Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.466
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.466
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Coinmuhendisi-Partisia AMA Özeti

Coinmuhendisi-Partisia AMA Özeti

9 Mayıs 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Partisia Blokchain proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Partisia Blokchain yetkilisi şunları aktardı:

Herkese merhaba, benim adım Brian Gallagher ve Partisia Blockchain’in kurucularından biriyim.2015’ten beri blok zinciri endüstrisinde yer alıyorum, önce bitcoin yatırımcısı olarak, ikincisi ethereum üreticisi olarak, blok zinciri ve sıfır bilgi teknolojisini kullanan çeşitli kullanım durumları için ABD patentleri aldım ve ardından 2018’de başladım.

Daha ölçeklenebilir, daha hızlı, daha güvenli birlikte çalışabilirlik ve en önemlisi, sıfır bilgili akıllı sözleşmeler biçiminde çok taraflı hesaplama (MPC) teknolojisiyle blok zincirine gizlilik getirerek katman 1’leri bozmaktır.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak Partisia Blokchain yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1:Partisia nedir kısaca anlatır mısınız? Bunun ve nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi vermek ister misiniz?

C1: Partia Blok Zinciri: Ölçeklenebilirlik için parçalama ile genişletilmiş blok zinciri üçlemini çözen Katman 1, en güvenli birlikte çalışabilirlik için MPC teminatlı köprü ve protokol katmanında mevcut olan çok taraflı hesaplama (MPC) destekli gizlilik için sıfır bilgili akıllı sözleşmeler ve diğerleri için ikinci bir katman hizmeti olarak blok zincirleri bulunmakta.

S2: Mevcut projelerin çözemediği hangi kritik sorunları çözüyor ve rekabet avantajı nedir?

C2: Partisia Blok Zinciri, ölçeklenebilirlik, güvenli olmayan birlikte çalışabilirliği çözmek ve blok zincirine gerçek gizlilik getirmek için tasarlanmış ve tasarlanmış bir katman 1 blok zinciridir. Protokol ve akıllı sözleşme düzeyinde sharding yaparak ölçeklenebilirliği çözmeyi başarıyoruz. Partia’nın, özellikle eşik anahtarı yönetimi alanında, gizli anahtarları yöneten birkaç özel taraf yerine açık bir ağ olan fireblock’ların açık kaynaklı bir sürümünü oluşturmak için, MPC teknolojisinin geniş tarihsel yazılım kitaplıklarını kullanarak dünyanın en güvenli birlikte çalışabilirliğini yaratıyoruz. yüzlerce düğüm operatörü, zincirler arası değer aktarımını kolaylaştıran ve gizli anahtarları yöneten varlıklardır.

Ayrıca, bir köprünün saldırıya uğraması durumunda köprü içinde geri ödeme teminatı olarak MPC jetonunu kullanırız, ağda yerleşik bir otomatik geri ödeme mekanizması vardır. Bu tasarım ve uygulama, daha güvenli, şeffaf ve varlık destekli köprüleme sağlar. Son olarak, büyük özel veri ağlarının özel ortamlarda hesaplanabileceği ve blok zincirinin şeffaflığının ihlal edilmeden ve özel veri gereksinimlerinden yararlanılabildiği blok zincirlerinin kurumsal olarak benimsenmesine olanak tanıyan çok taraflı hesaplama, sıfır bilgili akıllı sözleşmeleri pazara sunuyoruz. Bu akıllı sözleşmeler, geliştirici topluluklarının Sıfır Bilgi, MPC teknolojimizden herhangi bir geçiş maliyeti olmadan yararlanmaları için yerleşik bir ağ etkisi yaratan diğer blok zincirleri için ikinci bir katman gizlilik hizmeti olarak da mevcuttur. Cardano’nun kurucu grubu Emurgo ile, gizliliği Cardano ana ağına bağlamak için ortaklığımız, teknoloji kullanımımızı diğer tüm büyük geliştirici / blok zinciri ağları arasında büyütmek için yerleşik ağ etkimizi ve stratejimizi göstermektedir.

S3:Şu anda karşılaştığınız en büyük zorluklar nelerdir ve bunları nasıl çözebilirsiniz?

C3: Tüm katman 1 blok zincirleri için temel zorluk benimsemedir. Bu nedenle, çözümümüzü katman 1 +2 blok zinciri olarak adlandırdığımız şey olacak şekilde tasarladık.
Katman 1, özel ve genel akıllı sözleşme yetenekleriyle piyasadaki en hızlı katmandır. Ancak geliştiricileri uygulamalarını hemen 1. katmanınıza taşımaya ikna edemeyeceğinizi anlıyoruz. Bu nedenle, diğer ağlar için ikinci bir gizlilik katmanı olarak sıfır bilgili akıllı sözleşmelerimizi sunuyoruz. Cardano’daki emurgo ortaklığı gibi mevcut geliştirici ağlarına değer sağlayarak, hizmetimizi tüm ADA geliştiricilerine sunabilir ve mevcut dapp’lerinde kullanım için özel akıllı sözleşmelerimizi yürütmek için mpc satın almalarına ve stake etmelerine izin verebiliriz. Sonra zamanla, ağımıza daha fazla kaynak taşıdıkça benimsemeyi göreceğiz.

S4:Takımın şimdiye kadar elde ettiği başarıları paylaşabilir misiniz? Partia’nın henüz ulaşamadığı başlıca başarı hedefleri nelerdir? Mümkünse yol haritanızı da paylaşın.

C4: 2008’de doğan Partisia, MPC teknolojisinde dünyanın öncüsüdür ve bir Danimarka Şeker Müzayedesinde MPC’nin ilk ticari kullanımını kolaylaştırmıştır. O zamandan beri Partia, MPC teknolojisi ile Bosch, SBI Japan, Tora gibi dünya liderlerine veri gizliliği çözümleri sunmaktadır. 2017 yılında Partia, MPC’nin dünyaya daha iyi kullanımını getirmek için MPC teknolojisini blok zincir teknolojisiyle birleştirmeye karar verdi. 2017-2020 döneminde Partia, geliştirici topluluklarının tarihte ilk kez yararlanabileceği açık kaynak teknolojisi olarak ölçeklenebilirlik, birlikte çalışabilirlik ve MPC’yi akıllı sözleşmelere getirmek için Partia Blockchain’i tasarlamaya başladı ve değişen bu dünyaya giriş engelini kaldırdı. , son teknoloji. 2020’de İsviçreli FINMA, Partia Blockchain Vakfı’nı, Partia Blockchain’in lansmanı olmak üzere onlarca yıllık Ar-Ge çalışmasının açık kaynak kullanımı için ana kuruluş olarak onayladı. O zamandan beri Partia Blockchain, Emurgo Ventures, Ausvic Capital, P2P.org ve daha fazlası gibi en üst düzey blockchain fonlarından 48 milyon dolar topladı.

Q2-Q4, 2022, “ZEUS” Mainnet sürüm 3.0

-Sağlam çapraz parça olay yayılımı ile parçalama
-Temel blok zinciri hizmeti sürüm 1.0’ın faaliyet tabanlı gelir paylaşımı
-Zk Node kaydı ve tahsisi
-Cüzdan Sürüm 2.0
-Blok Explorer sürüm 2.0

Gizlilik ve Akıllı Sözleşme Dili
-Birleştirilmiş Kamu ve Özel akıllı sözleşme sürüm 1.0
-GERÇEK (ikili) MPC Mevcut
-Dinamik GERÇEK ön işleme
-Gizli düğüm adresi araması ve kimliği doğrulanmış kanal
– Zincirler arası ZK hesaplaması için tasarlanmış imzalı ZK çıkışı

Birlikte Çalışabilirlik ve Köprüler
-Genel BYOC EVM
-EVM sürüm 1.0 için fiyat kehaneti
-ETH sürüm 1.0 için fiyat kahini
– MPC belirteçleri sürüm 1.0 için fiyat kehaneti
-EVM’de (PoC) ikinci katman olarak ikinci fiyat açık artırması
-MPC belirteç esnetme gereksinimleri için dinamik yeniden fiyatlandırma özelliği

S5: Şimdiye kadarki ORTAKLIKLARINIZI kısaca anlatabilir misiniz?

C5: Cardano’nun kurucu kuruluşu ile bir ortaklık olan Emurgo’yu, Cardano’ya zincirler arası sıfır bilgi akıllı sözleşme yeteneklerini devreye sokmak için ele aldık. Bono’nun NFT’leri kullanarak yardım için para toplamak amacıyla kurduğu en ünlü hayır kurumlarından biri olan Red.org ile ortaklık kurduk. Partia Blockchain kullanan bir sahte ürün tespit platformu olan sağlıklı ürünleri başlatmak için Orginall ve Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Anlaşması (AfCFTA) Sekreterliği ile ortaklık kurduk. Bu teknoloji, OriginAll’ın Afrika ülkeleri arasında güvenli bir ticaret bölgesi oluşturma görevi kapsamında özel bir anlaşma imzaladığı Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Anlaşması (AfCFTA) Sekreterliğini daha da destekleyecek. OriginAll’ın 54 Afrika ülkesiyle ortaklığıyla Healthies, potansiyel olarak 1,3 milyardan fazla kişiye sunulabilir.

 

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Partisia Blokchain yetkilisi  tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Partisia Blokchain yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

 

TWITTER SORULARI

S1: Partisia Blockchain’den ne gibi gelişmeler ve yenilikler beklemeliyiz? NFT alanında çalışmalar yapacaksanız diğer projelerden farklı olacak mı?(@tolgaaseen)

C1: Temel yetkinliğimiz, özel akıllı sözleşmelerimizdir. Hiçbir blok zinciri, birden fazla tarafın içinde hesaplayabileceği özel akıllı sözleşmeler geliştirmedi. Örneğin, kuruluşların uluslararası tedarik zincirleri arasında özel olarak mal ticareti yapmasına ve fonları saklamak için akıllı sözleşmeyi kullanmasına ve başarılı teslimattan sonra serbest bırakmasına izin veren tedarik zinciri yönetimi sözleşmeleri oluşturabilirsiniz. Bu ticaret finansmanı şu anda bankalar tarafından yönetiliyor ve yılda 1,7 trilyon dolardan fazlası ödenmiyor. Bu, akıllı sözleşmelerimizin düzeltebileceği büyük bir ticaret açığıdır.

S2: Bu projede eksik olan nedir ve nasıl tamamlamayı planlıyorsunuz? Daha basit bir ifadeyle, bu proje mükemmel mi? Değilse, onu nasıl mükemmel hale getireceksiniz?(@k270512a)

C2: Hayatta hiçbir şey mükemmel değildir 🙂 Eksik olan gerçek dünya kullanımıdır çünkü henüz piyasaya sürmedik. Sharding ile daha ölçeklenebilir altyapı, MPC ile daha güvenli birlikte çalışabilirlik ve sektöre özgü özel akıllı sözleşmeler oluşturmak için altyapıyı mümkün olduğunca mükemmele yakın olacak şekilde geliştirmek için kesinlikle çok çalıştık. Şimdi bizim işimiz onu mümkün olduğunca kullanmak!

S3. Partia Blockchain Whitepaper’da güvenlik konusu sık sık tekrarlanmıştır. Partia’nın güvenliğe ciddi bir önem verdiğini düşünüyorum. Partia’nın güvenlik açısından sağladığı benzersiz yapılar veya avantajlar nelerdir?(@smailpeoplenft)

C3: Partia’nın, özellikle eşik anahtarı yönetimi alanında, gizli anahtarları yöneten birkaç özel taraf yerine açık bir ağ olan fireblock’ların açık kaynaklı bir sürümünü oluşturmak için, MPC teknolojisinin geniş tarihsel yazılım kitaplıklarını kullanarak dünyanın en güvenli birlikte çalışabilirliğini yaratıyoruz. yüzlerce düğüm operatörü, zincirler arası değer aktarımını kolaylaştıran ve gizli anahtarları yöneten varlıklardır. Ayrıca, bir köprünün saldırıya uğraması durumunda köprü içinde geri ödeme teminatı olarak MPC jetonunu kullanırız, ağda yerleşik bir otomatik geri ödeme mekanizması vardır. Bu tasarım ve uygulama, daha güvenli, şeffaf ve varlık destekli köprüleme sağlar. Son olarak, büyük özel veri ağlarının özel ortamlarda hesaplanabileceği ve blok zincirinin şeffaflığının ihlal edilmeden ve özel veri gereksinimlerinden yararlanılabildiği blok zincirlerinin kurumsal olarak benimsenmesine olanak tanıyan çok taraflı hesaplama, sıfır bilgili akıllı sözleşmeleri pazara sunuyoruz. Bu, kurumsal iş yapmak için daha güvenli bir ortam yaratır.

S4. Partisia Blockchain üzerinde node çalıştırabilmek için gerekli şartlar nelerdir? Mevcut Partia modeli geleneksel kullanımdan daha fazla kaynak tüketiyor mu?(@Kriptosedo)

C4: Üç tür düğüm vardır, Baker, ZK ve Oracle BYOC (kendi jetonunuzu getirin) düğümü.Bir fırıncı çalıştırmak için 25 bin token

100k için
Bir ZK çalıştırın

Bir BYOC çalıştırmak için 250k MPC

Düğüm operatörleri, ağda ödenen tüm ücretleri alır Ve bir %12 apr Ekosistem coin havuzundan.

S5. Partia Ekosistemine Nasıl Katkı Sağlayabilirim? Bunun için geliştirici mi olmam gerekiyor yoksa $MPC Staking yaparak Validator olabilir miyim?(@I__Car09)

C5: Topluluk staking, 2022’nin 4. çeyreğinde geliyor.Bu şekilde diğer düğümlere stake yapabilirsiniz.

 

TELEGRAM SORULARI

S1: PartiaBlockchain, ZK zincirler arası akıllı sözleşmeler sunar, akıllı sözleşmeler nasıldır ve bunları normal kısayol sözleşmelerinden farklı kılan nedir?(Akif)

C1: Harika bir soru. Temel fark, normal bir akıllı sözleşmedir, tüm işlemler halk tarafından zincir üzerinde görüntülenebilir. Özel bir akıllı sözleşmede, sonuçları garanti eden koşullar yaratabilirsiniz, ancak yalnızca akıllı sözleşmenize erişim izni verdiğiniz taraflar içinde ne olduğunu bilebilir.

S2: #Partisia 2019’da kuruldu ama neden sadece 2021’de ortaya çıktınız? Son 3 yılda ne gibi zorluklarla karşılaştığını söyler misin?(@Jrinz)

C2: Bölüma blockchain vakfını açmak için İsviçreli düzenleyici FINMA’dan onay almak 15 dakika sürdü. Ayrıca, çoğu projenin aksine, tüm ana ağımızla başlıyoruz. Teknolojimiz, vaatlerle bir jeton başlatmak yerine 1. günde yayında.

S3: Ethereum veya diğer blok zincirler ayaktayken neden Partia Blok Zincirini kullanmalıyız? Partia Blockchain’i diğer blockchainlerden ayıran özellikler nelerdir?(@haseksen)

C3: Ölçeklenebilirlik için parçalama (ethereum hala parçalama yapmaya çalışıyor ve ana ağımız 1.0’da zaten var), MPC köprü güvenliği ve genel ve özel akıllı sözleşmeler (başka hiçbir zincirde buna sahip değil).

S4: Partia’nın 31 Mayıs 2022’de TGE’yi duyurduğunu görüyorum, TGE hakkında nereden daha fazla bilgi alabiliriz ve KYC şartlarını nereden doldurabiliriz? Peki TGE bittikten sonra Partia ne yapacak?(@beyza_akazma)

C4: Token satışına bugün kyc.partisiablockchain.com adresinden kaydolun.Ve daha fazlasını bölümablockchain.com/sale adresinde bulabilirsiniz.

S5: Partia Blockchain’deki Poseidon, Hermes, Athena gibi özelliklere neden isim verdiniz? Gelecekte ZEUS 6.0’a daha yenilikçi özellikler ekleyecek misiniz?

C5: Her özelliğe ad verilen her Yunan tanrısı veya tanrıçası, benzer özelliklere sahip özelliği temsil etmek içindir.

 

 

 

 

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinmuhendisi-Partisia AMA Özeti” te bir düşünce

  1. Pingback: Partisia Blockchain Proje İncelemesi – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir