Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.404
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.404
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Coinmuhendisi-Storm Warfare AMA Özeti

Coinmuhendisi-Storm Warfare AMA Özeti

29 Ağustos 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Storm Warfare proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Storm Warfare yetkilisi şunları aktardı.

Ben Kaynak Kartoğlu. Storm Warfare’ın Co-Founder’larındanım.

Ben Caglar Cokcetin, Storm Warfare ekibinde Co-Founder’ı ve COO’su olarak bugün aranızdayım.Ekibi temsilen bugün iki kişi geldik ama 37 kişilik kocaman bir aileyiz.

 

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak Storm Warfare proje yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1: 1. Bize Storm Warfare’den bahsedebilir misiniz? Nasıl bir oyun? Biraz detaya girerek cevaplayabilir misiniz?

C1: Storm Warfare, WW2 temalı, Play. and Earn tabanlı bir NFT Collectable Card oyunudur. CCG türü oyunlar yaklaşık 14 senedir pazardalar ve popülaritelerini hala korumaktalar. Storm Warfare, mevcut CCG türü oyunların beslendiği Web 2.0 algoritmasını, Web 3.0’ın sunduğu özellikler ile birleştiren, yenilikçi bir board oyunu aslında.

Oyuna başladığınızda deck’lerinizi komuta edecek Commander’ınızı yaratıoyorsunuz. Bu Commander dinamik bir NFT. En düşük rütbeden başlayan serüveninizde oyunu oynadıkça, battle kazandıkça/kaybettikçe Commander’ınız da gelişiyor. Madalyalar kazanıyor, karakteristik özellikleri değişiyor, rütbeleri yenileniyor, yaşlanıyor vb. Kısacası, siz başarılı oldukça Commander NFT’nizin değeri de artıyor.

Temel amacınız, sistem içine dahil olan unit/event kartlardan kendi stilinize uygun en iyi 30’lu desteyi yaratmak ve diğer oyuncuları yenmek. Oyun lansmanında toplam 460 kartlık bir set yer alacak. Bir çok farklı varyasyondan oluşan deck’ler yaratmak da mümkün. olacak.

S2: Storm Warfare’ın arkasında kimler var?

C2: Storm Warfare’ın yaratıcı ekibinde yıllarını reklam, pazarlama, teknoloji, tasarım ve gaming’e adamış oldukça tecrübeli bir ekip var. Projenin 2D ve 3D tasarımları Anima İstanbul tarafından hazırlanmaktadır. Anima Istanbul bugün 100’ün üzerinde çalışanıyla Avrupanın en büyük Animation House’larından birisi konumundadır.

Dünyanın en iyi 100 İlüstratörlerinden birisi gösterilen Ethem Onur Bilgiç Creative Director olarak projenin başında. Proje Yönetimi, Marketing, Back-End Development ve Blockchain Development çalışmalarımızın tamamı Londra’dan yönetilmektedir. Game Design ekibi ise İsveç’te. Dünyanın 3 farklı noktasından tek bir amaç için çalışıyoruz. CCG genre’sının temel taşlarını yerinden oynatmaya geliyoruz.

S3: Storm Warfare’ın şahsına münhasır NFT modelleri nelerdir?

C3: Güzel bbir soru çünkü bizi biz yapan ve rakiplerden. ayrıştıran en önemli özelliklerimiz dinamik NFT setlerimiz… biraz detay vermek gerekirse;

Storm Warfare’da toplam 5 özel /farklı NFT seti mevcut. Commander NFT’leri, Legendary Hero NFT’leri, BattleBoard NFT’leri, Card Back NFT’leri ve Booster Pack NFT’leri.

Oyuna başladığınızda decklerinizi komuta edecek Commander’ınızı yaratıyorsunuz. Bu Commander dinamik bir NFT. En alt rütbeden başlayan serüveninizde oyunu oynadıkça, battle kazandıkça/kaybettikçe Commander’ınız da gelişiyor. Madalyalar ekleniyor, karakteristik özellikleri değişiyor, rütbeleri yenileniyor, yaşlanıyor vb. Kısacası, siz başarılı oldukça Commander NFT’nizin değeri de artıyor. Toplamda 10.00 adet Commander NFT’miz olacak.

İşin daha da heyecanlı olan kısmı ise bu dinamik NFT’yi dilediğinide başka oyunculara kiralayabileceksiniz. Pazarda arzu ettiğiniz değere ulaştığında da satabilirsiniz.

İkinci NFT modeli: Legendary Hero NFT’leri 30 karttan oluşan destenizde “game changer” rolü üstlenen kartlardır. Hem tasarım hem de oynandıktan sonra oyuna etkisi olarak güçlü kartlardır. Her ülke için 20, totalde ise 100 adet olacaklar. Bu kartların 60’dan fazlası çoktan tasarlandı ve launch için hazır. Her biri oldukça özel tasarımcılar tarafından çizilmiştir.

Battle Board NFT’lerimiz ise oldukça özel. Oyunun oynanacağı haritaları guild’lere teslim edeceğiz ve oyuncular oynamak istedikleri haritaları guild’lere transaction fee ödeyerek temin edebilecekler. Bu NFT serisi 70 farklı battle board’dan oluşacak ve her bir board’un kendine has bir özelliği de olacak. Kozmetik bir materyalden ziyade yaşayan birer NFT olacaklar. BBbattle Board’larımız oldukça havalı. Etkisi altına gireceğinizden şüphemiz yok.

Ve son olarak Card Back NFT’lerimiz var. Card Back NFT’ler CCG tipi oyunların vazgeçilmesi. Totalde 25 adet card back NFT’imiz var. Her bir card back NFT’sinin kendine has bir animasyonu da olacak.

Ve son olarak booster pack NFT’leri

S4: Storm Warfare’ın uzun soluklu bir projesi olması için planlarınız nelerdir?

C4: Storm Warfare bir generic isim. Gerçek dünya savaşlarını tema olarak alarak ilerleyeceğiz. ilk olarak WW2 temalı bir oyun yapısı ile pazara giriş yapıyoruz, 2023 senesi sonuna doğru WW1 ve sonrasnda da Antik Roma ve Yunan dönemine giderek farklı bir boyuta geçeceğiz. Son olarak ise Modern Wafare expansion’ları çıkacak. İşin en güzel ve heyecanlı kısmı ile bütün bu modüllerin + kartların birleşmesi olacak. Hiç bitmeyen stratejiler, deck’ler, tasarımlar ve sürekli yenilenecek olan oyun mekanikleri…Önümüzdeki 3-4 sene için roadmap bu şekilde.

S5: Storm Warfare hangi platformlarda yer alacak?

C5: Storm Warfare ilk olarak Mac ve Windows desktop versiyonlarında çıkış yapacak. Desktop’u, geliştirmesi biten Android ve iOS mobil platformları takip edecek. Son olarak da Steam ve Epic Games’de yerimizi alacağız. Plan ve programımız hazır.

 

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Storm Warfare yetkilisi  tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Storm Warfare yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

 

TWITTER SORULARI

S1. Oyununda nasıl kazanabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi verir misiniz? Oyunu oynamaya nasıl başlarız? Oyun mobil cihazlarda mı yoksa sadece PC’de mi indirilebilir? Bu oyun için cüzdanlarımızı bağlamamız gerekiyor mu? Eğer öyleyse, hangi cüzdanı tercih edersiniz?(@vi5ku)

C1: Storm Warfare’da gelir modeli NFT’ler üzerine kurulu. NFT Commander’ınızı kiralayabilir, belirli bir kariyere getirdikten sonra satabilir ve yeni bir Commander satın alarak Commander’ın seviyesini (karıyerini) yükseltebilirsin. Bunun yanında Legendary Hero dediğimiz NFT’lerimizi de aynı şekilde kiralayabilir ve satabilirsiniz. Oyun içerisinde ilerledikçe kazanacağınız oyun için tokenımız $SVIC’i de marketplace’imizde ister $SWAR’a dönüştürebilir veya isterseniz yeni NFT’lerimizi satın olarak sisteme dahil edebilirsiniz.

Bunun yanında satın almış olduğunuz her bir NFT ile DeFI sistemimizde otomatik olarak stake etmiş oluyorsunuz ve ne kadar uzun süre içeride kalırsanız o kadar fazla Transaction Fee’lerden gelir elde ediyorsunuz. Bunun üzerine konuşacağımız, anlatacağımız çok konu var, oyunun çıkmasına yakın daha detaylı, sadece bu konuya ilişkin bilgileri veriyor olacağız. Şu aşamada sadece bu kadarını paylaşabiliyoruz.

Oyunu oynamaya FREE TO PLAY olarak başlayabiliyorsunuz, 4 aşamalı bir tutorial’ımız var, burada oyun ile ilgili olarak tüm detayları uygulamalı olarak deneyimlemenizi sağlıyoruz, böylelikle oyuna başlamadan önce giriş seviyesinde ne yapmanız gerektiğini deneyimlemiş oluyorsunuz. Tutorial’ı bitirdiğinizde 5 farklı ulustan oluşan ve her birisinde 30’ar kart olan STARTER DECK’lerinizi otomatik olarak yüklüyoruz. Böylelikle oyunu herhangi bir NFT satın almadan başlayabiliyorsunuz. Oyunu oynadıkça belirli kariyer hedeflerinde, hediye NFT kartlar da gelecek.

Storm Warfare hem PC/MAC hem de mobil versiyonu olacak ve evet cüzdanlarınızı bağlamanız gerekecek. Mobil tarafta ise daha farklı bir sistem uygulayacağız, onun da detaylarını ilerleyen zamanlarda paylaşacağız.

S2.Oyunda ülkelerin kart setleri belirlenirken hangi kriterler göz önünde bulunduruldu? Gerçek hayatla ilişkilendirilmeleri oldu mu? Olduysa bu ilişkilendirmeleri anlatabilir misiniz?(@mmoscar07)

C2: Oyunda ülkelerin kart setleri belirlenirken, tamamen tarihsel gerçeklerden yola çıkıldı. Şu anlama geliyor: Ülkelerin stratejik tercihlerini oyunumuza uyarladık: böylece Almanya ve Japonya çok agresif bir taktik uygularken, sözgelimi Britanya daha savunma ağırlıklı bir metod sergiliyor.

Yine de bu tercihler oyuncuları sadece başlangıç aşamasında bağlıyor. Bu da herkese verilen kartlarla ilgili bir durum. Ancak oyunun stratejik derinliği elbette bunun çok ötesinde.. herkese dilediği stratejik planlamayı yapabileceği, yani dilediği kart destelerini oluşturabileceği bir ortam sağlıyor olacağız.

S3.Sizin de Whitepaper’ınızda belirttiğiniz gibi, NFT oyunları “eğlence” yerine “ekonomi”yi ön plana çıkarıyor ancak bunu da tam olarak beceremiyorlar ve oyunlar kısa sürede çöküyor.
Size göre bu sektörel sorunu çözebilecek bir formül üretmek mümkün mü?(@canadalican)

C3: Biz bunun mümkün olduğunu biliyoruz ve Storm Warfare’in üretimine başlamadan önce ilk olarak ekonomik modelimizin üretimine başladık. PROTOCOL OWNED LIQUIDITY modeli ilk olarak Olympus DAO’nun ortaya çıkardığı bir model, fakat bu modeli oyun ekosisteminde kullanan başka bir proje daha yok. Biz bu sistemin eksiklerini tamamlayarak sadece Web3.0 projelerinin kullanabileceği başka bir model ortaya çıkardık. Yaptığımız backtestlere ve simülasyonlardan sonra rahatlıkla sürdürülebilir bir modelimiz olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan, bu yeni kuşak oyunların en büyük ikinci sorunu bunları üreten firmaların DNA’ları. Yeni nesil oyunları üreten firmalar oyun stüdyoları değil, daha çok core teknoloji firmaları. Bu da immersion gibi oyun tasarımın vazgeçilmezi kavramlara uzak olduklarını bize anlatıyor. Zaten, sonuçlar da ortada. Mevcut yapılar oyun değil, oyunlaştırılmış ekonomi modelleri tasarlamaya çalışıyorlar ki onu da yanlış yapıyorlar.

Bu hazırladığımız modelin ilk kullanımı Storm Warfare olacak, sonrasında diğer web3.0 firmalarına white label olarak vererek onların da bu sistemi kullanmalarını sağlayacağız. Böylelikle firmalar sadece yapmak istedikleri esas işe odaklanabilecek, geri kalan tüm işleri se bizim onlara verdiğimiz altyapı üzerinden zahmetsiz çözmüş olacaklar.

S4. Oyuncuların ihtiyacı olan şey oyun deneyimidir. #StormWarfare oyunu hangi yaratıcı yönü ve oynanış perspektifini sunacak ve önce Oyun deneyimine nasıl öncelik verebilir ve ardından çekirdek oyun deneyiminden ödün vermeden NFT’yi sorunsuz bir şekilde buna nasıl bağlayabilirsiniz?(@M768J)

C4: Bizim oyunumuzun farkı son kullanıcının deneyimini, “immersion” kavramını merkeze koymamız. Ön araştırmamızda tespit ettiğimiz en büyük sorun, yeni nesil oyunlarda bu kavramın çok da önemsenmemesiydi.
Biz oynamaktan keyif alacağınız bir oyun tasarlıyoruz. Elbette ekonomik modelimiz geleneksel oyunlardan farklı. Ancak hazırlamış olduğumuz modelin; geleceğin, hatta bugünün gerekliliği olduğunu anlıyoruz.

“Sorunsuz NFT” için ise, whitepaper’ımızı okumanızı salık veririz. Sürdürülebilir bir model üzerinde çalıştık, çalışıyoruz. Son derece şeffaf bir tasarımımız var. Herkes her şeyi görecek, bilecek, keyif alarak oynayacak, keyif alarak gelir elde edebilecek.

NFT dünyasında çok yeni konuşulmaya başlanan DYNAMIC NFT kavramını belkide lansman zamanımız geldiğinde bir değişiklik olmazsa eğer en kapsamlı kullanan oyun stüdyosu olacağız. Commander NFT’leri Dynamic olarak değişiyor, hem görünümü hem de oyun içerisinde ki active ve pasif skilleri değişiyor, böylelikle NFT’nin değeri siz oynadıkça sürekli artıyor. Daha detaylı bilgi için lütfen docs.stormwarfare.com üzerinden white paper’ı okuyabilirsiniz.

S5.Merhaba P2EARN oyunları artık yaygınlaşmaya başladı ama STORM WARFARE projesine baktığımızda gerek tasarımlar gerek görüntü açısından önde gözüken bir proje olduğunu anlayabiliyoruz. Bu yüzden insanların sizden beklediği beklentileri karşılayabileceğinize inanıyor musunuz?(@excbagibi)

C5: Ekonomik modelimize güvenimizden bağımsız olarak; biz, yaparken ve oynarken eğlendiğimiz bir oyun yapıyoruz. Açıkçası biz, bizim gibi arkadaşlar için bir dijital oyun tasarlıyoruz, bu anlamda işimiz kolay, ama beklentiler hakkında bir isabetsizliğe uğrayamayız.

Oyun Stüdyomuz Janus Interactive’in ilk oyunu Storm Warfare ve ilk oyunumuzda hata yapma lüksümüz yok. Web3.0’ın oyun dünyasına bir çok yeniliği şimdiden getirdiği ve bir çok alışkanlığıda da yıkmaya başladığını görüyoruz. Bu durumun artarak devam edeceğini de ortada. Sektördeki bir çok önemli insan Web3.0 firmalarına geçiş yapıyor. Biz de burada en önemli oyuncullardan birisi olmak ve iyi bir yer kaparak global arena da önemli bir oyuncu olmak istiyoruz.

Bunun bilinciyle var gücümüzle işimizi yapıyoruz.

 

TELEGRAM SORULARI

S1: Oyna-Kazan NFT oyunlarının temel sorunları:
Oyna-Kazan oyunları, sürdürülebilir bir oyun içi ekonomi yaratmakta yetersiz kalıyor.
Oyna-Kazan oyunları arsa döngüleri yeni kullanıcılar olmadan kırılır.
Oyna-Kazan oyunları her 2 veya 3 ayda bir çöküyor.

StormWarfare projesi yukarıdaki sorunlara hangi yenilikçi yaklaşımlarla çözümler üretmeyi amaçlıyor?(@Cengo23)

C1: Genel olarak oyunlardaki en büyük problem oyunların tamamen kısa dönem vur-kaç projeler olarak dizayn edilmesi ve isin icinde eglence faktorunun olmaması. Oyun design edilirken de ne yazık ki oyundan ziyade işin token tarafı öne çıkıyor ve spekülasyon kısmı ağır basıyor. Ortada oyun yok ama oyunun token’ı piyasaya aylar öncesinden çıkıyor. Token değeri de doğal olarak sadece spekülasyonla çıkıyor iniyor. Amaçlanan da zaten bu aslında. Biz bunun tam tersini yapıyoruz, amacımız oynanabiliriği yüksek ve görsel dünyası çok kaliteli, UX/UI’ı dünya standartlarında, her bir aşaması dikkatlice design edilmiş bir oyun ortaya çıkartıyoruz. İşte tam olarak burada da PROTOCOL OWNED LIQUIDITY modeli devreye giriyor, dengesi çok iyi kurgulanmış, kurgularken dump ve pump’ın olmamasını arzu ettiğimiz, oyunu oynadıkca kazandıran bir kurgumuz var. Ne kadar çok içeride olursanız o kadar çok kazanacaksınız, belki de al-sat yapmaktan cok daha fazla kazanacaksınız.

S2: PvP modu dışında Battlefields ve Battlefields Pro Modları için ödül dağıtılacak. Bu dağıtılacak ödüller Tokenomicste nasıl bir yer ediniyor? Ödüller $SWAR olarak dağıtılacaksa, fiyat istikrarını nasıl sağlayacaksınız?(@Emineks)

C2: Toplamda 6 farklı oyun modumuz var. Battlefields Pro’da risk çok fazla ve elinizdeki bazı kartları kaybedebilirsiniz, bunun yanında kazanması da bir o kadar büyük. Oyun içerisinde $SWAR dağıtılmayacak ödül olarak, $SVIC olarak alacaksınız ödülleri. Fakat bu sadece token ile sınırlı değil. NFT kartta kazanacaksınız. FREE TO PLAY de topşamda 150 kart var, total oyun kart adedi ise başlangıçta 460 olacak, diğer kartlara ulaşmak için NFT almanız veya in-game-purchase ile $SVIC ile satın alma yapmanız gerekecek. Bizim kurgumuz içerisinde $SWAR sadece Governance token olarak bulunacak ve tüm DeFI kurgumuz da bu token üzerinden ilerleyecek. White paperda çok detaylı bir plan ve açıklama var NFT sistemleri ile ilgili; docs.stormwarfare.com üzerinden bakabilirsiniz.

S3: Projeniz hakkında çok detaylı bilgiler verdiniz. Cevaplanmayan çok az konu kaldı. İlk olarak, İkinci Dünya Savaşı hakkında bir oyun yapma fikrinin nasıl ortaya çıktığını sormak istiyorum. İkinci sorum ise; oyunda savaş yıllarını yaşayabilecek miyiz, oyunun grafiklerinde ve NFT’lerin tasarımlarında dönemin özelliklerine dikkat edildi mi, bu konuda nasıl bir çalışma yapıldı?(@se_cret_star)

C3: Ekibimizde yer alan bir çok arkadaşımız savaş tarihi konusunda baya ilgili ve bilgili, bu konuda da aynı hobilere sahibiz. Konuyu seçmek çok kolay oldu diyebiliriz. Tarih konusunda hassasiyetimiz sebebiyle her bir noktasına çok önem veriyoruz ve yanlış yapmamak için ciddi bir danışmanlık alıyoruz. size nasıl çalıştığımızı göstermek adına bir iki video paylaşmak istiyoruz.

Board’umuz D-DAY OMAHA Beach, 1e1 aynı sahil ile, bütün karakteristlik özelliklerini aldık. Tüm boardlar aynı şekilde design ediliyoR.

Burada da board’un yapım aşaması var, gerçekten her bir noktası ile çok özenerek ilerliyoruz   https://t.me/Coinmuhendisi/4253183

S4: Oyunda güncellemeler olacak mı ? İleride biz oyuncular olarak hangi yenilikler göreceğiz?
(Dündar Korkmaz)

C4: Oyunda güncelleme mutlaka olacak. Hatta sadece güncelleme demek hata olur, yenilik daha doğru. WW2’den sonra sırasıyla WW1, Age of Empires ve Modern Warfare expansion’ları çıkacak. İlerleyen dönemlerde bütün farklı dönemlerin kartları karıştırılarak deck’ler de yaratılabilecek.

S5: #StormWarfare tokeninin iki ağa, ETH ve BSC’ye bağlı olması dikkatimi çekti. Bu ikili zincir sistemini kurmalarının nedenlerini açıklar mısınız? Bu model, platformun kullanıcılarına, sahiplerine ve tüccarlarına ne gibi faydalar sağlıyor?(@ladyrac)

C5: Merkezi borsaya girme planımız tabii ki var ve görüşmeler şu anda tüm hızıyla sürüyor. Launchpad’lerde de aynı şekilde minimum 2 max 3 olacak şekilde bir kurgumuz var. Launch da sadece %2 lik bir kısım halka açılacak, bu noktada çok dengeli bir tokenometremizin olduğunu düşünüyoruz. docs.stormwarfare.com üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir