Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.647
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.647
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Danışmanlık Devi Sebebini de Açıkladı: SHIB’lerinizi Satın!

12 milyar dolarlık piyasa değeri ile Shiba Inu (SHIB), piyasa değerine göre en büyük 15. kripto paradır. Ancak boyutuna rağmen, ikonik meme coin, Ekim sonunda ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 75 düştü.  ABD merkezli yatırım ve danışmanlık devi The Motley Fool, fiyattaki olumsuzluğun sona ermediğini belirterek coin’i negatif yönde etkileyen gelişmeleri aktardı.

SHIB yakımı, büyümenin yerini alamıyor

Shiba Inu’nun geliştiricileri, ShibaSwap’a bir yanma portalı ekleyerek kullanıcıların SHIB tokenlerini “yakmasına” yardımcı olmayı planlıyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere yakım, tokenları dolaşımdan çıkarmak için erişilemeyen bir adrese göndermektir, bu da arzı kısıtlayarak fiyatların artmasına yardımcı olabiliyor. Geliştiriciler ayrıntı vermemiş olsa da, bu işlemin, ShibaSwap’ta SHIB işlem ücretlerinin bir yüzdesini yok ederek yapılacağı düşünülüyor.

Ancak The Motley Fool’dan Will Ebiefung’a göre dolaşımdaki 549 trilyon SHIB ile nispeten bir avuç coin yakmak, varlığın aşırı şişirilmiş arzını azaltma konusunda pek yardımcı olamayacak. Ayrıca talep, kullanıcıların tokenları yok edebileceğinden potansiyel olarak daha büyük bir oranda düşmeye devam ederse, SHIB’in fiyat çöküşünün devam edebileceği Ebiefung tarafından belirtiliyor.

Metaverse projesi, SHIB’i nasıl etkileyecek?

Shiba Inu’nun geliştiricileri, metaverse projesine kollarını sıvamış durumda. Shiberse olarak adlandırılan proje, Ocak ayında Shiba Inu ekosistemi için “sürükleyici bir deneyim” olarak duyuruldu. Şubat ayında ekip, metaverse’te sanal gayrimenkul olacak Shiba Lands’i tanıtan bir güncelleme sağladı.  Ancak duyuruya göre, Shiba Lands, SHIB’den tamamen farklı bir token olan Doge Killer ile satın alınabilecek.

Motley Fool’a göre bu, geliştiriciler SHIB’i projeye dahil etmedikçe, metaverse’ün SHIB talebi üzerinde (hype dışında) herhangi bir temel etkisi olmayacağı anlamına gelir. Duyuru ayrıca, yatırımcıların tokeni satın aldıktan sonra satmalarını engelleyebilecek bir anti-dumping mekanizması olacağını öne sürüyor. Ancak uzmana göre geliştiriciler, yatırımcıları istedikleri zaman satamama riskine sokarsa, böyle bir özellik projenin güvenilirliğine zarar verebilir.

Shiba Inu, üzerinden “meme token” damgasını kaldırabilecek mi?

Dogecoin’den farklı olarak, Shiba Inu’nun geliştiricileri SHIB için kullanım durumları oluşturmak için cesur bir girişimde bulundular. Ancak danışmanlık şirketine göre Shiba Inu teknik özellikler açısından masaya pek yeni bir şey getirmiyor ve temelleri hala zayıf. Yukarıdaki sebeplerden dolayı şirket, “Yatırımcılar, bu zorluklar çözülene kadar (eğer mümkünse) Shiba Inu’dan kaçınmalıdır,” ifadelerini kullanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir