Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.404
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.404
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Cronos Ekosistemi – Cronos(CRO) Token Hakkında Her Şey

Cronos nedir?

Cronos, Crypto.org Zinciri ile paralel olarak çalışan EVM uyumlu bir yan zincirdir. Cronos’u piyasaya sürmeden önce, Crypto.com ekosistemi Crypto.com zincirini ve Crypto.com merkezi borsasını kapsamaktadır.

Cronos, bir Otorite Kanıtı (PoA) konsensüs algoritması üzerinde çalışıyor ve Ethereum ile birlikte çalışabilen bir PoS zinciri olan Ethermint tarafından destekleniyor. Geliştiricilerin Ethereum ve diğer EVM uyumlu zincirlerden uygulamaları ve akıllı sözleşmeleri hızla taşımasına izin vererek Chain DeFi ekosistemini büyük ölçüde ölçeklendirmeyi amaçlıyor.

 

Cronos’un Temel Özellikleri

  • EVM uyumlu: Ethermint ile Cronos, Ethereum’da dağıtılan tüm akıllı sözleşmeleri, DAO’ları veya Dapp’leri destekleyebilir.
  • Ölçeklenebilir: Cronos’taki TPS, Ethereum’dan daha yüksektir. Bu nedenle, Cronos akıllı sözleşmeleri yürütmek için daha hızlı ve daha ucuzdur.
  • Birlikte Çalışabilir : IBC, blok zincirler arasında etkileşime izin veren ve Cronos’un birlikte çalışmasına ve Crypto.org Zinciri ile Cosmos Hub gibi diğer IBC etkin zincirlere köprü oluşturmasına yardımcı olacak bir protokoldür.
  • Kolay dağıtım: Kullanıcılar, Cronos ağını herhangi bir amaç için hızlı bir şekilde dağıtmak için dağıtım talimatını takip edebilir.

 

CRO Token Detayları

  • Token Adı: Cronos
  • Kayıt kodu: CRO
  • Blok Zinciri: Cronos
  • Jeton Standardı: CRC-20
  • Token Türü: Fayda ve Yönetim
  • Toplam Arz: 30.263.013.692 CRO
  • Dolaşımdaki Arz: 25.263.013.692 CRO

 

CRO Token Kullanım Örneği

CRO, Crypto.com zincirinin, Cronos’un ve Crypto.com borsasının bir yardımcı program simgesidir. Crypto.com, aşağıdakiler dahil olmak üzere ekosistemlerinin tüm yönlerinde CRO’yu kullanır:

  • Ödemeler: Crypto.com Pay, Crypto.org Chain ve Visa Card.
  • Ticaret: Crypto.com Uygulaması ve Değişimi.
  • Finansal hizmetler: Crypto.com Kazanç, Crypto.com Kredisi ve Crypto.com DeFi Swap.

CRO’nun Crypto.com ekosisteminde yaygın olarak kullanıldığı ve Cronos’ta yerel bir token  olarak yardımcı programı büyütmeye devam ettiği söylenebilir.

 

Takım, Yatırımcılar ve Ortaklar

Takım

  • Kris Marszalek – Kurucu Ortak ve CEO: Daha önceden 3 teknoloji şirketi kurdu
  • Rafael Melo, CPA – Kurucu Ortak ve CFO : Rafael, finans alanında 15 yılı aşkın deneyime sahiptir, Mobil Ödeme Çözümü’nde CFO’ydu
  • Gary Or – Particle B’nin Kurucu Ortağı ve Kurucusu : Hacker, Ürün Tasarımcısı, Girişimci, 9 yıllık  mühendislik deneyimi (RoR, Elixir, Golang)
  • Bobby Bao – Kurucu Ortak ve Kurumsal Gelişim Başkanı: Asya’daki kurumsal gelişim çabalarının lideri. Bobby, bölgedeki blockchain endüstrisiyle derinden bağlantılı. 2018 Forbes’un 30 Yaş Altı 30 Listesine Girdi

 

 

Ortaklar

Cronos’un çok sayıda ortağı var. Önemli ortaklarından bazıları Altyapı, Doğrulayıcılar, blok zinciri analitiği ve Risk Yönetimi alanlarındadır.

 

 

Yol Haritası ve Güncellemeler

Cronos Ekosistemi

Cronos  blok zinciri 2021’in 3. çeyreğinde yayına girmiş olsa da, Cronos son birkaç ayda en hızlı gelişen ekosistemlerden biri ve TVL Sıralaması tüm pazarda 9. sırada yer alıyor.

10 milyon temel kullanıcısıyla pazarda iyi bilinen bir CEX olan Crypto.com, Cronos ekosistemini   diğer zincirlerden daha  hızlı  büyütmesine yardımcı oldu.

 

 

Bu ekosistemde, Cronos’un yerel DEX’i VVS Finance, TVL ekosisteminin %56’sından fazlasını oluşturuyor.

DEX

 

VVS Finance:  Cronos’un yerel DEX’i doğrudan Particle B tarafından destekleniyor ve şu anda $414.17 milyon  doların üzerinde TVL’ye sahip, VVS Finance’in mevcut işlem hacmi günlük ortalama bazda (+/-) 146M/gün’ün üzerindedir.

 

MM Finans: DEX, Verim Toplayıcı, Başlatma Paneli ve Algoritmik Belirteç (Savanna) içeren bir DeFi Merkezi. Şu anda, MM Finance, takas başına yalnızca yüzde 0.17 ile en düşük takas ücretlerini alıyor. Özellikle, MM Finance’in mevcut işlem hacimleri, Cronos’un yerel DEX’i olan VVS Finance’inkinden bile daha yüksektir. Bu DEX üzerindeki verim, her bir çifte bağlı olarak %40–300 APR arasında değişmektedir.

 

CronaSwap: CronaSwap’ta şu anda yaklaşık 26 milyon dolarlık TVL var. Ayrıca sadık kullanıcılar için verimi artırmak için veCRONA jetonunu da destekler. “Kazanmak” isteyenler için, bu DEX’te dört farklı oyun içeren bir GameFi Hub var: Coin Toss, CRO Roll, Dice Roll ve Roulette.

                                                                                                                       CronaSwap’taki Oyun BaşlıklarıRodex : Şu anda, bu DEX çok sayıda LP çiftini destekliyor, ancak TVL ve işlem hacmi hala oldukça düşük, bu da şu anda bu protokolde çok fazla kullanıcı olmadığını gösteriyor. Diğer ekosistemlerdeki rakiplerinden farklı olarak, Crodex onu diğerlerinden ayıran benzersiz bir yenilik noktasından yoksundur.Elk Finance , ChronoSwap , Swapp , Empire DEX , PhotonSwap ve yüksek TVL’ye sahip diğer dört DEX’e ek olarak var olan diğer isimlere sahibiz Ancak, bu kalan DEX’lerin TVL’si düşük görünüyor (<3 milyon dolar).Cronos, çok sayıda DEX’te yer aldı ve görünmeye devam ediyor, ancak bunlardan sadece dördü tutarlı TVL ve işlem hacmine sahip. Particle B’nin desteğiyle VVS, muhtemelen TVL’nin hızı belirlemesi ve rakiplerinin çok önünde olmasıyla Cronos ekosisteminde DEX lideridir.MM Finance adayı ise etkileyici büyüme oranları nedeniyle dikkatimizi hak ediyor. Proje ayrıca, DEX’in yanı sıra Savanna Finance (Algorithmic Token) ve MM Optimizer (Yield Aggregor) gibi birçok ürünü olduğunda Cronos’un DeFi Hub’ı olacağını da belirtiyor. Bu iki ürün ayrıca Cronos ekosisteminde büyük TVL’ye sahiptir.

Ödünç Verme

Particle B tarafından desteklenen Tectonic , şu anda Cronos’ta en çok kullanıcı ve TVL ile ödünç verme protokolüdür.

Tectonic’in sermaye verimliliği oranı, Solend (%35), TraderJoe (%36) gibi diğer ekosistemlerdeki kredi protokolleri ile karşılaştırıldığında etkileyici bir rakam olan yüzde 61’i aşıyor… Bu, kullanıcıların nakit talebinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. , çoğu kullanıcının Cronos ekosisteminde kullanmak için daha fazla borç alması gerektiğinden.

Mimas Finance , 15 milyon dolara yaklaşan TVL hacmiyle ikinci aday. Ancak bu rakam Tektonik’in (20 kat) çok gerisinde kalmaktadır. USDT ve USDC için arz tarafı APR, her bir token için sırasıyla yüzde 36 ve yüzde 47 ile Mimas’ın dikkate değer bir noktasıdır. Bunun dışında, Mimas Finans’ın henüz ayırt edici bir özelliği bulunmamaktadır.

 

 

Türevler

Türev ürünler, DeFi’deki daha gelişmiş finansal ürünlerdir, bu nedenle ekosistemin türevlerinin bir Kasım ana ağ ekosistemi için hala emekleme aşamasında olduğu anlaşılabilir. Şu anda sadece iki proje var, Bishares ve Zoo.  Gelişmeye geliştirilmeye devam ediliyor.

Launchpad

Başlatma paneli, kullanıcıları tek bir ekosisteme çekmede kritik bir bileşendir. Bunun nedeni, Launchpad’lerde IDO’lara katılmanın normalde herkesin istediği gibi kısa sürede büyük bir kazançla sonuçlanmasıdır. Bir fırlatma paneli projesi, sonrasında çok yüksek bir yatırım getirisi sağlayan herhangi bir projeyi başarıyla başlatırsa, kullanıcılar yeni bir ekosistemi sular altında bırakacaktır.

VVS Finance (DeFi Hub), MM Finance (DeFi Hub), Cronos World (henüz piyasaya sürülmedi), Cronos Launcher , DexPad ve LootPad , Cronos ekosistemindeki isimlerden bazıları. Ancak sadece VVS Finance ve MM Finance, diğer isimlere kıyasla hala oldukça küçük olan az sayıda proje başlattı.

SINGLE, VVS Finance’in IGO platformunda başlatılan ilk projedir. O sırada her SINGLE’ın IDO fiyatı 0,05 dolardı; şimdi, her bir SINGLE 0.121 $ olarak fiyatlandırılıyor ve bu da katılımcılar için %240 kar sağlıyor.

MM Finance yedi proje başlattı ve şu anda yalnızca bir proje başlatan VVS Finance’in aksine sekizinci Mad Meerkat ETF’sini satıyor. Ancak, 4/7 projeleri IDO’dan sonra negatif bir ROI gösterdiğinde ve kalan projeler sadece %100-300 arasında değişen karlar gösterdiğinde, MM Finance’in Launchpad’inin ROI performansını yeniden düşünmek önemlidir.

Geriye kalan projelerden Cronos World, DexPad, Cronos Launcher ve LootPad henüz geliştirme aşamasında oldukları için herhangi bir projeye başlamadılar.

 

  Köprü 

Cronos arasında para transferi yapmak için şu anda aşağıdaki köprüler kullanılmaktadır:

  • Kronos Köprüsü : Vakfın kendisi tarafından yapılmış bir köprüdür. Cronos Bridge şu anda üç ana zincirden varlık transferini desteklemektedir: Crypto.org, Terra ve Cosmos. Gelecekte bu köprü, bu ekosistem tarafından üretilen devasa para akışlarından yararlanabilmesi için Ethereum varlık transferlerini kabul edebilecek.
  • Multichain : En iyi bilinen köprülerden biridir. BNB, Celo ve Metis ve Boba gibi Layer2 gibi birçok farklı zincir, şu anda Cronos’tan ve Cronos’a varlık transferleri için Multichain tarafından desteklenmektedir.

Diğer zincirler arasında varlıkları köprülemeyi destekleyen Relay Chain , Elk Finance ve EvoDeFi de vardır . Ancak, Elk Finance’te yalnızca bu protokolün yerel tokeni olan ELK Token’ın transfer edilmesine izin verilir. Kalan EvoDeFi köprüsü henüz faaliyete geçmedi.

 

NFT ve NFT Pazar Yeri

Şu anda, Cronos’ta 25’ten fazla NFT koleksiyonu var. Bu, içine para akan bir ekosistemin genel durumudur, çünkü bu tür NFT projeleri inşaatçılar ve paletçiler için kolayca yüksek bir yatırım getirisi sağlar.

Ayrıca, Cronos’taki NFT Marketplace sektörünün artık üç adı var: CroSea , Agora ve Ebisu’s Bay . Genel olarak, NFT Marketplace piyasası, bu borsaların işlem hacimlerinin tümü 1 milyon dolardan az olduğunda hala uykudadır.

Cronos’ta, NFT’lerin çoğunda yenilik, kullanım durumları yoktur ve bazıları BoredApe, Punks, vb. gibi iyi bilinen NFT projelerinden ayrılır.

 

Kısa Özet

  • Cronos, herhangi bir Ethereum akıllı sözleşmesini, DAO’yu veya Dapp’ı destekleyebilen bir EVM zinciridir ve ayrıca IBC, Cronos’un Osmosis, Terra, Injective ve diğer Cosmos zincirleriyle iletişim kurmasına yardımcı olabileceğinden Cosmos ekosisteminin bir parçası olmaktan da yararlanır. diğerleri.
  • Cronos hızla genişleyen bir ekosistemdir. Gelecekte, Avrupa’da büyük bir CEX, Crypto.com Exchange tarafından desteklendiği için ikinci bir BNB zinciri olabilir.
  • Cronos’un temel DeFi Legoları, özellikle DEX, nispeten tamamlandı. Ancak, borç verme ekosistemi DApp’ler açısından hala canlı değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir