Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.437
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.437
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Coinmuhendisi-Stader AMA Özeti

Coinmuhendisi-Stader AMA Özeti

27 Nisan 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Stader proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Stader yetkilisi şunları aktardı:

Ben Stader Labs’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Amit Gajjala. Hindistan, Güneydoğu Asya ve Avrupa’da İş stratejisi ve ölçeklendirme girişimleri konusunda 10 yılı aşkın deneyime sahibim.Hindistan’ın en büyük Gıda teknolojisi Uygulamasında Üst Yönetimde görev yaptım

ATKearney’de eski strateji danışmanıydım ve Eğitimimi IIT & IIM Alumnus’tan aldım.

Sid (Kurucu Ortağımız ve CTO’muz) ve ben 2019’dan beri kripto alanına aktif olarak yatırım yapıyoruz. Bitcoin ve alt madeni para madenciliği ve stake etme konusunda derin uzmanlığa sahibiz. Sid ve ben Stader’ı Nisan 2021’de kripto ve stake alanının derinlemesine analizinden sonra başlattık.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak Stader  yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1. Merhaba Amitej. AMA’ya hoş geldiniz. Kendinizi tanıtır ve bize StaderLabs’ın ne olduğu hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

C1: Ben Stader Labs’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Amit Gajjala. Hindistan, Güneydoğu Asya ve Avrupa’da İş stratejisi ve ölçeklendirme girişimleri konusunda 10 yılı aşkın deneyime sahibim.

StaderLabs, staking altyapısını inşa ediyor. Basitçe söylemek gerekirse, otomatik birleştirme, tek tıklamayla airdrop ve daha fazlası gibi avantajlarla 1 tıklamayla stake’i etkinleştiriyoruz.

Stader, perakende kripto kullanıcıları, borsalar ve emanetçiler için birden fazla Proof-of-Stake ağı üzerinde Staking ara katman yazılımı inşa ediyor. Üçüncü tarafların bileşenlerimizden yararlanabilmesi ve özel çözümler oluşturabilmesi için son derece modüler akıllı sözleşmeler oluşturuyoruz.

Staking halihazırda 300 milyar dolarlık bir pazar ve çok yönlü büyümeye hazır. Stake pazarında aslan payını ele geçirmeyi ve 1 milyardan fazla kullanıcıyı stake etmeye dahil etmeyi hedefliyoruz.
Staking halihazırda 300 milyar dolarlık bir pazar ve çok yönlü büyümeye hazır. Stake pazarında aslan payını ele geçirmeyi ve 1 milyardan fazla kullanıcıyı stake etmeye dahil etmeyi hedefliyoruz.

Finansman söz konusu olduğunda, Pantera Capital gibi en iyi Kurumsal Blockchain yatırımcıları tarafından finanse ediliyoruz. Coinbase Ventures, True Ventures, Jump Capital, Ledgerprime, 3 Arrows Capital, Accomplice, DACM, GoldenTree Asset Management, Accel, Amber, 4RC, Figment
Önde gelen melekler arasında Jaynti Kanani (CEO, Polygon), Sandeep Nailwal (COO, Polygon), Nemil Dalal (Kripto Başkanı, Coinbase) yer alıyor.

S2: Stader Labs’ı ve arkasındaki ekibi kurma fikrine nasıl ulaştığınızı bize anlatır mısınız?

C2: Geriye dönüp baktığımda, her şeyin nasıl başladığını gerçeküstü hissediyorum!Kendim bir staker oldum ve bir kullanıcı olarak sürecin çok daha verimli hale gelebileceğini fark ettim.

Doğrulayıcı performansını keşfetmenin ve izlemenin, airdrop toplamanın, doğrulayıcılar ve blok zincirler arasında portföyü izlemenin oldukça zaman alıcı ve hantal faaliyetler olduğunu belirledik.

Her tür kullanıcı için stake etmeyi basitleştiren bir protokol oluşturmak istedik. Stader’in doğuşu buydu. Şimdi amacımız, perakende kullanıcıları, işletmeler ve ana akım fin teknolojisi uygulamaları için özelleştirilebilen bir staking altyapı platformu oluşturmak.

Şimdi ekibimiz hakkında konuşalım!

Stader’de, dünya çapındaki şirketleri ölçeklendirme konusunda 50 yılı aşkın bir süredir derin uzmanlığa sahip, inanılmaz yetenekli ve deneyimli bir liderlik ekibimiz var.Sid, on yıllık teknoloji ve kripto deneyimine sahip Kurucu Ortak ve CTO’dur. Columbia ve HTE mezunu.Üçüncü kurucu ortağımız ve protokol liderimiz Dheeraj, Linkedin ve Paypal dahil mavi çipli silikon vadisi şirketlerinde teknoloji uygulamaları oluşturma ve ölçeklendirme konusunda 10 yılı aşkın deneyime sahiptir.

Liderlik grubu, kurucu ortakların yanı sıra, Ivy Leagues’den (Harvard, Columbia) ve Mckinsey, BCG, ATKearney vb. dahil olmak üzere dünya çapındaki 1. kademe şirketlerden birkaç üst düzey profesyonel içerir.

S3: Bugüne kadar ele alınan önemli kilometre taşları nelerdir ve yakın gelecekte plan nedir?

C3: Evet. Gelecek için yenilerini kovalarken, elde ettiğimiz kilometre taşlarını da paylaşmak isterim :)Blok zincirler arasında roket hızında ilerliyoruz. Terra’da Kasım ayı sonlarında piyasaya çıktık ve şimdiye kadar 850 milyon USD’nin üzerinde hisseli varlıkla muazzam bir çekiş gördük.

1. Terra Blockchain’de Çekiş:
~ 850 Milyon $’lık bir TVL, 35000+ cüzdan, 8,5 Milyon $ LUNA stader ve 100.000’den fazla güçlü stake topluluğu ile Terra blok zincirinde aşağıdaki stake ürünlerini piyasaya sürdü

– Basitleştirilmiş Staking (Stake Pools)
– Sıvı Staking (LunaX)
– Bireysel Doğrulayıcı Staking (Stake+)

Daha yakın zamanda Stader, 9 Nisan 2022’de Hedera’da Liquid Staking’i başlattı ve 1. haftada HBAR’da ~5000 Kullanıcı ve 60+ Mn USD TVL elde etti..
Stader ayrıca yakın zamanda Polygon & Fantom’da Liquid Staking’i başlattı.

Gelecekteki yol haritamız şunları içerir: – – Stader staking platformunun birden fazla blok zincirine genişletilmesi. 2022’nin sonuna kadar 10 blok zincirinde (Near, Polka, Eth vb. dahil) bulunmayı hedefliyoruz.
Kurumlar ve borsalar için özelleştirilmiş stake çözümleri oluşturun
Üçüncü taraf geliştiricilerin Stader akıllı sözleşmeleriyle kendi staking dApp’lerini oluşturmasına izin verin
Stader staking platformunun birden fazla blok zincirine genişletilmesi. 2022’nin sonuna kadar 10 blok zincirinde (Near, Polka, Eth vb. dahil) bulunmayı hedefliyoruz.
Kurumlar ve borsalar için özelleştirilmiş stake çözümleri oluşturun
Üçüncü taraf geliştiricilerin Stader akıllı sözleşmeleriyle kendi staking dApp’lerini oluşturmasına izin verin.

S4: Çoğumuz Staking’i biliyoruz ama siz Liquid Staking’den bahsediyorsunuz. Stader Labs ile Liquid Staking özelliği nasıl gelişti ?

C4: Liquid staking devrim niteliğinde bir kavramdır.Basit bahis, kullanıcılara pasif gelir sağlarken, faydasını sınırlayan tokenlerini kilitler. Sıvı esnetme bu sınırlamanın üstesinden gelmeye yardımcı olur.Liquid staking ürünümüzle, kullanıcılar Stader ile stake yaptıklarında, stake edilen miktara karşılık gelen sıvı jetonları (LUNAx, HBARx, MATICx vb.) alırlar. Bu belirteçler, bir yandan stake ödülleri kazanırken, bir yandan da Defi ekosistemine katılarak getirileri daha da artırmak için kullanılabilir.

Böylece, artık Staking ödülleri ve Staking’den Airdrop’lar alıyorsunuz, ayrıca ek verim çiftçiliği fırsatlarını keşfetmek için sıvı jetonla likiditeniz var.
Ayrıca, Likidite için likit jetonları anında değiştirebilirsiniz.

Stader’da Liquid Staking hakkında daha fazla bilgiye buradan göz atın: https://blog.staderlabs.com/introduction-lunax-b6ef85b04eaahttps://blog.staderlabs.com/introduction-lunax-b6ef85b04eaa

S5: Projenin kendi jetonu olan SD Token var, Token Dağıtımı ve ayrıca jetonun faydası hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz? Listelendi mi?

C5: Tabi ki. Stader Tokenomics, kullanıcıları merkezde tutar.SD belirteci, Stader protokolü için yerel yönetim belirtecidir.

D belirteci, Stader platformunun başarılı bir şekilde çalışması için, yani kilit yönetişim kararları, doğrulayıcı seçimi ve çıkış kriterleri vb. için kritik olacaktır. TVL ve protokol gelirimiz genişledikçe SD stake edenleri artan getirilerle ödüllendirmeyi amaçlıyoruz.Ayrıca Stader, CoinList’te 1,2 milyondan fazla kayıtla tarihi bir token satışı gerçekleştirdi; CoinList’te şimdiye kadarki en büyüğü. SD belirteci 15 Mart 2022’de piyasaya sürüldü.

Stader jetonları için 3 ana yardımcı program olacak.

1. SD token stakerları, stake ödülleri olarak protokol gelirlerinin bir yüzdesini alacaktır. Ayrıca, SD jetonlarını stake ettiğinizde xSD verilir. Bu xSD, protokol ücretlerinden ve ek emisyonlardan daha yüksek bir pay almak için kilitlenebilir. xSD ayrıca kullanıcılara emisyonları yeniden yönlendirmek, doğrulayıcı politikalarına oy vermek vb. için yönetişim hakları verir.

2. Pay havuzları ve likit stake etme arasındaki doğrulayıcıların, tercihli delegasyonları alabilmek için SD tokenlerini tutması ve stake etmesi gerekecektir.

3. Stader jeton sahipleri Stader’a SD-LUNA, SD-UST, SD-likit LUNA çiftleri yatırabilir ve bu havuzlara likidite sağladıkları için ödüller kazanabilirler.

Şimdi Token listeleme geliyor! Evet, jetonumuz listeleniyor.Stader, CoinList Sale’de 1,2 milyon+ kayıtla tarihi bir token satışı gerçekleştirdi; gelmiş geçmiş en büyük.SD jetonlarınızı Uniswap, Sushiswap for SD (ERC-20) jetonu ve Terraswap’ta whSD (CW-20) jetonu gibi DEX’ler arasında takas edebilirsiniz.

ERC-20 SD jetonlarınızı Huobi, BitGet ve Gate.io gibi Borsalarda da takas edebilirsiniz. Diğer borsalarla durum tespiti sürecindeyiz ve listelemeyi onayladıklarında açıklayacağız.

Lütfen CW-20 Stader jetonlarınızı Stader Dapp’te (https://staderlabs.com) stake edebileceğinizi ve otomatik olarak birleştirilen SD ödülleri kazanabileceğinizi unutmayın.

İşte daha fazla ayrıntı içeren blog bağlantımız: https://blog.staderlabs.com/sd-token-distribution-circifying-supply-94d48afc5dba

S6: Topluluğumuz her zaman ileriye bakmayı sever, vizyonunuzu Stader Labs’ın 5 yıl sonra geldiği noktayı paylaşabilir misiniz?

C6: 5 yıl içinde kripto genelinde stake edilen varlıklarla en büyük protokol olmak istiyoruz. TVL hedefi >100 Milyar USD olacaktır. Perakende alanındaki tüm en iyi blok zincirini kapsayacak olsak da, kurumsal müşteriler, borsalar vb. dahil olmak üzere diğer birkaç segmente de genişleyeceğiz.

Kullanıcılar, bizi takip ederek vizyonumuzun ve gelecekteki projelerimizin nasıl göründüğü hakkında daha fazla bilgi edinebilir:

Website: https://staderlabs.com/
Twitter: https://twitter.com/staderlabs
Telegram Community: https://t.me/staderlabs
Discord: https://discord.com/invite/xJURAhSmav


Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Stader yetkilisi
  tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Stader yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

 

TWITTER SORULARI

S1. Borsalar, yerel jetonlarının değerini yüksek tutmak için yüksek verimli stake havuzları açar. Yerel tokeniniz olan #SD’yi bir paydaş olarak kullananlara ne gibi kazanımlar sağlıyorsunuz? #SD stake için özel ödüller var mı?(@ekinci_sualp)

C1: Projenin uzun vadeli sahipleri ve ortakları için ayrıntılı planlarımız var. TVL ve protokol gelirimiz arttıkça SD paydaşlarını artan getirilerle ödüllendirmeyi amaçlayan bir Tokenomics Volanımız var.
Tokenomics 2.0 ve SD jetonları için sabit vadeli kilitleme gibi ilginç ürünler piyasaya sürülmekte ve bu da ödülleri %200-300’e kadar artıracak

Önümüzdeki haftalarda bunlarla ilgili daha fazla ayrıntı için Staderlabs sosyal medyasını takip etmeye devam edin.

Website: https://staderlabs.com/
Twitter: https://twitter.com/staderlabs
Telegram Community: https://t.me/staderlabs
Discord: https://discord.com/invite/xJURAhSmav

S2. Stader Labs’ın kullanıcılara sunacağı ürünlerden birinin “Stader+” olduğunu fark ettim, biraz daha bahseder misiniz? Bu ürün gerçekten nasıl çalışıyor? Kullanıcıların bundan tam olarak yararlanmak istiyorlarsa ne yapmaları gerekiyor? Onlara ne tür faydalar sağlayacak?

C2: Sorunuz için teşekkürler Stake+, kullanıcının coinlerini Stadet aracılığıyla belirli bir doğrulayıcı ile stake etmesine olanak tanır ve otomatik birleştirme ve tek tıklamayla airdrop gibi platformumuzun temel özelliklerini korur.
Bu aynı zamanda daha küçük doğrulayıcıların delegasyonlar kazanmasına izin vereceği için zincirin daha fazla ademi merkezileşmesine yardımcı olacaktır.
Şu anda Stader, Terra blok zincirinde 26 doğrulayıcıya sahip ve daha da büyüyecek.

İşte daha fazla ayrıntı içeren blog bağlantısı https://blog.staderlabs.com/introduction-stake-with-stader-ba6c6128a08

S3. Merak ettim, kiminle bahis oynamam ve kiminle bahis yapmamam gerektiğini seçmek için iyi performans gösteren bir doğrulayıcıyı nasıl değerlendirirsiniz? Ne arıyorum?

C3: Bu harika bir soru!Stader’da herhangi bir doğrulayıcı ile stake yaptığınızda, listelenmeden önce bir dizi kontrolden geçtiklerinden emin olabilirsiniz.
Stader, doğrulayıcı seçimi için katı kriterlere sahiptir. Bazıları şunları içerir:
Belirli tarihler arasında ölçülen çalışma süresi kriterleri
Son 3 ayda eğik çizgi yok
Yalnızca belirli bir aralık arasındaki güç yüzdesi oylama (merkeziyetçiliğin teşvik edilmesini akılda tutarak)

Lütfen ayrıntılı doğrulayıcı seçim kriterleriyle ilgili blogumuzun bağlantısını bulun: https://blog.staderlabs.com/lunax-validator-expansion-2b2db79c48c4

S4. STAKING’i Seviyorum ve yatırımcıların pasif gelir elde ettiği Staking ile her zaman ilgileneceğim, bu yüzden “Stader Labs”daki Stake Havuzu çiftleri nelerdir?Stake ekosisteminizi benim gibi Stake ekosisteminin yatırımcıları ve uzmanları için daha çekici kılan nedir?(@akpnr_mstf)

C4: Sizin gibi daha fazla staker’a ihtiyacımız var 🙂 Stake Pools, Validator gruplarının özenle seçilmiş koleksiyonlarıdır.
Stader’ın 3 grubu vardır:
– Topluluk Doğrulayıcıları
– Mavi Çip Doğrulayıcıları
– Airdrop Artı Doğrulayıcıları
Her 3 grup da farklı özelliklere sahiptir ve yetkilendirenin ihtiyacına göre seçilebilir.
Otomatik birleştirme, tek tıklamalı airdroplar ve basitleştirilmiş stake etme gibi özellikler stader’ı stake için tercih edilen bir seçenek haline getirir.

S5. Stader ile stake yaptığımda tüm airdrop’ları alacak mıyım?(@80UltraAslan)

C5: Stake yapanlara tahsis edilen tüm airdrop’ları alırsınız. (anlık görüntünün bir parçası olduğunuz sürece)
Tek tıklamayla airdrop toplama, Stader ile staking’i daha kolay ve sorunsuz hale getiren şeylerden sadece bir tanesidir. Tüm airdroplarınızı toplayabilir ve farklı kaynaklardan birden fazla drop toplama zahmetinden kurtararak tek tıklamayla talep edebilirsiniz.

 

TELEGRAM SORULARI

S1: Ortaklar, projenin geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Projenizi destekleyen herhangi bir stratejik ortaklığınız var mı?

C1: Mona, ortaklıkların Stader için çok önemli olduğuna tamamen katılıyorum. Stader’da bu nedenle Liquid Staking Türevimiz LunaX’in faydasını artırmak için bir dizi Terra protokolüyle ortaklık yapıyoruz. Bunlar şunları içerir:

1. Ayna Protokolü ile LunaX entegrasyonu

2. Edge para piyasası ile LunaX entegrasyonu

3. LunaX’in Astroport ile entegrasyonu – Bu, Astroport forumunda oylamaya hazır. Lütfen oy verin https://forum.astroport.fi/t/arc-3-lunax-luna-pool-addition-to-astroport-with-dual-incentives/168/30

S2: Kendimizi güncel tutabilmemiz için sosyal medya bağlantılarınızı paylaşır mısınız teşekkürler efendim…??

C2:

Website: https://staderlabs.com/
Twitter: https://twitter.com/staderlabs
Telegram Community: https://t.me/staderlabs
Discord: https://discord.com/invite/xJURAhSmav

S3: Likit staking ürününüz ile kullanıcılar Stader ile stake yaptıklarında stake ettikleri miktara karşılık gelen likit tokenler (LUNAx, HBARx, MATICx vb.) alabilirler ve bu tokenleri Defi ekosistemine katılarak getirilerini daha da artırmak için kullanabilirler. staking ödülleri kazanmak. dedin. Defi ekosisteminde sıvı jetonları nasıl kullanabileceğimizi biraz açıklar mısınız?(@follow_upgs)

C3: Harika soru! Stader’ın Liquid Staking Türevi LunaX, muazzam DeFi fırsatlarına sahiptir. Ancak onları keşfetmenin en iyi yolu Stader’s Degen Vaults – LunaX’te tüm verim çiftçilik fırsatlarını bulabileceğiniz tek durak. Çok başarılı bir beta Lansmanı gerçekleştirdik ve 9 Mayıs’ta sınırsız bir lansman yapacağız. Kullanıcılar LunaX’lerini kolayca yatırabilir ve LunaX’lerinde yüksek getiri elde edebilirler.

LunaX ile Defi fırsatlarını nasıl bulacağınız hakkında daha fazla ayrıntı için https://twitter.com/x_degen_terra adresini ziyaret edin.

S4: Bu projenin rakiplerinden önde olmasını sağlayan 1-3 öldürücü özelliği sıralayabilir misiniz? Projenizin sahip olduğu ve kendinizi en çok güvende hissettiğiniz rekabet avantajı nedir?

C4: 

1. Terra’da özel olarak hazırlanmış bir staking çözümü (çeşitlendirmek isteyen kullanıcılar için Stake havuzu) ve belirli doğrulayıcılarla çalışmak isteyen kullanıcılar için Stake+ sunan tek protokolüz.

2. Sıvı staking türevimiz üzerinde verim çiftçiliği stratejileri için tek duraklı bir çözüm oluşturan ilk kişiler biziz. Bu platformun adı Degen Vaults

3. Çok zincirli (Terra, Polygon, Hedera, Fantom) olan tek stake protokolü biziz ve yakında daha fazla blok zinciri eklenecek

S5: Ekibiniz, projeleri için yeni fikirleri genişletmek için ürün oluşturma sırasında topluluk geri bildirimlerini veya isteklerini dikkate alıyor mu? Birçok proje, hedef kitleyi ve müşterileri anlamadıkları için başarısız oluyor. Stader laboratuvarları ürünü için ideal tüketicinin kim olduğunu bilmek istiyorum. Teşekkürler

C5: Evet! Her büyük proje lansmanı ve ortaklığı için bir anket düzenler ve topluluktan StaderLabs twitter sayfamızda geri bildirimlerini paylaşmalarını isteriz. https://twitter.com/staderlabs

S6: Stader, platformun uzun vadeli sürdürülebilirliğini desteklemek için protokol belirteçlerini dikkatlice tasarladı, ancak topluluğa belirteçler hakkında biraz daha açıklayabilir misiniz?

C6: Evet! Stader’s Tokenomics çok benzersizdir ve token sahiplerini ve stake edenlerini ödüllendirmeyi amaçlar. SD jetonu, Staking getirisi elde etmek için Terra’da stake edilebilir. Stake edilen SD jetonuna xSD denir. Bu xSD daha sonra kilitlenebilir ve xSD’yi ne kadar uzun süre kilitlerseniz, ödüller o kadar büyük olur. xSD 6 ay boyunca kilitlenirse ödül 1.5X, 1 yıl kilitlenirse 2X

xSD kilitleme ayrıca yönetim hakları verir.Tokenomiklerimiz hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz:

https://twitter.com/staderlabs/status/1507402612466851844

https://twitter.com/staderlabs/status/1508812344180322317

https://twitter.com/staderlabs/status/1510339154948677641

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinmuhendisi-Stader AMA Özeti” te bir düşünce

  1. Pingback: Stader Proje İnceleme – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir