Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.715
% 4.19
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.715
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Coinmuhendisi-Human Protocol AMA Özeti

Coinmuhendisi-Human Protocol AMA Özet

3 Ağustos 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Human Protocol proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Human Protocol yetkilisi şunları aktardı:

Merhaba benim adım Jalal, hepinizle burada olmak benim için büyük bir onur.Kendimden biraz bahsedeyim, HUMAN Protokolünde Çözüm Mimarıyım, işim ağırlıklı olarak diğer Katman 1 projeleriyle entegrasyonları ve HUMAN’a yeni tür işler/projeler getirmeyi içeriyor.

Geçmişim ağırlıklı olarak finansal hizmetler ve blockchain üzerinedir. Önceki projem bir insurtech girişimiydi, ürünümüz, sigorta şirketlerinin poliçe düzenleme maliyeti ve hasar çözümleme maliyeti etrafındaki sorunları ele almak için akıllı sözleşmeli sigorta poliçeleri oluşturmasına izin veren bir SaaS idi. Daha yakın zamanda HUMAN’da, HUMAN Protokolünün aşamalı ademi merkezileşmesine yönelik yolculuğumuzun bir parçası olan yeni Yönlendirme Protokolünün yakında piyasaya sürülmesi üzerinde çalışıyorum.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak Human Protocol yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1: Yapay zeka aslında çok geniş bir alandır ve uzun süredir var olan bir kavramdır. HUMAN Protokolü için tamamen yeni bir fikir!! ve ayrıca ödülleri içeren nispeten büyük bir blok zinciri ekosistemi oluşturur.
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız ve kripto & HUMAN Protokolüne nasıl dahil oldunuz? HUMAN Protokolü nedir?

C1: HUMAN Protocol, her türlü iş için merkezi olmayan pazarların oluşturulmasını destekleyen bir yazılım altyapısıdır.Asıl odak noktamız veri etiketleme çalışmasıdır. Bu veri etiketleme, modern yapay zekayı güçlendirir ve protokolün çevrelerindeki dünyayı görme ve anlama yeteneğini ekler.

Bu yıl, IMOO ve PoH dahil olmak üzere tanım alanında görevler sunuyoruz. Ayrıca çeşitli yeni makine öğrenimi etiketleme platformlarını kullanıma sunuyoruz.

HUMAN’da, girişimcilerin ve şirketlerin piyasaya sürebilecekleri pazarın pazarlama ve dinamiklerine gerçekten odaklanabilecekleri pazar yerleri oluşturmak için takılabilir bir arka uç teknolojisi inşa ediyoruz.
https://www.humanprotocol.org/
https://www.humanprotocol.org/blog/introduction-to-human-protocol

S2: HUMAN Protokolü, Dağıtılmış İş Piyasalarını Koordine Etmenin Merkezi Olmayan Bir Yolu olan Merkezi Olmayan Yönlendirme Protokolünü Başlattı.
O halde Routing Protocol hakkında bizimle detaylı konuşabilir misiniz?

C2: Daha önce de belirttiğim gibi, HUMAN Protokolü, HUMAN işinin, bilgisinin ve katkısının değişimini kolaylaştıran merkezi olmayan ve izinsiz bir protokoldür.

Protokol, dünya çapındaki büyük şirketlere ve veri platformlarına uygulanan blok zincir teşvikleri (stake ve slashing) ve makul görev dağılımı yoluyla robotların ağ ve ürünler üzerindeki etkisini azaltır.

Yönlendirme Protokolü artık bakiye kanıtı, ücret görüşmesi ve ağ oluşturucuların tespiti dahil olmak üzere birkaç önemli ağ bileşenini ele alacak ve ağ iyileştirmeleri ve güncellemeleri ile daha iyi yönetişime olanak tanıyacak.

Yönlendirme protokolü, herkesin HUMAN Protokolünü desteklediği için ödüller kazanmasına ve topluluğun projeye daha aktif olarak dahil olmasına izin verecektir.Bu, HUMAN Protokolünün merkezden uzaklaştırılmasına yönelik çabamızın bir parçasıdır.

Bu özellikler, HUMAN Protocol’ün, merkezi olmayan ancak bağlantılı, her bakış açısının ve arka planın hesaba katıldığı ve temsil edildiği ve üretilen tüm değerin ödüllendirildiği daha insani bir dünya yaratma misyonunun temel unsurlarıdır.

S3: HUMAN Uygulaması hala erken bir aşamada, Uygulamanın ilerlemesinden ne bekleyebiliriz?

C3: Çok fazla! 🙂HUMAN Teknolojisini kullanan ilk uygulama HCaptcha idi – internet trafiğinin yaklaşık %15’ine güç sağlıyor.Kısa süre önce piyasaya sürülen HUMAN Uygulaması, ML Marketplace’imizi gösterecek ve etiketleme görevlerini çözerek herkesin para kazanmasını sağlayacak. Bu, Gig ekonomisinde devrim yaratmaya yardımcı olabilir. Basit veri etiketleme işleriyle başlıyoruz, örn. , anketler, vb, daha ve daha fazlası eklenecektir. Önümüzdeki birkaç ay içinde uygulama aracılığıyla çeşitli etiketleme platformlarının kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

HUMAN App: HUMAN ekosistemine açılan ilk kapı ve dünyanın herhangi bir yerinde bulunan bireylerin görevleri tamamlamak için doğrudan HMT kazanabileceği ilk yol.

HUMAN uygulamasının iki ana role hizmet ettiğini düşünebilirsiniz:
1. Yeni protokol uygulamalarının bazı kullanıcıları alması ve protokolü güvenli bir şekilde kullanmayı denemesi için bir yoldur.
2. Protokole gelen yeni uygulamaları beta veya test uçuşunun bir yolu.

Son birkaç ayda uygulamada bunun temellerini oluşturduk, çok yakın bir gelecekte makine öğrenimi alanında yeni çeşitli işler, bunu yapmanıza yardımcı olacak yeni araçlar ve bizim aracılığımızla başlatılan birkaç yeni pazar yeri bekleyebilirsiniz. ortaklar / hibe programı şirketleri 🙂

Ayrıca cüzdan özelliklerini kullanıma sunuyoruz ve bunların tümü doğrudan HUMAN uygulamasında yerleşiktir!

https://www.humanprotocol.org/blog/what-is-captcha https://www.humanprotocol.org/blog/a-new-era-human-protocol-and-revolutionizing-the-gig-economy
https://app.humanprotocol.org/

Sadece bir not çocuklar, CAPTCHA, HUMAN’da başlatılabilen iş türlerinden yalnızca biridir. Çok yakında kullanıma sunulacak IMOO gibi bir dizi yeni iş türü ekledik!

HUMAN’a sürekli yenilik getiriyor ve yeni ve heyecan verici kullanım örnekleri ekliyoruz.

S4. HMT belirtecinin faydası nedir ve HMT’nin HUMAN ekosisteminde kullanımları nelerdir?

C4: Bir işin yaşam döngüsü boyunca HMT gereklidir.Talep Sahibi – örneğin, bir makine öğrenimi uygulayıcısı – verilerin etiketlenmesi için HMT satın almalı ve akıllı sözleşmeyi önceden ödemelidir.

Ardından, verilerin paylaşım için güvenli olmasını ve uygulamalar için hazırlanmasını sağlayan aracı, ‘güvenli’ veya ‘güvensiz’ oylarının arkasında HMT’yi paylamalıdır.

İşçilerin yanıtlarını değerlendiren kahinler ağı da bu rolü yerine getirdiği için HMT ile ödüllendirilir. Son olarak, İşçiler görevleri tamamlamak için HMT kazanırlar. Gördüğünüz gibi HMT’nin HUMAN Protocol içinde birçok kullanım durumu var.

Gördüğünüz gibi HMT’nin arkasında harika bir yardımcı program var.

S5: HUMAN’ın gelecekteki uygulaması nedir?

C5: Böylece, 2010’ların başında, yeni bir iş yapma çağına – konser ekonomisine – büyük bir baskı yapıldı. Uber / Waze / Fiverr & Upwork gibi ürünler, herkesin bir tarafta para kazanmasına ve diğer tarafta herhangi bir ürün veya hizmet almasına izin veren alana girmeye başladı.

Bununla birlikte, tüm bu çift taraflı pazar yerlerinin, onu çalıştıran aynı temel “motora” sahip olduğunu fark etmeye başladık – iş yaratma/ iş eşleştirme/ iş doğrulama/ “yapılan iş” ve ödemelerin dağıtımı. HUMAN protokolü budur.

Ve bu, HUMAN’ı düşünmek harika bir şeydi… merkezi olmayan çift taraflı pazar yerlerine güç sağlayan bir motor. Bu pazarlarda, her türlü takas edilebilir insan görevi tokenize edilebilir ve takas edilebilir – bu ister bir sözleşmeyi inceleyen bir avukat, isterse masraflarınız üzerinden bir muhasebeci olsun.

Şu anda, HUMAN Protokolü’ndeki ilk iş piyasaları, Talep Edenlerin bir HMT toplamı ile birlikte etiketlenecek verileri gönderdiği ve İşçilerin bu işi tamamlamak için HMT kazandığı veri etiketleme piyasalarıdır. HUMAN Protocol, veri güvenliğinden ödeme güvenliğine kadar aradaki her şeyi yöneten ve otomatikleştiren bir yazılımdır.

Sosyal medyamızı takip etmeyi unutmayın.

🌏Website () | 🔥(Unofficial) Telegram Channel🌳Telegram News Channel | 💫Human App | 🌟Medium  | 🔥Youtube | 👀GitHub | ✨ LinkedIn | 👀Twitter | ❤️‍🔥 Discord

 

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Human Protocol yetkilisi  tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Human Protocol  yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

 

TWITTER SORULARI

S1.Veri etiketleme işi nedir ve HUMAN Protokolünde veri etiketleme nasıl çalışır?(@egemen_cripto)

C1: Yani Veri etiketleme işi gerçekten sadece bir yolun görüntüsü gibi ham bir veri parçasını almak… ve sonra bu veriyi etiketlemek…Örneğin bir insan arabaya, yaya geçidine, yayaya vb. açıklama yazacaktır…

Bu, bir CAPTCHA’nın ‘Bir araba içeren tüm kutuları tıklayın’ diye sormasına çok benzer, veri etiketleme yapıyorsunuz, bir görüntüyü ‘araba’ ile etiketliyorsunuz. Bu etiket, makinelerin bir arabanın neye benzediğini anlaması için hayati önem taşır ve bu nedenle makine öğreniminin temel taşıdır. Etiketlenmiş veriler olmadan, bir makine bir yayanın ne olduğunu veya nasıl tepki vereceğini asla bilemez.

Ayrıca yakında platforma son teknoloji ses etiketlemesini de ekleyeceğiz.u doğru, bu yüzden Ses etiketleme… bu, dil çevirisinin anahtarıdır

https://www.humanprotocol.org/blog/complex-data-annotation-and-quality-verification-on-human-protocol

S2. HUMAN’ın dijital alandaki makineleri ve botları anlamamıza yardımcı olabilecek potansiyeli nedir?(@MetaTurkk)

C2: İnsanların makinelerden daha iyi yaptığı bazı şeyler var, özellikle de büyük miktarda veriyi saniyeler içinde işlemek veya iş ihtiyaçlarını optimize etmek gibi yaratıcılık ve sosyal süreçler etrafında dönen şeyler.

Bununla birlikte, insanlar tarafından yapılan işler insan hatasına açıktır. İkisi arasında dengeli bir iş dağılımının daha adil bir gelecek olduğunu düşünüyorum, sevdiğimiz şeyleri yapıyoruz ve manuel zorlu işleri makinelere bırakıyoruz.

https://www.humanprotocol.org/blog/will-robots-take-over-a-look-at-the-future-of-ai

S3.Gerçek dünyadaki işleri göz önünde bulundurarak, HUMAN Protokolü hayatımıza ne gibi değişiklikler getirebilir? (@Mustafaa1a3)

C3: Çoğu birey için, pandeminin bize öğrettiği gibi, geleneksel işler oldukça geçici olabilir ve hepimizin sadece internete bağlı bir makineye erişimden para kazanmamızı sağlayan becerilere sahip olabiliriz.

HUMAN Protokolü ve bağlı pazar yerleri, bu işleri kişinin benzersiz beceri setlerine dayalı olarak size getirecektir. Ve tahmin et ne oldu? Nasıl ödeme alacağınızı, ne kadar ödeme alacağınızı ve ne zaman ödeme alacağınızı kontrol etmeyeceğiz – bunların hepsi, görebileceğiniz çeşitli kamu sözleşmeleri tarafından ele alınmaktadır.

Son noktayı açmaktan hoşlandığım iyi bir örnek, ülkenizin bankasına denizaşırı para transferini işleme koymasına güvenmeyi mi yoksa gizli ücretler olmadan saniyeler içinde yapacak bir yazılım sistemini mi tercih edersiniz?

S4.Kripto piyasasının son zamanlarda çok bunalımda olduğunu görüyoruz, HUMAN ayı piyasasının her türlü zorluğuna iyi hazırlanmış mı?(@Nazimygn35)

C4: harika bir soru Kripto Piyasaları yukarı ve aşağı hareket eder. Bütün bunları bekliyorduk ve hep bunu söylüyorduk.İnşaat teknolojisi zor ve yavaş ama her şeye hazırız.Yüksek oynaklıklı bir piyasa ve gelecek için inşa ediyoruz

Son ayı piyasasından bu yana kriptoya yatırım yapmak için en iyi zaman şimdi 🙂

HUMAN Protocol, yapay görme modellerini eğitmek için küresel yeteneklere erişimin demokratikleştirilmesinde şimdiden dev bir adım attı.

Ve en başından beri, HUMAN Protokolünün birden fazla blok zincirinde kullanılmak üzere inşa edildiğine inandık.Çok zincirli bir gelecek aracılığıyla ve birlikte işbirliği yoluyla karşılıklı büyümeyi destekleyebiliriz… Bu, HUMAN’daki gelecek vizyonumuzun anahtarıdır.

Multichain, HMT’nin Multichain Router ile entegre zincirler arasında serbestçe hareket etmesine izin verecek bir köprü oluşturacak bir köprüleme çözümüdür. Multichain tarafından inşa edilen köprü, HMT’nin mahsul yetiştirme kapasitesinde kullanılmasına kapı açıyor. Solucan deliği gibi diğer köprülerde fırlatacağız ve çokgen köprüsünde zaten fırlatıldık.

Yani gördüğünüz gibi inanılmaz meşguldük.

Ayrıca ekip arka planda birçok şey üzerinde çalışıyor ve büyükelçilik ve hibe programları gibi birçok teşvik ve programa sahip, bizi öne çıkaracak temeli oluşturuyorlar. Sürekli olarak yeni ortaklıklar kuruyorlar ve talebi artırmak için girişimler ve programlar oluşturuyorlar.
Ve söylediğim gibi, protokolün yeni bir versiyonunu çok yakında piyasaya sürüyoruz, bu yüzden evet, daha geniş pazarın sunabileceği olumsuzluklardan bağımsız olarak ekibin ekosistemimize mükemmel değer sunmak için kendilerini çok zorladığına inanıyorum!

S5. Çoklu Zincir İşbirliğinin amacı nedir? İnsan ekosistemine katkıları ne olacak?(@Nabiadar)

C5: Yukarıda belirtildiği gibi, HUMAN Protokolü, yapay görme modellerini eğitmek için küresel yeteneklere erişimin demokratikleştirilmesinde şimdiden dev bir adım attı. Ve en başından beri, HUMAN Protokolünün birden fazla blok zincirinde kullanılmak üzere inşa edildiğine inandık.
Multichain, çok zincirli bir geleceği zorlamak için iyi bir konumdadır ve birlikte işbirliği yoluyla karşılıklı büyümeyi teşvik edebiliriz. Multichain, HMT’nin Multichain Router ile entegre zincirler arasında serbestçe hareket etmesine izin verecek bir köprü oluşturacak bir köprüleme çözümüdür. Ve Multichain tarafından inşa edilen köprü, HMT’nin bir verim çiftçiliği kapasitesinde kullanılmasına kapı açıyor. Solucan deliği gibi diğer köprülerde fırlatacağız ve çokgen köprüsünde zaten fırlatıldık.

 

TELEGRAM SORULARI

S1: Merhaba, web sitenizi ve teknolojinizi kontrol ettim. Human neden farklı Oracles kullanıyor?(@Olivias77)

C1: Biri görevleri işçilere dağıtmak için, biri işçi yanıtlarını doğrulamak için ve diğeri işçilere ödeme yapan işçi itibarını korumak için olmak üzere üç kehanetimiz var.
Temel olarak iş dağıtımı, doğrulama ve ödemenin kilit alanlarını ayırdık.

S2: Google’ın reCAPTCHA’sı ve ayrıca Human Captcha modeli hCaptcha var. Nasıl farklılar? Farklar nedir?(İbo)

C2: hCaptcha’nın HUMAN Foundation’ın bir parçası olmadığını, HUMAN Protokolünü kullanan bir uygulama olduğunu belirtmek önemlidir. HUMAN, yalnızca bir CAPTCHA aracılığıyla yürütülebilecek dar görev dizisini değil, birçok türde insan çalışmasını simgeleştirmek gibi çok daha geniş bir hedefe sahiptir. reCAPTCHA ve hCaptcha arasındaki temel fark, hCaptcha’nın web sitelerini, kullanıcıları bir CAPTCHA çözdüklerinde bu emeği Google’a bağışlamaya zorlamak yerine yaptıkları iş için ödemesidir.

S3: HUMAN, piyasaları merkezsizleştirmeyi yönetmek için hangi spesifik “emek piyasası”nı destekleyecek?(@elcevazlim)

C3: Oracles, protokolün desteklediği işi doğrulayabildiği sürece, HUMAN üzerine kurulu işgücü piyasasında her türlü değiştirilebilir HUMAN görevi belirtilebilir ve takas edilebilir.

S4: HUMAN Protokolü, Solana, Polkadot ve Chainlink ile entegrasyonlar yoluyla çoklu zincir çalışabilirliğidir. Neden bu zinciri seçtiniz? protokolünüzün güvenliğini, sürdürülebilirliğini ve sağlamlığını nasıl sağlıyorsunuz? Gelecekte daha fazla zincir entegre etme planlarınız var mı?(Kahraman)

C4 :HUMAN, yerel bir blok zinciridir ve kendisini benzer hizmetlerin büyük çoğunluğundan ayırır. Şu anda, uygulamalar en üstte çalışırken kusursuz bir L1/L2 birlikte çalışabilirliği oluşturarak Web 3.0’ın geleceğini inşa ediyoruz. Bu ekosistem HUMAN’a özgüdür. Bu tür izinsizlik HUMAN için hayati bir varlıktır. HUMAN, ML Alanında muazzam bir alan uzmanlığına sahiptir. Protokol, bu alanda, pazarın her iki tarafında da deneyime sahip ve anlayan deneyimli kişiler tarafından geliştirilmiştir – veri talep edenler ve veri etiketleyiciler (ikincisi zaten milyonlarca ağımız var!) HUMAN çok zincirli bir yerlidir ve HUMAN, mevcut rekabette bir avantaj. İnşa ettiğimiz HUMAN uygulama katmanıyla, bir işletmenin yapı taşları gibi işlerinin çeşitli bölümlerini hangi zincir üzerinde yürüteceğini seçmesine izin verilecek. Bir şey için Ethereum’u, diğeri için Solana’yı seçebilirler – ve HUMAN tüm zincirler arası jeton transferlerini ve bu mikro hizmetleri bireysel zincirlerde mümkün kılan bilgi transferlerini kolaylaştıracaktır.

S5: Görüyorum ki diğer projelerden farklı olarak Çalış-Kazan programınız var. Bunun faydalarını ve mekanizmasını açıklayabilir misiniz?

C5: Harika bir soru. HUMAN bakım programı, 3. tarafları ilk olarak HUMAN teknolojisini uygulamaya ve entegre etmeye ve ikinci olarak da entegrasyonun durumunu kontrol etmeye ve sürdürmeye teşvik eden Gitcoin tabanlı bir ödül programıdır. https://github.com/humanprotocol

Özür dilerim belki sorunuzu yanlış anladım. es, İnsan Uygulaması aracılığıyla. Bir iş “kazananlar” tarafından yapılabilir. Kazanan, HUMAN Protokolü üzerine kurulmuş herhangi bir pazarda görevleri çözen kişidir. Bir “iş”, bir ML pazarında mevcut olan ve veri etiketleyenlerin veya o belirli pazardaki kalite güvencesi çalışanlarının erişebileceği bir görev olabilir. “İşleri” tamamlayan kişiler bunun için HMT’de tazmin edilecektir.

 

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir