Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.909
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.909
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dev Altın Tahmincisi Rakam da Verdi: Temmuz ve Ağustos’ta…

Altın fiyatları son günlerde düşüş yaşadı. Hatta, Nisan ayının sonundan bu yana ivme kaybı yaşamaya devam etti. Artan ABD reel getirileri yükselmeye devam ederken, kimine göre temel görünüm aşağı yönlü olmaya devam ediyor. Bu sırada Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, bu ivme kayıplarının alım fırsatı olduğunu savunuyor. İşte detaylar…

İslam Memiş: Altın bu seviyelerden alınabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, BDDK’nın bir kararını değerlendirirken yatırımcılara belirli seviyelerden altın alabileceklerini söyledi. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ticari krediler için yeni bir karar yayınlamıştı. Bu kararın ardından dolar ve altının fiyatı düşüş yaşadı. Bir süredir 1.000 liranın üzerinde el değiştiren gram altının fiyatı, 970 liraya kadar geriledi. İslam Memiş, BDDK kararını değerlendirirken mevcut durumun ne zamana kadar devam edeceğini açıkladı.

Memiş, kurum ve kuruluşların önümüzdeki dönemde yeni kararlar açıklayabileceğini söyledi. Bu nedenle Temmuz ve Ağustos aylarında kur atağından çok dengeli bir süreç göreceğimizi aktardı. Memiş, altın ticareti yapanların, düğün yapacakların ve altın borcu olanların 950-1.000 lira seviyelerinden gram altın alabileceğini söyleyerek analizini sonlandırdı.

Piyasada son durum nedir?

ABD Hazine getirilerindeki son kazançlar külçeye önemli bir ilgiyi engelliyor. Bu nedenle küresel olarak, sarı metal fiyatları neredeyse sabit kaldı. Spot altının fiyatı en son yüzde 0.1 artışla ons başına 1.824.65 dolardan işlem gördü. ABD vadeli işlemleri 1.824.70 dolardan yatay seyretti. Bu sırada analistler, izlenmesi gereken gelişmelerden bahsederken Rusya ve Beyaz Rusya’nın Litvanya ile kriz yaşamasına dikkat çekti. Böyle bir jeopolitik gerilimin, altını yükseltebileceği öne sürülmekte.

Altın, yatırımcıların küresel büyüme ve para politikası görünümünü tartmasıyla toparlanabilir. Değerli metal, tipik olarak azaltan yükselen faiz oranlarından darbe alıyor. Öte yandan bir sığınak varlığı olarak “gerileme” riski cazibesini artırıyor. 10 yıllık Hazine getirisinin yaklaşık yüzde 3,2’ye yükselmesiyle baskı altında. Geçen hafta Fed Başkanı Powell, enflasyonu kontrol etme konusuna bağlılığını “koşulsuz” olarak nitelendirdi. Bu da, agresif sıkılaştırmanın bir resesyonu tetikleyebileceğine dair korkuları artırdı.

Sonuç olarak altın fiyatları, yavaşlama endişeleri ve ABD Merkez Bankası’ndan (FED) daha yüksek faiz artırımı beklentileri gibi karışık küresel faktörler üzerine belirli aralığa bağlı ticareti sürdürdü. Zayıf hisse senedi endeksleri ve Rus altınına yönelik olası yasak, altın fiyatlarındaki düşüşü sınırladı. Dolar/TL paritesi geri çekilme yaşasa da, diğer paralara karşı değerini ölçen ABD Doları Endeksi, sabit kaldı.  

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir