Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.051
% 3.51
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.051
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Crown Resorts, 6,3 milyar dolarlık Blackstone teklifini kabul ettikten sonra yükseldi

 

Crown Resorts (ASX:CWNHB) Pazartesi günü Sydney’de %2 artış yaşadı. Yönetim kurulu, Blackstone’dan (NYSE:BX) gelen 6,3 milyar dolarlık teklifi onayladı.

Özel sermaye devi hisse başına yaklaşık 9,3 dolar (13,10 Avustralya doları) nakit ödeyecek ve Crown yaklaşık 8,9 milyar dolar değere sahip olacak. Crown’un söylediğine göre bu fiyat, Blackstone’ın yaklaşık bir yıl önce sunduğu ilk tekliften %11 yüksek.

Anlaşma, milyarder James Packer’a, kurduğu günden beri geçen 15 yılın ardından Avustralyalı firmadan çıkış imkanı sunuyor.

Packer firmanın %37’sine sahip ve Blackstone’un, anlaşmayı kesinleştirmek için hissedarların %75’inin oyuna ihtiyacı var. Reuters’a göre hissedar toplantısı Haziran çeyreğinde gerçekleşmeliydi. Blackstone firmanın zaten %10’una sahip.

Geçen yıl yetkililer, Crown’un, kriminal kurumlarla bilerek anlaşma yaptığını ve bu ilişkiyi onlardan sakladığını öğrenmişti. Crown’un Sydney’deki amiral gemisi kumarhane gökdeleni askıya alındı. Reuters, Crown’un esas kazanç getiren Melbourne kumarhanesinin, hükümetin iki yıllığına atadığı bir denetmenle çalışması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Crown, Çin’deki bir pazarlama kampanyası hakkında hissedarları bilgilendirmediğini iddia eden bir toplu davayı sonuçlandırdı. Şirket, suçu kabul etmeden bu davayı çözmek için 94 milyon doların üzerinde ödeme yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir