Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.254
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.254
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

DBS Bank Analistleri: Altın Fiyatları Şimdi Bu Seviyelere Düşebilir!

Altın, Rusya-Ukrayna cephesinde barış umutlarıyla açılan risk iştahının ortasında, Salı günü düşüşünü derinleştirdi ve yazının yazıldığı sıralarda gün içi %1,62 kayıpla 1.920 doların altına çekildi. Bununla birlikte DBS Bank analistleri, altın fiyatları için mevcut düşüşü bir düzeltme olarak görüyor ve boğa trendinin bozulmadan kaldığını belirtiyor.

Altın fiyatlarındaki düşüş bir düzeltme mi?

Altın, en yüksek 2.070 dolara ulaşmak için son yükselişinin kazanımlarından vazgeçti. Ancak sarı metal 1.850/16 dolar alanının üzerinde işlem görmeye devam ettiği için boğa görünümünü koruyan DBS Bank analisti Benjamin Wong, mevcut düşüşü bir düzeltme olarak değerlendiriyor. Analist, değerli metalde, ayıların zirve hedefi olarak 1.906 dolara, kısa vadeli bir baş-omuzlara doğru düşüş bekliyor. Benjamin Wong, teknik analizinde şu hususlara dikkat çekiyor:

Haftalık grafiğinde, hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) sinyalinin daha yüksekte kalması göz önüne alındığında, altının doğal boğa trendi bozulmadan kalıyor. Ancak, bir izleme nöbeti devam ediyor. Fiyat korozyonunun kontrol altına alınmaması durumunda 2.075/70 dolarlık zirveler çift zirveye dönüşebilir.

DBS Bank’a göre altın fiyatları yükselişini sürdürecek

Analist, şimdilik, en azından haftalık fiyat perspektifinden bakıldığında, altın 1.850/16 dolar fiyat bölgesini elinde tuttuğu için yükselişini sürdüreceğini tahmin ediyor. Analiste göre ilki, 1.992 dolardan 1.850 dolara düşüşü işaret ediyor; eski bir boyun çizgisi kırılmasının tuzakları ve ikincisi, çok önemli bir hareketli ortalama seviyesi olan 1.816 dolara ev sahipliği yapıyor. Benjamin Wong, teknik analizinde altın fiyatları için şu seviyelere işaret ediyor:

2.070 dolardan düşük olan hareket, şimdi baş-omuz zirvesine yakın bir potansiyelin kalıbını alıyor. Bu, ya 1.891 dolar olarak ölçülen son 2.070-1.780 dolar aralığındaki tutuşun %61,8 geri çekilmesine doğru harekete ya da 1.906 doları kalibre eden baş-omuz model hedefine yönelik düzeltici hareket için zemin sağlıyor.

Ayrıca coinmuhendisi.com olarak, teknik analizin ötesinde, tüm gözlerin bu Çarşamba günü Fed ve ABD merkez bankası Başkanı Jerome Powell’da olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Piyasalar, her ne kadar 25 baz puanlık artışı fiyatlasa da, Fed’in Ukrayna’daki savaşı nasıl değerlendirdiği ve işgalin ve yaptırımların yılın geri kalanı için faiz artırımı görünümünü etkileyip etkilemeyeceğine dair ipuçları yakalamaya çalışacak. Bilindiği gibi yüksek faizler, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırarak, fiyatlara baskı uygular.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir