Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.328
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.328
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Credit Suisse: Yakında Altın Fiyatları Bu Seviyeleri Kırabilir!

coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere altın fiyatları, tam olarak 2.075 dolarlık rekor yüksek seviyesine yakın bir sınıra ulaştıktan sonra, keskin bir gerileme yaşadı. Ancak Credit Suisse’deki stratejistler hala sarı metalin buradan 2.285/2.300 dolar bölgesine doğru kırılmasını bekliyor.

“Altın fiyatı 1.863 doların üzerindeyken, zayıflık geçici”

Uzun süredir merakla beklenen ABD merkez bankasının (Fed) faiz kararı açıkladı ve beklentiler doğrultusunda Fed, faiz oranını 25 baz puan artırdı. Böylece Fed Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz artışı yapmış oldu. Daha yüksek faiz oranları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırdığı için, altı fiyatları üzerinde baskı uygular. Bununla birlikte Credit Suisse’deki stratejistler, altın için hala umutlu görünüyor. Stratesitler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Sarı metal, 2.075 dolarlık rekor yüksek seviyeyle sınırlandı. Ancak bizim tahminimiz, 55 günlük ortalama 1.863 dolar destek seviyesinin üzerinde kalmaya devam ettiği için bunun geçici bir gerileme olduğu yönünde.

Credit Suisse’deki stratejistler, teknik analizlerine göre şu seviyelere dikkat çekiyorlar:

Başlangıçta 2.167 doların önünde 2.120 dolarda görülen direnç ve nihayetinde yeni temel yukarı yönlü hedefimiz 2.285/2.300 dolarda görülen dirençle, zamanı gelince 2.075 doların üzerinde sürekli bir kırılma bekliyoruz.

Altın fiyatları FOMC sonrası yükseldi

Altın fiyatlar, Çarşamba günü, ABD Hazine tahvillerinin ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırması öncesinde birkaç-aylık zirvelerin yakınında güçlenmesi ve yatırımcıların Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerine odaklanmasıyla, Salı günkü sert düşüşten sonra Çarşamba gününe yatay bir seyirle başladı.

Ancak akşam saatlerinde Fed’in faiz kararı beklentilere paralele açıklandı ve altın fiyatları Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasından sonra yükselmeye başladı. Yazın yazıldığı sıralarda spot altın fiyatları, günlük bazda %0,54 artışla 1.928 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Bu arada Fed yılın geri kalanı için de 6 faiz artışı yönünde sinyal verdi. Ancak Fed’in nokta grafiğinde özellikle yakın vade için şahin bir patika yönlendirmesi yapıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir