Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.952
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.952
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Deutsche Bank Analisti, Bitcoin’in (BTC) Ana Ödemeler İçin Hala Uygun Olmadığını Düşünüyor

Deutsche Bank analisti Marion Laboure, müşterilerine gönderdiği notta, Bitcoin’in küresel bir ödeme yöntemi olarak kullanılmaya başlamadan önce, volatilitenin, yüksek işlem maliyetlerinin ve karbon ayak izinin üstesinden gelmesi gerektiğini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Laboure, bu açıdan bakıldığında hızı artırdığı ve maliyeti düşürdüğü gerekçesiyle Lightning Network’ün umut verici olabileceğini söyledi. Analist, Lightning Network‘ün işlem başına dört sent maliyetle saniyede 25 milyon işlemi gerçekleştirebileceğini vurgulayarak, ödemeleri işlemede standart bir Visa kartından bin kat daha hızlı ve daha düşük maliyetli olduğunu belirtti. Ancak Visa ve MasterCard, şu anda Lightning Network’ünkileri gölgede bırakan işlem hacmine sahip.

“Lightning Network, 2025 yılına kadar işlem hacminde yılda 100 milyar doları geride bıraksa dahi, bu yine de Visa’nın yıllık ödeme işlemleri değerinin %1’inden az olacak”

Laboure, Bitcoin’in daha fazla kabul edilmesi ve bir ödeme yöntemi olarak düşünülmesi için “düzenleyici katılımın” gerekeceğini söyledi.

Deutsche Bank, Taproot güncellemesinin lider kriptonun ölçeklenebilirlik sorunlarının bazılarının iyileştirilmesinde yardımcı olduğunu söylese de Laboure, Lightning Network gibi üçüncü taraf geliştirici girişimlerinin, Bitcoin‘in bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasında daha önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir