Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.510
% 3.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.510
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Çöküşün Ortasında Ethereum Fiyatı Ne Kadar Düşebilir?

İlginç bir şekilde, Ethereum fiyatı, NFT çılgınlığına rağmen Haziran 2017’den bu yana Bitcoin (BTC)’e karşı tüm zamanların en yüksek seviyesini geri kazanmadı.Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Ethereum fiyatı, Aralık 2021’den bu yana Bitcoin’e (BTC) karşı yaklaşık 35’ten fazla azaldı ve önümüzdeki aylarda daha da düşme potansiyeli var. ETH / BTC çiftinin yükseliş eğilimleri tipik olarak, spekülasyonların ETH’nin gelecekteki değerlemelerine daha fazla odaklandığı kripto yatırımcıları arasında artan bir risk iştahına işaret ediyor. Sonuç olarak, yatırımcılar BTC’yi güvenli liman olarak görürler veve kripto endüstrisindeki riskten kaçınma duygularını sergilerler.

Ethereum DeFi ilgisi azalıyor

Ethereum blockchain’ine olan ilgi, pandemi sırasında, geliştiricilerin eşler arası değişim ve borç verme platformları da dahil olmak üzere merkeziyetsiz finans projeleri dalgası yaratmaya başlamasıyla arttı. Bu, Ethereum blockchain ekosistemindeki toplam kilitli değerde (TVL) bir patlamaya neden oldu ve Mart 2020’de 465 milyon dolardan Kasım 2021’de 159 milyar dolara kadar yükseldi. Bu yaklaşık yüzde 34.000’den fazla artış anlamına geliyor. İlginç bir şekilde, ETH / BTC, Ethereum blockchain’indeki işlemlere olan talebin artması nedeniyle, aynı dönemde yüzde 345 artarak 2021 zirvesi olan 0.08’e yükseldi.

Bununla birlikte, parite o zamandan beri yaklaşık yüzde 35’in üzerinde düştü ve 26 Haziran’da 0.057 BTC’den işlem görüyordu. ETH / BTC’nin düşüşü, Ethereum TVL’nin Kasım 2021’de 159 milyar dolardan Haziran 2022’de 48.81 milyar dolara ve DeFi endüstrisindeki çöküş korkularının öncülüğünde büyük bir düşüşle çakışıyor. Ayrıca, kurumlar bu yıl 17 Haziran itibariyle Ethereum merkezli yatırım fonlarından 458 milyon dolar çekti ve bu da Ethereum’un DeFi patlamasına olan ilginin azaldığını gösteriyor.

Ethereum fiyatı daha fazla düşüş gösterebilir

Bitcoin, devam eden ayı piyasasında ETH’e kıyasla daha küçük dezavantajlarla karşı karşıya kaldı. BTC’nin fiyatı, Kasım 2021’den bu yana yaklaşık yüzde 70 düşüşle yaklaşık 21.500 dolara geriledi ve ETH’nin aynı dönemdeki yüzde 75’lik düşüşüne karşılık geldi. Ayrıca, Ethereum’un aksine, Bitcoin odaklı yatırım fonları bugüne kadar 480 milyon dolarlık bir giriş gördü ve BTC’nin düşüşünün kurumsal yatırımcılar arasındaki talebini azaltmak için çok az şey yaptığını gösterdi. Sermaye akışları, DeFi sektörüne artan güvensizlikle birleştiğinde, 2022’de Bitcoin’e Ethereum’dan daha fazla fayda sağlamaya devam edebilir ve bu da ETH / BTC için daha fazla dezavantaja neden olabilir.

Teknik açıdan bakıldığında, parite, yükselen bir trend çizgisi, 0.048 BTC’de bir Fibonacci geri çekilme seviyesi ve 200 haftalık üstel hareketli ortalaması (200 haftalık EMA) 0.049 BTC yakınında tanımlanan bir destek birleşiminin üzerinde tutuluyor. Bir toparlanmada, ETH / BTC 0.5 Fib hattını 0.062 civarında test edebilir. Tersine, destek birleşiminin altında belirleyici bir kırılma, 2022’de 0,027’de 0,786 Fib çizgisine doğru bir düşüş anlamına gelebilir ve bugünkü fiyattan yüzde 50’den fazla düşüş gösterebilir.

FED’in agresif politikaları kripto piyasaları dip görmeden önce azalmalı

ETH / BTC dağılımı, öncelikle Federal Rezerv’in son zamanlarda kripto fiyatlarını ABD doları karşısında daha düşük baskı altına alan nicel sıkılaştırması nedeniyle genişletilmiş bir ETH / USD piyasa düşüşü ile çakışabilir. Tersine, zayıf ekonomik veriler Fed’in sıkılaştırma çılgınlığını soğutmasına neden olabilir. Bu, Informa Global Markets’e göre ETH ve diğer kripto para birimlerinin dolar piyasasındaki aşağı yönlü önyargısını sınırlayabilir. Firma şunları kaydetti:

Makroekonomik koşulların iyileşmesi gerekiyor ve Fed’in para politikasına agresif yaklaşımı, kripto piyasaları dip görmeden önce azalmalı.

Ancak Ethereum’un güçlü bir benimseme oranına rağmen Haziran 2017’den bu yana Bitcoin’e karşı tüm zamanların en yüksek seviyesini hiçbir zaman geri kazanmadığı göz önüne alındığında, ETH / BTC çifti görünürde 0.027 hedefi ile baskı altında kalabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir