Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.367
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.367
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“Çok Riskli” Diyen Altın Kâhini Önemli Tarihi Açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, değerli metal fiyatlarını etkileyecek gelişmelerden bahsederken beklentilerini açıkladı. İşte uzman ismin yeni açıklamaları…

İslam Memiş, altın piyasaları için Fed kararına dikkat çekti

Daha önce de bildirdiğimiz üzere ABD Merkez Bankası’nın (FED) yarın akşam faiz kararı açıklanacak.  Finansal piyasalar, merkez bankasının Çarşamba günü Fed’in gösterge faiz oranında yarım puanlık bir artış açıklamasını bekliyor. Fed fon oranı, bankaların kısa vadeli borçlanma için birbirlerinden talep ettikleri tutarı kontrol eder, ancak aynı zamanda birçok tüketici borcu türü için bir işaret direği görevi görür.

Politika yapıcılar yalnızca 50 baz puanlık bir faiz artışını onaylayacaklarından neredeyse emin değiller, aynı zamanda toparlanma sırasında biriken tahvil varlıklarında azaltmaya gidileceğini de ilan edecek. Başkan Jerome Powell, son zamanlarda şoklara karşı savunmasız görünen bir ekonomiyi öldürmemekle birlikte enflasyonu düşürmeye kararlı bir Fed arasına bir çizgi çekerek tüm bunları halka açıklamak zorunda kalacak. Bazıları, Fed’in 75 baz puanlık artışa gidebileceğini de düşünüyor. İslam Memiş, böyle bir olasılığın gerçeğe dönüşmesi durumunda küresel borsalarda sert satışlar olacağını, emtia ve kripto para birimlerinde düşüş yaşanabileceğini düşünüyor.

Uzman, Temmuz ayı için “riskli” diyor

İslam Memiş, geçtiğimiz hafta altın, gümüş, Bitcoin ve çeşitli pariteler için düşüşlerin final yapacağını belirtmişti. Memiş, şimdi ise aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bildiğiniz gibi Nisan’da 4 kez kademeli alım yapmayı, alım işini Mayıs’a bırakmayacağımı, Mayıs-Temmuz aylarında yeni zirveler için bekleme moduna geçeceğimi sık sık ifade etmiştim. Dolar karşısında aşırı değer kaybeden bu fiyatlamalar benim nazarımda dip seviyelerdir. Mayıs-Haziran-Temmuz ayları benim bekleme ayımdır. Sürpriz geri çekilmeler olursa tüm imkanlarımı kullanıp ilave etmek için çaba göstereceğim

Türkiye’de bayram nedeniyle piyasalar kapalı, bu nedenle Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz gün İslam Memiş, hem piyasaların açılacağı hem de FED açıklamalarının piyasaları fiyatlamaya başlayacağı Perşembe gününe dikkat çekmişti. “Bugünkü küresel ekonomik koşulları, jeopolitik riskleri ve belirsizlikleri göz önünde bulundurduğumuzda Mayıs-Temmuz aralığını oldukça riskli gördüğümü belirtmek isterim,” diyerek analizini sonlandırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir