Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.863
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.863
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Coinbase, 950 Kişiyi İşten Çıkaracağını Açıkladı

Coinbase'e

Coinbase blog sayfasında yayınlanan bir gönderiye göre şirket işletme giderlerini yüzde 25 oranında azaltarak 950 kişiyi içten çıkaracağını açıkladı.

Kripto piyasaları 2022 yılında  yaşanan iflaslar ve dünya genelindeki ekonomik durgunluk nedeniyle büyük bir düşüş yaşadı. Yaşanan bu düşüşler ve sektör için önemli aktörlerin bir bir iflas etmesi kripto firmalarını zorlamaya devam ediyor. Henüz geçtiğimiz günlerde popüler kripto borsası Huobi personelinde yüzde 20 azaltmaya gitmişti.

Benzer bir haber Coinbase’den geldi. Firmanın resmi blog sayfasında “CEO ve Kurucu Ortak Brian Armstrong’dan Coinbase çalışanlarına bir mesaj” başlıklı bir yazıda, işletme giderlerini yüzde 25 azaltmak için yaklaşık 950 çalışanın işine son verileceği açıklandı.

“bizi bu noktaya getiren bazı faktörler kontrolümüz dışında olsa da, sorumluluğun CEO olarak bana ait olduğunu açıkça belirtmek isterim”

CEO bu kararı alma sebebini “sektördeki vicdansız aktörlerin yol açtığı çöküşü de gördük ve hala daha fazla bulaşma olabilir.” diyerek açıkladı.

“Coinbase İyi Durumda Herhangi Bir Sorun yok”

Şirketin CEO tarafından yapılan açıklamada Coinbase’nin sermayelerinin iyi durumda olduğunu ve sektörde yaşanan son olayların şirkete büyük bir fayda sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Yapılan işten çıkarma işleminin geçen yıl başında da yapıldığını vurgulayan Brian Armstrong “2023 senaryolarımızı incelediğimizde, her senaryoda başarılı olma şansımızı artırmak için giderleri azaltmamız gerektiği ortaya çıktı. Meslektaşlarımızla yollarımızı ayırmak her zaman acı verici olsa da, personel sayısında değişiklik yapmayı düşünmeden giderlerimizi yeterince azaltmanın bir yolu yoktu.” dedi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir