Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.802
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.802
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DOGE Aşığı Elon Musk Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına atıfta bulunarak “Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter’daki olumsuzluklar meşrulaşmaz” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Elon Musk ve Twitter yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına yanıt olarak şunları söyledi:

Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter’daki olumsuzluklar meşrulaşmaz. Ben daha önce de söylüyordum ‘Twitter cıvıtır’ diye.

Bir gazetecinin sorduğu ” Elon Musk, bu hafta Twitter’ı satın aldı. Bazı çalışmalar yapacak. Mesela güvenilirliğini artırmak istiyor, platformu daha güvenilir hale getirmek istiyor. Türkiye’nin sosyal medya düzenlemeleriyle biraz benzerlik gösteriyor. Musk ile iletişiminiz ve Türkiye’deki sosyal medya düzenlemeleri hakkında ne söylemek istersiniz?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan konuya olumlu yaklaşmadığını söyledi.

“Sosyal medyaya pek olumlu bakmıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşlere ek olarak, sosyal medyadaki tutumunun olumsuz olduğunu belirterek, şunları aktardı:

Sosyal medya konusunda doğrusu benim yaklaşımım olumlu değil, sosyal medyaya pek olumlu bakmıyorum. Ama sosyal medyayı bir kenara atmamız da mümkün değil. Onun için de gerekli olanı yapmamız lazım. Bu da nedir? Yasal düzenlemeler. Şu anda biz bu yasal düzenlemeleri yapmak için çalışıyoruz. Bu konuda gereken adımları süratle atacağız.

Cumhurbaşkanı, Elon Musk’ın 44 milyar dolara Twitter’ı satın almasıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

Şimdi, Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter’daki olumsuzluklar meşrulaşmaz. Örneğin Trump’ın Twitter ile ilgili mücadelesinde neler yaşandığını gördük. Ben daha önce de söylüyordum ‘Twitter cıvıtır’ diye. Bunun ne olduğunu da zaten yaşıyoruz. Sosyal medyada iftira derseniz iftira var, yalan derseniz yalan var. Hakikatlerin paylaşıldığı veya ulaştırıldığı değil, tam manasıyla olumsuzlukların, yalanın, yanlışın, her türlü fitnenin, fücurun olduğu bir yapı.

coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, 24 Nisan Pazar günü milyarder Elon Musk ile Twitter’ın tamamen satın alınması için görüşmelere yeniden başladı. Musk’ın hisse başına 54.20 dolar teklifi Twitter (TWTR) hissedarları tarafından onaylandı ve doğrudan satın almayı teklif ettiği bir haftalık değerlendirmenin ardından Elon Musk Pazartesi günü bir anlaşma yaptı ve Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylüyor:

Elon Musk burayı almış olabilir fakat bundan sonraki süreçte de biz birinci derecede ülkemizi düşünmek zorundayız. Şu anda çıkaracağımız yeni yasal düzenlemeyle bu işe bir çekidüzen vermeyi hedefliyoruz. Devlet olarak dezenformasyonla mücadele etmek için üzerimize düşeni kararlılıkla yapacağız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir