Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.657
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.657
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Crypto.com (CRO) Coin Nedir?

CRO Coin, Crypto.com isimli kripto para borsasının merkeziyetsiz ve açık kaynak kodlu olarak çıkardığı Crypto.com Chain adındaki blokzincir ağının kripto para birimidir. Crypto.com Coin, Crypto.com Pay ekosistemini güçlendiren bir blockchain ağıdır. CRO Coin, Crypto.com’a ait olan Cronos Chain’in yerel coin’idir.

Crypto.com, ilk olarak haziran 2016 yılında Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or ve Bobby Bao tarafından Monaco Technologies GmbH olarak kurulmuştur. 120 kişinin üzerinde bir ekibe sahip Crypto.com’un merkezi Hong Kong’da bulunmaktadır.

Başlangıçta Ethereum ağında bir ERC-20 ödül token’ı olarak piyasaya sürülen CRO coin, daha sonra Cronos blok zinciri ağına taşınmıştır. Cronos ağının amacı, işletmelerin ve bireylerin Crypto.com cüzdan uygulamasıyla CRO coin, stabil coin ve fiat para kullanarak mal ve hizmetler için ödeme yapmasına olanak sağlamaktır. Crypto.com, kullanıcıların yaşamlarını iyileştirmek için yeniden tanımlanmış finansal hizmetleri güçlendirmektedir.

Crypto.com blok zinciri, çevrimiçi kripto ödemelerini daha kolay, uygun fiyatlı ve herkes için erişilebilir hale getirmek için tasarlanmıştır. Crypto.com, normal bir kripto varlık borsası olarak çalışır ve farklı ücret mekanizmaları bulunmaktadır. Kullanıcıların staking yapmaları durumunda ödül kazanmalarını sağlamaktadır.

Crypto.com’da kullanıcılar kendi fonları üzerinden borç alıp verme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Borç alma işlemleri staking üzerinden veya başka kripto varlıklar üzerinden gerçekleşir. Crypto.com kazan programı ile kullanıcıların hesabına düzenli olarak aktarımlar gerçekleştirilir.

CRO Coin’in bir başka özelliği de, yatırımcıların ticaret ihtiyaçları ve beceri seviyelerine göre ayarlamalarına olanak tanıyıp, kolayca özelleştirilebilir olmasıdır. Bu uygulama aynı zamanda çeşitli kripto para birimlerine erişmeyi kolaylaştıran kullanıcı dostu bir arayüz sunmaktadır.

Crypto.com, kendi Visa kartı üzerinden yapılan ödemeler ile kendinize ait kripto varlıklar üzerinden ödeme gerçekleştirmenize izin vermektedir. Desteklenen her bir kripto varlık üzerinden ödemeler gerçekleştirilebilse de, kullanıcılara en çok kazandıran CRO harcamalarıdır.

Kullanıcılar mobil uygulamalara iOS, Android, Microsoft ve HarmonyOS üzerinden ulaşım sağlayabilmektedir.

CRO coin, kendi altyapısına sahip olmasının yanı sıra ERC-20 ve Cosmos altyapılarını da desteklemektedir. Kendi platformları üzerinden de alınabilecek CRO Coin, Crypto.com borsası dışında Gate.io, KuCoin ve Coinbase kripto borsalarında da listelenmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir