Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.847
% 3.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.847
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Coinmuhendisi-DYDX AMA Özeti

Coinmuhendisi-DYDX AMA Özet

5 Ocak 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz dYDX proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz DYDX yetkilisi şunları aktardı:

Burada, dYdX’te Büyüme ekibindeyim. Yeni kullanıcı programları, kullanıcı kazanımı, iş geliştirme, ürün stratejisi ve pazarlama gibi değişimi büyütmekle ilgili birçok şeye odaklanıyorum.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak DYDX yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1: Bize projenizden biraz bahseder misiniz?

C1: Tabii ki! Dydx, kriptoda (hacim olarak) önde gelen merkezi olmayan borsadır. DYdX, 2018’in başlarında başlatılan ilk DeFi projelerinden biriydi. Kullanıcılarımıza kriptoda en çok işlem gören ürün olan kalıcılar sunan bir borsayız. Bilmeyenler için kalıcılar, yatırımcıların çeşitli varlıkları kaldıraçla kolayca takas etmelerini sağlayan ve portföyleri hedge etmek için kullanılabilen bir gelecek türüdür.

Ethereum’un üzerine bir Katman 2 üzerine inşa edildiğimizden, kullanıcıların işlemler için herhangi bir gaz ücreti ödemesi gerekmez. Ek olarak, kullanıcılar çapraz teminata, tüm kripto (AVAX, SOL, ATOM, BTC, birçok DeFi jetonu, vb.) ödüllerle kazanacak. Bu, Dydx’in, kullanıcıları ürünü kullandıkları için ödüllendiren dünyadaki tek borsadan biri olduğu anlamına gelir!

Ayrıca, yeni ve mevcut uygun kullanıcıların herhangi bir gaz ücreti ödemeden Dydx’e para yatırabilecekleri yeni bir program başlattık, bu da bir kullanıcının borsayı denemesinin esasen ücretsiz olduğu anlamına geliyor.

S2: Bize sizin gibi merkezi olmayan bir borsa ile merkezi bir borsa arasındaki farktan biraz bahseder misiniz?

C2: Kesinlikle. Dydx’in merkezi olmadığı göz önüne alındığında, değişimin ana yönleri güvenilmezdir. Dydx, kullanıcı varlıklarının velayetini almaz, yani akıllı sözleşmelerde yer alırlar. Bu aynı zamanda Dydx’in kullanıcıların varlıklarını çalamayacağı, kaybedemeyeceği veya bunlara el koyamayacağı anlamına gelir. Borsanın oracles gibi diğer yönleri de merkezi değildir; bu, tasfiyelerin Chainlink gibi üçüncü taraf protokolleri tarafından bildirilen fiyatlara göre gerçekleştiği anlamına gelir. Bu, Dydx’in kullanıcıların varlıklarını haksız yere tasfiye edemeyeceği anlamına gelir.

Son olarak, DEX olmanın bir başka avantajı da kullanıcıların sorunsuz bir şekilde işe giriş yapabilmeleridir. İhtiyaç duydukları tek şey Metamask gibi Web3 özellikli bir cüzdan. Cüzdanlarını bağlayıp para yatırdıklarında hemen ticarete başlayabilirler.

S3: Mükemmel, bize 2. Katmanınız hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

C3: Tabii! Şu anda Katman 2 için ZK Rollups adlı bir teknoloji kullanıyoruz. Bunu, L2 alanında lider olan Starkware adlı bir şirketle işbirliği içinde yürütüyoruz. Kullanıcı açısından bakıldığında, bir tüccar Ethereum’dan L2’mize sermaye yatırır ve ardından L2’mizde işlem yapar. L2 sürecimizde anında işlem yapar ve sıfır gaz maliyetine sahiptir. Teknik açıdan bakıldığında, işlemler yaklaşık olarak her 10 saatte bir Ethereum’da “yerleşir”, bu da L2’nin güvenliğinin Ethereum tarafından güçlendirildiği anlamına gelir. Bununla birlikte, L2’de gerçekleşen her işlem doğrulanır ve yalnızca işlemlerin geçerli olması durumunda işlenebilecek bir kanıta dönüştürülür. Bir kullanıcı para çekmek istediğinde, küçük bir ücret karşılığında anında Katman 1’deki cüzdanına geri çekilebilir.

S4: : Bize $DYDX ve merkezi olmayan yönetişim hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz?

C4: Kesinlikle. Bu yılın başlarında, Dydx Vakfı, token sahiplerine Protokolün birçok yönünün kontrolünü sağlayan $DYDX’i başlattı. Ek olarak Vakıf, kullanıcılara borsayı kullanarak $DYDX kazanma yeteneği veren birden fazla likidite madenciliği programı başlattı. En büyük likidite madenciliği programı, yatırımcıları Açık Pozisyonlarına ve bir dönem boyunca (28 gün) Ödenen Ücretlere dayalı olarak $DYDX cinsinden ödüllendiren Trading Rewards havuzudur. $DYDX kazanmanın diğer yolları arasında Likidite Havuzuna USDC stake etmek veya Güvenlik Modülüne Dydx stake etmek dahildir. Stake etme arayüzü dydx.community‘de bulunabilir. Ticaret Ödüllerine katılmak için trade.dydx.exchange‘te işlem yapmanız yeterlidir.

S5: dYdX, diğer merkezi olmayan borsalarla karşılaştırıldığında nasıldır?

C5: Dydx, merkezi bir borsanın UX’i ile merkezi olmayan bir takasın güvenliğini sunar. Bir AMM yapısının aksine, Dydx’in bir emir defterine sahip olduğu göz önüne alındığında, tüccarlar birden fazla emir türüne (limit, stop-limit, al-profit, vb.) erişebilir. Ayrıca, algoritmik tüccarların borsaya likiditeyi çok kolay bir şekilde dahil etmelerini ve göndermelerini sağlayan kapsamlı API belgelerine sahibiz. Dydx aslında tüm kripto para birimlerindeki en likit borsalardan biridir. Ek olarak, çapraz teminat sunuyoruz, bu da tüm piyasalarımızda tek bir teminat kaynağından işlem yapabileceğiniz anlamına gelir. Son olarak, kullanıcı arayüzünün kendisi çok temiz ve sezgiseldir, bu da yeni kullanıcıların denemesini kolaylaştırır!

 

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve DYDX yetkilisi  tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve DYDX  yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

 

TWITTER SORULARI

S1. “dydxprotocol”un onu diğer rakiplerinden ayıracak birkaç harika özelliğinden bahsedebilir misiniz? “dydxprotocol”un hangi rekabet avantajı, rakip platformlardan daha iyi performans göstereceğinizden emin olmanızı sağlar?(@PiloT9804)

C1: Dydx, kullanıcılara gazsız ticarete, anında ödemeye, kriptoda en iyi pazarlara, çapraz teminata ve kusursuz bir UX’e erişim sağlar. Herhangi bir kripto para borsası arasında en iyi likiditeye sahibiz ve bunun da ötesinde, kullanıcılar borsada ne kadar çok işlem yaparlarsa DYDX$ kazanabilirler. Protokol ayrıca büyüyen bir topluluğa sahiptir ve bu, topluluk protokolün daha fazla geliştirilmesine fon sağladığı için yolda daha da fazla faydaya yol açacaktır.

Ayrıca yakın gelecekte heyecan verici özellikler yayınlamaya devam ediyoruz. Çok yakında, kullanıcıların her yerden ticaret yapmalarını sağlayacak bir mobil uygulama yayınlayacağız! Ayrıca yeni pazarlar, yeni sipariş türleri ve dYdX’i tüm kripto borsalarından daha iyi veya eşit bir konuma getiren ek özellikler eklemeye devam ediyoruz.

Son olarak, daha önce de belirtildiği gibi, yeni kullanıcılar herhangi bir gaz ücreti ödemeden borsaya katılabilirler, bu da borsayı denememek ve kendiniz görmemek için hiçbir neden olmadığı anlamına gelir.

S2. Merkezi olmayan olması güzel. ancak, ETH blok zincirinde olmanın, yüksek işlem ücretleri nedeniyle platformun kullanılabilirliğini sınırladığını düşünüyorum. Bu konudaki düşünceleriniz ve bu soruna çözüm önerileriniz nelerdir?(@celalaydin)

C2: Değişimimizin 2. Katmanda çalıştığı göz önüne alındığında, kullanıcıların herhangi bir gaz ücreti konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Kullanıcılar, borsamızda Ethereum’un güvenliğiyle ticaret yapabilir, ancak merkezi bir takas deneyimi – yani gaz maliyeti yok, düşük alım satım ücretleri, anında ödeme ve Ethereum’a özgü olmayan varlıkları takas etme yeteneği var. SOL, (AVAX, ATOM, BTC, DOGE vb.)

S3.Dydx çok mükemmel bir proje ancak kripto sektörü sürekli kendini güncellemesi gereken bir sektör. Bunu göz önünde bulundurarak 2022 için en önemli projeniz hakkında bilgi verir misiniz?(@Tanju39487800)

C3: Kesinlikle. Her zaman daha fazla yenilik yapmak için yeni yollar üzerinde çalışıyoruz. Kısa vadede, likiditeyi ve borsa kullanım deneyimini iyileştirecek yeni pazarlar ve diğer tür iyileştirmeler eklemek için protokolü güncelleme konusunda toplulukla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, hem yeni hem de mevcut yatırımcıları ürünü kullanmaya devam etmeye teşvik edecek yeni kullanıcı programları başlatmaya devam edeceğiz.

Uzun vadede, protokolü daha da merkezden uzaklaştırmanın yolları üzerinde çalışıyoruz. Son durumumuzda, Dydx’in hedefi %100 merkezi olmayan olmaktır, bu da sipariş defterimizin ve eşleştirme motorumuzun herhangi bir merkezi sunucuda çalıştırılmayacağı anlamına gelir. Bunu yaparken kullanıcı deneyiminden ödün vermek istemediğimiz için bu oldukça büyük bir teknolojik görevdir. Yine de burada çözüm üzerinde çalışıyoruz.

S4. Dydx platformu kullanıcılar için airdrop, yarışma etkinlikleri veya eğitim yapıyor mu? Ayrıca dydx platformunda herhangi bir stake veya kazanç işlemi var mı?(@whitelist07)

C4: Tüccarlarımıza açık olan bir dizi yarışma düzenliyoruz. Son zamanlarda, bir hafta boyunca en yüksek PNL yüzdesine sahip kullanıcıların büyük ödüller kazandığı ticaret yarışmaları düzenliyoruz (en son ödül havuzu 250.000 USD USDC idi (https://dydx.exchange/blog/trading-competition) -02)). Yakın dönemde bu yarışmalardan daha fazlasını düzenlemeye devam edeceğiz. Bununla ilgili bazı özel duyurular için bizi takip etmeye devam edin👀

Ek olarak, değişim için ürettikleri içeriğe göre en iyi gönderileri ödüllendiren bir içerik yarışması (https://dydx.exchange/blog/content-competition) düzenledik.

Help.dydx.exchange‘te, kullanıcıların dYdX’in nasıl kullanılacağı ve değişimin tüm mekanikleri hakkında daha fazla bilgi edinebileceği birçok eğitim materyalimiz var.

Kullanıcılar, değişimi güvence altına almak için DYDX’lerinden getiri elde edebilecekleri dydx.community‘deki stake havuzunda DYDX’i stake edebilirler.

S5: İnsanlar her zaman işlem hızından endişe duyarlar çünkü işlemlerinin başarısız olacağından endişe duyarlar. “dydxprotocol” platformu ne kadar hızlı ve güvenli? Kullanıcı sayısı artarsa, “dydxprotocol” üzerindeki işlemler tıkanır mı?(@savrunlua)

C5: Katman 2’de çalışmanın en güzel yanı, kullanıcıların işlemlerinin başarısız olması konusunda endişelenmelerine gerek olmamasıdır. Kullanıcı açısından bakıldığında, işlemler anında sonuçlandırılır ve asla “başarısız” olur. Katman 2’miz de oldukça iyi ölçeklenebilir ve platforma çok fazla kullanıcının erişmesi nedeniyle herhangi bir sorunla karşılaşmamız olası değildir.

 

TELEGRAM SORULARI

S2: Marj işlemlerinde kaldıraç oranları nelerdir? kaç çarpan kullanabiliriz?(@Muratkavak58)

C2:Şu anda kullanıcılar BTC ve ETH’de 25 kata kadar kaldıraç ve diğer tüm pazarlarda 10 kat kaldıraç elde edebilir. Kaldıracın konum boyutuna göre nasıl ölçeklendiği hakkında daha fazla bilgi için bu yardım makalesine gidin (https://help.dydx.exchange/en/articles/5232637-maximum-position-sizes).

S3: Projenizle ilgili potansiyel yatırımcıların bulunduğu ülkelerde yerel toplumu geliştirmeyi amaçlayan bir Pazarlama stratejiniz var mı?(@sinanakay)

C3: Dydx’in başarısı için uluslararası büyüme çok önemlidir. Dünya çapında yerel pazarlarında toplulukları yöneten çeşitli topluluk yöneticilerimiz var. Buradaki herkesi katılmaya teşvik edeceğim bir Türk topluluğu sohbetimiz (https://t.me/dydxturkey) var.

İşin pazarlama tarafında, dünya çapında da bundan daha fazlasını yapmaya başlıyoruz! Muhtemelen farklı reklam kampanyaları, etkileyici kampanyalar ve sponsorlu youtube videoları/podcast’leri ile başlayacak!

S4: Ortaklıklar her proje için önemli faktörlerden biridir. DYDX ortaklarından bazılarını adlandırabilir misiniz? Onlardan elde ettiğiniz faydalar nelerdir? Ve yakın gelecekte kurulacak herhangi bir ortaklık var mı?

C4: Birlikte çalıştığımız çeşitli ortak türleri var.

Dydx ‘e bağlı çeşitli influencer’larımız ve dağıtım kanallarımız var. Ayrıca borsada optimum likidite sağlamak için piyasa yapıcılarla yakın çalışıyoruz.

Diğer bir ortak örneği, ürünlerini bizimkilere entegre etmek için bizimle yakın bir şekilde çalışan Hummingbot’tur, böylece herhangi bir kullanıcı ticaret botlarını kolayca başlatabilir

Gelecekte, protokolle ilgili ek özellikler oluşturmak için daha fazla ortakla birlikte çalışmayı planlıyoruz!

S5: Şu anda protokoldeki tek teminat formunun neden USDC olduğunu merak ediyorum. Neden bir tane daha olmasın? USDT, BUSD belki? yanlışım varsa lütfen düzeltin.(@BTSmiss)

C5: Bu doğru, USDC, bugün olduğu gibi protokoldeki tek teminat şeklidir. Kalıcı para ticareti yapan çoğu tüccar, bunları sabit paralarda teminatlandırmayı tercih ediyor ve USDC’nin kullanım durumumuz için en iyi özelliklere sahip olduğunu gördük.

Ancak gelecekte, birçok teminat biçimini kabul edecek bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Böylece kullanıcılar, USDC’ye sahip olmasalar veya istemeseler bile birçok stabilcoin, ETH, BTC vb. ile borsaya gelebilir ve ticarete başlayabilirler!

 

Coinmuhendisi: Sosyal medya hesaplarınızı bizimle paylaşır mısınız?

DYDX Yetkilisi: Twitter,Discord,Telegram

Sosyal medya adreslerinin paylaşımının ardından dYDX ile yaptığımız AMA Etkinliğimiz sona erdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinmuhendisi-DYDX AMA Özeti” te bir düşünce

  1. Pingback: dYDX Proje İncelemesi – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir