Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.127
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.127
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinmuhendisi-MetaENGINE AMA Özeti

Coinmuhendisi-MetaENGINE AMA Özeti

12 Nisan 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz MetaENGINE proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz MetaENGINE yetkilisi şunları aktardı:

Ben Alex Shalash, metaEngine’in kurucu ortağı ve CEO’suyum.2009 yılından bu yana oyun altyapısında yer alıyoruz.özellikle büyük ölçekli MMO (devasa çok oyunculu çevrimiçi) oyunlar için.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak MetaENGINE yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1: Bir oyun platformu olarak metaEngine tam olarak nedir?

C1: metaEngine, tamamen entegre bir gameFi geliştirme ve yayınlama platformudur.Kendi oyun motoru, ağ iletişimi, sunucuları, blok zinciri entegrasyonu ve yayıncılığı ile uçtan uca çözümdür.Metaverse benzeri bir oyun/açık dünya inşa ediyor veya inşa etmeyi planlıyorsanız – metaEngine bugün piyasadaki tek seçimdir.

Ek olarak, temel teknolojimiz kutudan çıktığı gibi devasa çok oyunculu çevrimiçi yetenekleri destekler; bu, milyonlarca oyuncunun ağ ve sunucu teknolojilerini kendi başınıza geliştirmeye ve entegre etmeye gerek kalmadan oyunlarınıza erişebileceği anlamına gelir.

S2: MetaEngine GameFi endüstrisinde nasıl devrim yaratacak?

C2: Kısa cevap: uçtan uca entegrasyon ve gerçek zamanlı işbirliği.GameFi / metaverse geliştiricilerinin çoğu, çok farklı teknolojileri entegre etmek için mücadele ediyor, aylarca, bazen yıllarca teknolojiye harcıyor ve gerçek oyun deneyimlerine odaklanmak için yeterli zamana sahip değil – bu yükü omuzlarından almalarına yardımcı olabiliriz.

Ayrıca, gerektiğinde geliştirici ekiplerini ek yeteneklerle destekleyerek geliştirme konusunda destek sağlıyoruz.

S3: Yalnızca metaEngine web 3.0 oyun motoru nasıldır?

C3: Unreal ve Unity gibi diğer oyun motorları blok zinciri desteği sağlamaz. GameFi / metaverse geliştiricilerinin bu büyük ölçüde ölçeklenebilir deneyimleri oluşturmasına yardımcı olmak için temel işlevleri entegre etme konusunda ağır bir görev üstlendik.

yun geliştiricileri, rakiplerimizin teknolojisini kullanarak ağ, sunucu, veritabanı, blok zinciri mühendisleri kiralamalı ve bu özelliklerin çalışması için zaman ve para harcamalı = büyük teknoloji riski. Bütün bunlar, projenin piyasaya sürülmesini geciktiriyor.Bize göre metaverse geliştirmedeki ilk adım, blok zinciri etkin dijital varlık sahipliği ve güvenliği tarafından desteklenen birbirine bağlı MMO oyunları ve deneyimlerinden oluşan bir ağ oluşturmaktır.

metaEngine, bu özellikleri tek bir platformda sunan tek kişidir.

S4: metaEngine’in özellikleri nelerdir?

C4: metaEngine’in benzersiz özellikleri şunlardır:
– yerleşik devasa çok oyunculu çevrimiçi,
– tam entegre geliştirme ortamı,
– gerçek zamanlı çoklu geliştirici ortamı,
– entegre çoklu zincir desteği.

Farklı zincirlerde oluşturulan NFT’ler metaEngine’e getirilebilir ve birden fazla oyunda kullanılabilir – gerçek varlık birlikte çalışabilirliği.Motorumuz bulut tabanlıdır, bu, dünyanın herhangi bir yerinden dağıtılmış ekiplerin 3D oyunlarının geliştirilmesinde işbirliği yapabileceği anlamına gelir.

S5: Bize metaEngine’in arkasındaki ekip hakkında daha fazla bilgi verir misiniz?

C5: Antoine Castel benim kurucu ortağım. ABD, Ukrayna, BAE ve Hindistan’da özel bir yazılım mühendisleri, sanatçılar, dünya geliştiricileri, blok zinciri mühendisleri ekibimiz var.Pek çok mühendis son 20 yılı aşkın süredir oyun geliştirme ve altyapı alanında çalışıyor.

Ekip, konuştuğumuz gibi hem Hindistan’da hem de ABD’de ek işe alımlarla büyüyor.

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve MetaENGINE yetkilisi  tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve MetaENGINE yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

 

TWITTER SORULARI

S1. Şu anda, likidite madenciliği DeFi pazarında bir patlamayı tetikledi, ancak yüksek gaz ücreti ve ağ tıkanıklığı, kullanıcıların DeFi ürünlerinin tam potansiyelini deneyimlemelerini engelliyor. En çok hangi sorunun çözülmesi gerekiyor? ve #metaENGINE nasıl kalıcı bir çözüm sağlayacak?(@Berkinv_2)

C1: metaEngine bir GameFi ve Metaverse geliştirme ve yayınlama platformudur, madencilikle ilgilenmiyoruz. Ancak, sektörün geri kalanıyla birlikte daha düşük ücretlerden ve daha hızlı işlemlerden faydalanacağız.

Geleneksel oyunlarda 2 milyardan fazla oyuncuya ulaşmak için bu sorunların ele alınması gerektiğine inanıyoruz.

S2. NFT’lerin farklı nadirlik seviyeleri olabileceğini anladım, bu yüzden bize kaç seviyeniz olduğunu söyleyebilir misiniz? Ayrıca daha nadir NFT’ye sahip olmanın avantajları nelerdir?(@Cahit_1001)

C2: Biz NFT sunmuyoruz, ancak geliştiricilerimiz sunacak.Vizyonumuz, birçok oyunun gelecekteki değerinin NFT’ler ve oyun deneyimi birikimi aracılığıyla oyuncularla birlikte kalmasıdır.Nadir NFT’ler daha yüksek değer getirecek, aynı zamanda oyun içinde önemli ilerleme kaydedenleri de getirecek.

S3. Bugün, pay için ödeme projelerinin çoğu, çoğu kullanıcının katılamayacağı ücretlere sahiptir. Oyunda bir metaENGINE giriş ücreti veya zorunlu satın alma var mı?(@tolgaaseen)

C3: Oyuncularına sunmak istedikleri ekonomik modelin türüne oyun geliştiricileri karar verecek.Platformumuz, yeni bir model oluşturmak veya mevcut bir modeli benimsemek için tam esneklik sunar.Geleneksel oyunlarda Free2Play ve Freemium modelleri son 10+ yılda baskın hale geldi.GameFi’de birçok yeni modelin ortaya çıkacağını hayal edebiliyorduk.

Mevcut Play2Earn modeli biraz fazla kullanılıyor, oyuncular sadece ödeme aldıkları için değil, tekrar oynamak için oyunlardan zevk almak zorundalar.u daha çok “iş” ve “oyun” gibi.

Endüstrinin, oyuncuların iyi oyun için tazminat aldığı Oyna ve Kazan gibi yeni ekonomik modellere gireceğini umuyoruz.

S4. Bu projenin rakiplerinden önde olmasını sağlayan 1-3 öldürücü özelliği sıralayabilir misiniz? Projenizin sahip olduğu ve HAKKINDA en çok kendinizi güvende hissettiğiniz rekabet avantajı nedir?(@Rifat_Alikhan)

C4: 

– yerleşik devasa çok oyunculu çevrimiçi,
– gerçek zamanlı çoklu geliştirici ortamı,
– varlık birlikte çalışabilirliği

Bir NFT satın alabileceğinizi ve onu birden fazla oyunda ve dünyada kullanabileceğinizi hayal edin, kullanılabilirliğini ve potansiyel olarak değerini artırın. metaEngine, bu senaryoyu bugünden etkinleştirmek için bir dizi önemli özellik sunar.

S5. DAO tarafından yönetilen bir sistem üzerinde merkezi olmayan bir oyun yayınlama platformunun gelecekte ahlaki değerlerle ve oyunda değişiklik gerektiren olağanüstü durumlarla sorun yaratacağını düşünüyor musunuz? Şimdiden teşekkürler (@gokberk_coskun)

C5: Oyun ve oyun geliştirme platformu arasında fark vardır.Geliştiricilere en iyi ve en çekici dünyalarını ve oyunlarını inşa etmeleri için kazmalar ve kürekler sağlıyoruz.DAO’muz platformun teknik yönünü yönetecek.

Oyunlarla ilgili ahlaki ve etik konulardan bazıları doğrudan geliştiricilerinin sorumluluğunda olacaktır.

 

TELEGRAM SORULARI

S1: Gelişim nasıl gidİyor? Mevcut geliştirme çabalarını, pazar genişleme planlarını, beklenen uygulamaları ve bunların ne zaman piyasaya sürüleceğini ayrıntılı olarak açıklayabilir misiniz?

C1: Oyun Motoru zaten işler halde. Metamotor üzerine inşa edilecek oyunlara katılıyoruz. Devam ederken topluluğumuza katılın. Ayrıca, birkaç ay içinde İDO’muz da var. Bu yüzden düzenli güncellemeler için takip edin 🙂

S2: #metaENGINE tüm ağların NFT oyunlarını destekleyecek mi? Yoksa yalnızca belirli ağlardaki oyunları mı destekleyecek?

C2: hedefimiz çok zincirli olmak ve mümkün olduğu kadar çok ağ ile bağlantılar kurmaktır.

S3: Platformunuzda gezinirken sunduğunuz ürün ve hizmetler arasında NFT’yi görüyorum. O halde HERKES NFT’ler oluşturup bunları platformunuzda satabilir mi? Cevabınız evet ise, bunu yapmaya nasıl başlayabileceğimizi söyleyebilir misiniz?(@SekmenSinan)

C3: NFT işlevselliğini doğrudan oyununuza eklemenin faydalarına zaten aşina olun ya da bu yeni ve heyecan verici mekaniği denemek isteyen yeni biri olun, metaENGINE size NFT’leri kolayca entegre etmek ve dijital oyununuzu dönüştürmek için gerekli tüm araçları sunar. varlıkları merkezi olmayan meta veri barındırma ile NFT’lere dönüştürün.

S4: Meta Engin projesi sadece İngilizce konuşulan ülkeler için mi yoksa diğer dil kullanıcıları için bir topluluk var mı?

C4: platformda herhangi bir dilde veya birçok dilde oyun geliştirilebilir – yerleşik bir çoklu dil desteğimiz var.

S5: Metaverse ve Web3 projeleri şu anda Türkiye’de çok popüler. Bu, metaEngine kullanarak kendi Metaverse’imizi oluşturabileceğimiz anlamına mı geliyor? Oyun geliştiricilere ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz?

C5: MetaENGINE, oyun geliştiricilerine daha yüksek verimlilik, maliyet etkinliği ve geliştirme araçlarının sorunsuz entegrasyonu ile bir sonraki meta veriyi oluşturmak için gereken tüm araçları sağlayan tek Web3 merkezi olmayan platformdur. MMO ağı, gerçek zamanlı geliştirme ortamı, revizyon yazılımı, fatura yönetimi ve oyunlara doğrudan kripto cüzdan entegrasyonu gibi sonsuz özelliklere sahip tek bir yayıncılık platformudur ve bir oyun geliştiricisinin hayatını kolaylaştırır. MetaENGINE ile Web3 dünyasına hoş geldiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinmuhendisi-MetaENGINE AMA Özeti” te bir düşünce

  1. Pingback: MetaENGINE Proje İncelemesi – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir