Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.165
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.165
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

“Çok Daha Kötüleşebilir” 5 Uzman Altın Tahminlerini Paylaştı!

Altın piyasası, fiyatlar 1.850 doların üzerine çıkınca önemli bir psikolojik seviyeyi geri kazandı. Analistlere göre, değerli metal, ABD doları daha fazla satış baskısı gördüğü için yeni yükseliş ivmesi buluyor.

“Dolardaki yön değişikliği altın rallisini durdurabilir”

Swissquote Bank kıdemli analisti Ipek Ozkardeskaya, altın piyasasının fiyatlar 200 günlük hareketli ortalamalarının üzerine çıktığı için teknik yükseliş ivmesini geri kazandığını belirtiyor. Ancak, yatırımcıların ABD doları ve tahvil getirilerini izlemeye devam etmeleri gerektiğini de sözlerine ekliyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Dolar ve ABD faizlerindeki son geri çekilme, geçen haftadan bu yana altındaki daha yüksek değerlemeyi destekleyen şey. Bu nedenle, dolar üzerindeki herhangi bir yön değişikliği ve ön getiri, ralliyi durdurabilir.

Analist, altının momentumu tutarsa, fiyatların direnişi 1.875 ile 1.880 dolar arasında test etme potansiyelini gördüğünü de kaydediyor.

Analistler, dolar konusunda ayrışıyor

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere ABD Doları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde’ın merkez bankasının para politikasını normalleştirme yolunu ortaya koymasının ardından Pazartesi günü zemin kaybetti. Bazı analistler Lagarde’nin Temmuz ayında faiz oranlarını artırmak için zemin hazırladığını söylüyor. Ipek Ozkardeskaya, şu yorumda bulunuyor:

Enflasyon görünümünün pandemi öncesi döneme kıyasla belirgin şekilde yukarı kaymasıyla, nominal değişkenlerin ayarlanması uygun ve buna faiz oranları da dahil. Bu, para politikasının sıkılaştırılması anlamına gelmiyor. Orta vadede enflasyonun %2’de sabitlendiğini görürsek, faiz oranlarının nötr orana doğru kademeli olarak daha da normalleştirilmesi uygun olacaktır. Ancak ayarlamanın hızı ve genel ölçeği önceden belirlenemez.

Bazı analistler, Federal Rezerv ve ECB arasındaki para politikası farkı daralmaya başladığında ABD dolarının kaybedilecek daha fazla zemine sahip olduğu konusunda uyarıyor. Bununla birlikte, bazı analistler hala faiz oranları Avrupa’ya kıyasla daha yüksek olacağından ABD dolarının yükseliş eğilimini sürdürmesini bekliyor.

“Bu, altın ve dolar için güvenli liman talebini artıracak”

Brown Brothers Harriman’daki para stratejistleri, Bunu hala uzun vadeli dolar rallisinde bir düzeltme olarak görüyoruz, ancak doların Mayıs ayı başından bu yana yaşanan düşüşüne şaşkınlıkla karşılıyoruz,” yorumunu yapıyor

Bununla birlikte, bazı analistler, özellikle özsermaye piyasaları değişken kaldıkça, hem ABD doları hem de altının birlikte toplanması için yer görüyor. Ancak birçok analist, kurumsal kazanç enflasyonist rüzgarlarla ve artan durgunluk korkularıyla karşı karşıya kaldığı için daha fazla zayıflık öngörüyor. Blue Line Futures baş pazar stratejisti Phillip Streible, şunları söylüyor:

Özkaynak piyasası koşulları, çok daha da kötüleşebilir. ABD’deki ekonomik koşulların bozulmaya başladığına dair işaretler var. Bu, altın ve dolar için güvenli liman talebini artıracak.

“Zayıf dolar, altının yükselişine yardımcı oldu”

Salı günkü molaya rağmen, güvenli liman dolar, Federal Rezerv tarafından zaten fiyatlanan agresif gevşeme ile birlikte, çok yıllı zirvelerden Hazine faizlerindeki düşüşle birlikte geniş çapta düşüyor. City Index kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Zayıf dolar, altının 200 günlük ortalamasının üzerine çıkmasına yardımcı oldu ve doların düşük seviyeleri gördüğüne henüz ikna olmadık.

Matt Simpson: Altın, aşırı satılmış görünmeye devam ediyor

Kansas City Federal Rezerv Bankası Başkanı Esther George, ABD merkez bankasının hedef faiz oranını Ağustos ayına kadar yaklaşık %2’ye yükseltmesini beklediğini ve daha fazla adımın hem arzın hem de talebin enflasyonu nasıl etkilediğine bağlı olduğunu söyledi. Matt Simpson, şunları söylüyor:

Altın, aşırı satılmış görünmeye devam ediyor ve Pazartesi günü 200 günlük ortalamanın üzerindeki günlük kapanış boğalar için yapıcı.

Tim Hayes: Altın fiyatının yükseliş trendi kısa süreli olabilir

Altın vadeli işlemleri, dolardaki geri çekilmeden ve üst üste dört haftalık düşüşü yakalamasının ardından Pazartesi günü mütevazı bir yükselişle kapandı. Ned Davis Research’ün küresel yatırım stratejisti Tim Hayes liderliğindeki bir ekibe göre, sarı metal trade’inin 1.914,76 dolarlık 50 günlük hareketli ortalamasının altında kalmasıyla altının yükseliş trendi kısa süreli olabilir.

Hayes, Pazar günü hazırladığı bir müşteri notunda, dolarda devam eden güçlenmenin, altını nötrden ayı görünümüne düşürmesine yol açabileceğini söylüyor.

“Bu durumda altının 1.800 doların üzerinde kalması çok zor olacak”

Sevens Report Research analistleri Pazartesi günkü bir notta, altın geçen hafta düşen faiz oranlarının (nominal ve reel) ve son zamanlardaki aralıksız dolar rallisindeki geri çekilmenin birleşiminden yararlandığını belirtiyor. Analistler, şu öngörülerde bulunuyor:

İleriye baktığımızda altın, yükseliş trendinde olan bir piyasada karşı trendde bir geri çekilmede kalmaya devam ediyor. Ancak reel faizleri ve doları temel etkiler olarak izlemeye devam edeceğiz. Bunlar yeni zirveler yaparlarsa, altının 1.800 doların üzerinde kalması çok zor olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir