Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.478
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.478
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Coinbase, Rusya ile bağlantılı 25 binden fazla kripto para adresini engelledi

Investing.com – ABD merkezli büyük kripto para borsalarından Coinbase, yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olduğu tespit edilen Rus bireysel kullanıcılara ve kurumlara ait 25.000’den fazla kripto para adresinin engellediğini duyurdu.

25 bin Rus kişi ve kurumlarıyla bağlantılı kripto adresi engellendi

Coinbase, engellenen adresleri, platforma ait olan Blockchain analiz programı aracılığıyla tespit ettiklerini belirtti. Yapılan açıklamada kripto para borsası yetkilileri, engellenen adreslerin çoğunun Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi başlattığı 24 Şubat tarihinden önce tespit edildiğini dile getirdi.

Coinbase Hukuk Departmanı Başkanı Paul Grewal, kripto adresleriyle ilgili bilgilerin yaptırımların etkin şekilde uygulanmasına yardımcı olmak adına ABD hükümetiyle de paylaşıldığını söyledi. Grewal, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin son derece şeffaf olduğuna değinerek kötü niyetli kişilerin borsalarından uzaklaştırma konusunda bu teknolojinin son derece faydalı olduğuna dikkat çekti.

Yakın zamanda Coinbase CEO’su Brian Armstrong da Blockchain teknolojisinin şeffaflığı üzerinde durmuştu. Brian Armstrong, Twitter üzerinden görüşlerini aktarırken Blockchain şeffaflığına güvendiği için yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraları kullanma niyetinde olan Rus oligarkların yüksek bir risk oluşturmadığını söylemişti.

Kripto borsası patronları yaptırımları aşmak için kripto kullanımını elverişli bulmuyor

Coinbase CEO’su Blockchain’in kamuya açık bir dijital defter olduğunu ve yasa dışı fonların kripto ekosistemine sokmanın diğer varlıklardan daha kolay izlenebilirlik sağlayacağını savundu.

Diğer yandan dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao da Brian Armstrong ile benzer fikirlere sahip olmakla beraber kripto para ekosisteminin Rus ekonomisine göre çok küçük olduğu fikrini de ekledi.

Diğer yandan Coinbase, İngiltere’de şirketin reklamlarını yasakladığı için 25 bin adrese ek olarak Papa Johns NFT’lerini de engellediğini duyurdu.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir