Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.322
% 4.32
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.322
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Defrost Finance Saldırıya Uğradı: 12 Milyon Dolar Kayıp

Avalanche ekosisteminde yer alan Defrost Finance, her iki versiyonunun da (Defrost V1 ve Defrost V2) bir hack olayı nedeniyle araştırıldığını duyurdu.

Duyuru, yatırımcıların MetaMask cüzdanlarından stake edilmiş Defrost Finance (MELT) ve Avalanche token’larını kaybettiklerini bildirmelerinin ardından geldi.

Defrost Finance’e Hack Saldırısı

Birkaç kullanıcının fon kaybı yaşamasının ardından, Defrost Finance’in çekirdek ekip üyesi Doran, Defrost V2’nin bir flash loan saldırısına uğradığını doğruladı. O sırada platform, Defrost V1’in saldırıdan etkilenmediğine inanıyordu ve daha fazla araştırma için V2’yi kapatmaya karar verdi.

Blockchain araştırmacısı PeckShield, bilgisayar korsanının LSWUSDC’nin hisse fiyatını manipüle ettiğini ve bilgisayar korsanı için yaklaşık 173 bin dolar kazanç sağladığını tespit etti. PeckShield’in açıklamasında şunlara yer verildi:

“Analizimiz, sahte bir teminat token’ının eklendiğini ve mevcut kullanıcıları tasfiye etmek için kötü niyetli bir oracle’ın kullanıldığını gösteriyor. Kaybın 12 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.”

Defrost’un ilk sürümünde flash loan işlevi bulunmadığından, Defrost V1’in başlangıçta saldırıdan etkilenmediği duyurulmuştu. Ancak, platform daha sonra V1 için de acil bir durum olduğunu kabul etti ve şunları söyledi:

“Ekibimiz şu anda araştırma yapıyor. Topluluktan güncellemeleri beklemelerini ve şu an için V1 ya da V2’yi kullanmaktan kaçınmalarını rica ediyoruz.”

Defrost Finance ekibi şu anda durumu araştırıyor ve güncellemelerin resmi kanallar aracılığıyla kullanıcılara ulaşacağı bildirildi.

Defrost Finance

Flash Loan Saldırısı Nedir?

Flash Loan saldırısı, art niyetli kullanıcılar tarafından Flash Loan sisteminin kötüye kullanılması ve manipüle edilmesiyle gerçekleştirilir.

Flash Loan saldırıları borçlu kişinin, borcun tamamı geri ödenmemiş olsa bile karşı tarafı ödendiğine dair inandırdığı durumlardır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir