitcoin aldı. Balina bir satın alma çılgınlığı yaşıyor gibi görünüyor. Bluewhale ayrıca 47,38 milyon dolar değerinde Wrapped Ethereum (wETH) ekledi. İşlemde 27.238 WETH’yi cüzdanına taşıdı. Bu arada, balina şu anda 53,9 milyon dolar değerinde wETH tokeni tutuyor. Wrapped Ethereum, basın zamanında ortalama 1.767 dolar fiyatla işlem görüyor. Daha önce, başka bir ETH cüzdanının yaklaşık 12 milyon dolar değerinde wETH eklediği bildirilmişti.

Chainlink, WBTC’yi en çok işlem gören token olarak geçti

Ancak Whalestats, Chainlink’in (LINK) WBTC’yi en büyük 500 ETH balinaları arasında en çok işlem gören tokenlerin tepesinden indirdiğini bildirdi. LINK, son 30 gün içinde %50 oranında değer kaybeden başka bir DeFi altcoin projesi.

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere, kripto piyasa değeri, belirli jeopolitik sorunlar ve son Terra (LUNA) çöküşü nedeniyle ciddi düşüş yaşadı. Bitcoin (BTC) fiyatı 28.800 dolar fiyat seviyesinde işlem görüyor. BTC’nin piyasa değeri, Mayıs ayında neredeyse %27 oranında azalarak 549 milyar dolara geriledi. Aynısı, ETH yan ürünü WBTC’de de oldu. Piyasa değeri 7,89 milyar dolara düştü. Bununla birlikte, balinanın birikimi, bir dip satın alma eğilimi gösteriyor. Bu arada, DeFi altcoin projelerinin piyasa değeri son bir günde %26 gibi büyük bir düşüş yaşadı ve şu anda 50,51 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir