Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.733
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.733
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Convex Finance Nedir? CVX Ne İşe Yarar?

Convex Finance nedir? Convex Finance, Curve Finance likidite sağlayıcılarının CRV tokenlerini kilitlemeden artırılmış ödüller kazanmalarını sağlayan bir platformdur. Bu makalede Coinmuhendisi.com olarak “Convex Finance nedir” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak platform hakkında diğer merak edilen detaylara da değineceğiz.

Convex Finance nedir?

Merkeziyetsiz finans (DeFi), kripto varlık sahiplerine pasif gelir etme imkânı sunmaktadır. DeFi, bunu otomatik piyasa yapıcı (AMM) aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Dijital varlıkların izinsiz takasını sağlayan merkeziyetsiz borsa Curve Finance, AMM’yi protokolüne dahil etmiştir. Buna göre CRV tokeni, kullanıcılar tarafından farklı likidite havuzlarına eklenip stake yoluyla para kazanılabilmektedir.

Convex Finance 'Unlockening' a Bellwether for Crypto Investor Attitudes -  Blockworks

Convex Finance, sabit para borsası Curve Finance’ın üzerine inşa edilen, yenilikçi bir DeFi protokolü sunan projedir. Kullanıcısına minimum çabayla ek getiri sağlamaktadır. Proje sayesinde likidite sağlayıcıları ve CRV stake edenler ödüllendirilmektedir. CRV sahipleri ve likidite sağlayıcıları, ödülleri CVX biçiminde almaktadır. Ek olarak Convex Finance’ta para çekme ücreti de bulunmamaktadır.

CVX Tokeni nedir?

Convex Finance’ın kripto para birimi CVX’tir. Curve’in likidite sağlayıcıları, Convex’ten talep edilen her CRV tokeni için orantılı olarak basmıştır. CVX tokeni, sahiplerine Convex platform ücretlerinden pay sunmaktadır. Bununla birlikte gelecekte token sahipleri, Convex’in yönetişim mekanizmasına da dahil olacak ve çeşitli konularda oy kullanabilecek.

Concex’in toplam arzı ve mevcut fiyatı nedir?

Coingecko verilerine göre Convex Finance’ın (CVX) maksimum arzı 100,000,000 CVX’tir. Toplam arzı 90,526,017 CVX olan projenin dolaşımdaki arz miktarı ise 62,107,391 CVX’tir. Bununla birlikte projenin son 24 saatlik ticaret hacmi 7,253,213$ iken piyasa değeri 595,065,608 CVX’tir. CVX tokeni şu anda kripto para borsalarında 9,75$ seviyesinden işlem görmektedir. Ancak Ocak 2022’de 60,09$ seviyesine kadar yükselmiş ve kendi fiyat rekorunu kırmıştır.

Convex Finance nedir? CVX nasıl alınır?

Platform halihazırda çok sayıda önemli kripto para borsasında işlem görmektedir. Platforma yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, Convex’in işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. Convex’in şu anda işlemde olduğu borsalar şu şekildedir: Binance, KuCoin, Gate.io, Huobi Global, Kraken, Poloniex, Phemex, MEXC, OKX, Crypto.com, Bitrue, Bitmart ve CoinEx. Platforma yatırım yapmak isteyen kişiler, yukarıda saydığımız bu borsalardan birinde hesap açmalıdır. Ek olarak yatırımcılar, cüzdanlarına USDT vb. bir kripto para eklemelidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir