Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.095
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.095
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

DeFi sektörü için önemli bir dönüm noktası: Uniswap artık Polygon ağında

Investing.com – 2021 yılı sona ererken kripto para piyasalarının sakin seyretmesine karşılık kripto ekosisteminde bazı önemli gelişmeler meydana geliyor. Bugün, önde gelen DEX protokolü Uniswap’ın Polygon ağına entegre olması hem merkezsiz borsa hem de Polygon ağı için önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Polygon kurucu ortağı Mihailo Bjelic, geçen Uniswap v3’ün Polygon ağında faaliyete geçmesi için bir teklif sunmuştu. Bu teklif, Uniswap topluluğunda oylamaya sunuldu ve 72 milyondan fazla kabul oyuyla Uniswap’ın Polygon ağında devreye girmesi kabul edildi. 18 Aralık tarihinde son eren oylamada sadece 503 bin topluluk üyesi bu değişiklik için olumsuz oy kullandı. 

Merkezsiz kripto para borsası Uniswap’a ne kazandıracak?

Uniswap’ın Polygon ağında hayata geçmesi, Ethereum ağının en önemli projelerinden birinin başlangıç vaadine geri dönmesi açısından oldukça önemli gözüküyor. Ethereum için katman 2 çözümü olarak çalışan Polygon ağı sayesinde merkezsiz kripto borsası, daha düşük işlem ücretleri sunabilecek ve kullanıcı erişimini daha da artıracak. 

Polygon, DeFi Ekosisteminin en önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Sektörde katman 1 olarak çalışan Ethereum ağından sonra en güçlük ikinci ekosistem konumunda bulunuyor. Uniswap ise birçok DeFi uygulaması tarafından kullanılan ana DEX platformlarının başında geliyor. Bu yüzden entegrasyonun, ekosistemin gelişimine katkı sağlayacağı düşünülüyor. 

Ethereum Blockchain’i üzerinde çalışan Uniswap, bu sene yüksek gas ücretlerinden dolayı önemli bir sorun ile karşı karşıya kaldı. DEX platformunun katman 2 çözümü olan Polygon ağı üzerinde çalışmaya başlaması, bu yüksek işlem ücretlerinin azalmasını mümkün kılarak işlem hacminin bu yolla artmasını sağlayacak. 

Uniswap, bu yıl 600 milyar dolarlık bir işlem hacmine ulaşan en büyük DEX platformlarından biri haline geldi. 

Polygon ağı Uniswap için desteğine devam etme taahhüdünde bulundu

Polygon, bu entegrasyon sonrası DEX platformunu desteklemek amacıyla 20 milyon dolara kadar teşvikte bulunacağını belirtti. Bu teşvikin 15 milyon dolarlık kısmının uzun vadeli likidite madenciliği için ayrılacağı dile getirilirken benimsemenin artırılması için ise 5 milyon dolarlık fon ayrılacağı belirtildi.

2021 yılı, Polygon ağı için muazzam bir yıl oldu. Ethereum tabanlı projeler için düşük gas ücretleri sunmasıyla öne çıkan platform, yıl boyunca neredeyse sorunsuz ve hızlı işlemleriyle Ethereum’un ölçeklendirme sorununa önemli bir katkı sağladı. Polygon ağında kuruluşundan bu yana ve ağırlıklı olarak 2021 yılında gerçekleşmek üzere 1 milyardan fazla işlem yapıldığı biliniyor. 

Polygon, ayrıca bu yılın gözdesi NFT sektörüne de el attı. Polygon Studios, platformun NFT kolu olarak faaliyete başladı. Ağ üzerinde hayata geçen ilk NFT platformu ise Rario oldu.

Uniswap’ın Polygon ağına konuşlanması UNI ve MATIC tokeni fiyatlarına olumlu yansıyor

Polygon ağının yerel tokeni MATIC, son 24 saatte yüzde 6 değer artışıyla sabah saatlerinde 2,62 dolardan el değiştiriyordu ve tüm zamanların en yüksek değeri olan 2,7 dolara oldukça yaklaştı. 

Uniswap’ın kendi tokeni olan UNI ise yüzde 10’a yakın değer artışıyla 16,74 dolar seviyesinde bulunuyor. UNI/USD, dün 18 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra bir miktar geri çekilme gördü, ancak bugün yükseliş hareketine devam ettiği görülüyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir