Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.626
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.626
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Demokratlar FTX’in 3 Milyon Dolarlık Siyasi Bağışını Geri İade Edecek

FTX

Demokratik Siyasi Eylem Komitesi politikacıları, FTX’in çöküşünden önce Sam Bankman-Fried tarafından kendilerine bağışlanan paraları iade ediyor.

İflas eden kripto borsasını çevreleyen olumsuz baskı, Demokratik Senato Çoğunluk PAC’sine şirketin yöneticilerinden gelen 3 milyon dolarlık siyasi bağışı iade etmesi için teşvik etti. Bu bağışlar arasında FTX’in eski mühendislik müdürü Nishad Singh (2 milyon dolar) ve gözden düşmüş eski patron Sam Bankman-Fried’den (1 milyon dolar) bulunuyor.

FTX Bağışları İade Ediliyor

CNBC tarafından bildirildiği üzere, Siyasi Eylem Komitesi (PAC) sözcüsü “FTX’e yönelik ciddi iddiaların” ardından PAC’ın fonları iade etmeye karar verdiğini söyledi. PAC, parayı iade etmeden önce federal kolluk kuvvetleri yetkililerinin yasal işlemlerine dayanarak verecekleri uygun talimatı bekliyor.

Bu tür bir adım atan sadece PAC değil. Demokratik Senato Kampanya Komitesi ve Demokratik Kongre Kampanya Komitesi de iflas eden borsadan aldıkları bağışları geri ödemeyi kabul etti. Demokratik Ulusal Komite sözcüsü Daniel Wessel, grubun Bankman-Fried’den 2020 yılına kadar aldığı 815.000 dolarlık bağışı, uygun yasal yönlendirmelerin ardından iade edeceğini söyledi.

SBF, bu yılki ara seçim döngüsünde Demokrat Parti’ye en büyük ikinci bağışçı olmasıyla tanınıyor. Kendi deyimine göre, Cumhuriyetçi adayları da aşağı yukarı eşit ölçüde destekleyen bağışlar yaptı  ancak bunları kamuoyunun tepkisinden korktuğu için açıklamadı.

Bu arada FTX’in kardeş şirketi  Alameda Research, Joe Biden’ın 2020 başkanlık adaylığı için milyonlar harcayan Future Forward USA’ya 5 milyon dolar bağışladı. İflas avukatı, FTX’in varlıklarının Alameda’nın varlıkları ile marj ticareti amacıyla karıştırıldığını ve büyük miktarda para kaybedildiğini iddia etmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir