Kriptolar:
29213
Bitcoin:
$63.722
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.10
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 0.46
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.722
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

DeFi varlıkları yeni yıla güçlü başladı: Hangileri en iyi performansı gösterdi?

Yeni yılın ilk pazartesi gününde öne çıkan kripto varlıkların DeFi tabanlı olduğu görülüyor. 2020 senesinde başlayan DeFi rüzgarı 2021 yılının ikinci yarısından itibaren durağan bir döneme geçmişti. Ancak yeni yıla yeniden pozitif hava içinde girildi. Peki DeFi varlıklarının hareketi büyük boğa koşusunu tetikleyebilir mi?

Bugün iyi performans gösterenler arasında Uniswap, Aave ve Yearn.Finance yer alıyor. Yeni yılın başlangıcında DeFi projeleri, altcoinlere boğaları geri getirdi. Santiment verileri ise piyasanın çoğunluğunun neredeyse hiç yükseliş momentumu olmadan sabit kalmasına vurgu yaptı. Bununla beraber DeFi varlıklarının %13’e varan belirgin bir artış kaydettiği görüldü.

2021’in son çeyreğinde, Eylül ayı satışlarından sonra yükseliş bekleniyordu. Ancak Ekim dışında hem Kasım hem de Aralık ayları, kripto piyasasının Temmuz – Ağustos döneminde görülen seviyelere düşmesine sahne oldu. Son aylar da yaz dönemi gibi düşüş içinde geçti. 2021’in sonunda kripto pazarı, Ekim ayına göre %30’unu daha kaybetti. 2022 yılına da düşük bir pazar hacmiyle giriş yapılmış oldu.

DeFi projeleri piyasaya öncülük edebilecek mi?

DeFi projeleri, bir dizi hack saldırısına rağmen hâlâ en çok aranan kripto varlıklar arasında bulunuyor. Toplam DeFi piyasa değeri şu anda 160 milyar doların üzerinde. Pek çok merkezsiz varlık kendi alanında yatırımıcılara iyi imkan sunuyor.

YFI, %13’lük bir fiyat artışıyla son 24 saat içinde en büyük sıçramayı yaptı. YFI, günlük grafikte art arda altı yeşil mum oluşturdu ve kripto piyasasının geri kalanının konsolide olduğu bir zamanda bile yükseliş dalgalanması gösterdi.

YFI’yi günlük kazançlar açısından takip eden UNI son 24 saatte yaklaşık %9 yükseldi. En iyi DEX platformlarından biri olan Uniswap, kısa süre önce Polygon ağına geçmişti. Birçoğu mevcut fiyat artışının MATIC‘e başarılı geçişten kaynaklandığına inanıyor. Güne hızlı başlayan bir diğer varlık ise AAVE oldu. Kripto para birimi yüzde 10’ları geçen bir tırmanışa imza attı.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir