Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.604
% 1.92
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.604
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Coin Yakmak Nedir?

Kripto para birimi yakma, kullanıcıların token’ları dolaşımdan çıkarabildiği ve kullanılan token sayısını azaltan işlemdir. Tokenler, tokenleri almak dışında işlemler için kullanılamayacak bir cüzdan adresine gönderilir. Cüzdan ağın dışında ve tokenler artık kullanılamaz.

Kısa Kısa

Bir kripto para birimini “yakmak”, yalnızca onları alabilen bir hesaba bir token gönderme eylemini ifade eder.

Kripto para birimini yakmak için kullanılan cüzdan adreslerine “burner ” veya “eater” adresler denir.

Yakma eylemi, mevcut arzdan tokenleri etkili bir şekilde kaldırır ve bu da dolaşımdaki sayıyı azaltır.

Coin Yakmak Nedir?

Kripto paralar kullanıcılarına, para göndermek ve almak için kullanılan bir adres atanır. Adresi bir e-posta adresi gibi düşünebilirsiniz. Bu e-posta adresine erişiminiz olan her yerde e-posta gönderebilir ve alabilirsiniz. Bir kripto para birimi adresi benzerdir; kripto para birimi ağı, bu adresi sizinki olarak tanır ve işlemler için kullanır.

Kripto para, yalnızca para alabilen bir cüzdan adresine bir token gönderildiğinde “yakılır”. Bu adreslere “eater” veya “burner” adresler de denir. Kripto para cüzdanlarında, içinde sakladığınız tokene erişmenizi sağlayan özel anahtarlar bulunur; ancak, yazıcı adreslerinin özel bir anahtarı yoktur, bu da tokenlerin sonsuza kadar gittiği anlamına gelir.

Neden Coin’ler Yakılır?

Kullanılabilirliği ve değeri ayarlamak için bir varlığın dolaşımdan kaldırılması yeni bir kavram değildir. Örneğin, merkez bankaları, o para biriminin satın alma gücünü ayarlamak için dolaşımdaki para miktarını ayarlar. Kripto para birimini yakmanın birkaç pratik nedeni daha var.

Değeri Arttırmak İçin Kasıtlı Yakma

Halka açık şirketler, dolaşımdaki hisse sayısını azaltmak için hisse geri satın alırlar. Genel olarak, bu uygulama şirketin finansal performansını artırırken hisselerin değerini artırmayı amaçlamaktadır. Ne yazık ki, her zaman istendiği gibi çalışmaz ve bazen tam tersi etkiye sahiptir. Hisseler ayrıca bir kontrol yöntemi olarak geri satın alınır ve dolayısıyla şirketin mülkiyetini elde etmek için hisse satın alır.

Henüz kripto para birimi tokenlerini yakmanın o belirli kripto para biriminin değerini artırdığına dair bir kanıt yok. Eylem, fiyatları yukarı ve aşağı yönlendirmede daha fazla etkiye sahip olacak şekilde yatırımcı ve kullanıcı duyarlılığını etkileyebilir.

Benzer sonuçlara ulaşmak için tokenlerin yakıldığı düşünülmektedir. Arzdaki kripto para sayısını azaltarak, yakma işlemini yapan varlıklar, tokenleri daha değerli ve daha az erişilebilir hale getirmeyi umuyor. Bazı kripto para geliştiricileri, bu görevleri gerçekleştirmek için kasıtlı olarak tokenleri yakar.

Proof-of-burn (PoB) –

Proof-of-burn (PoB), tüm katılımcı nodelerin blok zinciri ağının gerçek ve geçerli durumunu kabul etmesini sağlamak için bir blok zinciri ağı tarafından uygulanan birkaç fikir birliği mekanizması algoritmasından biridir. Konsensüs mekanizması, bir işlemin geçerli olduğunu kabul etmek için birden fazla doğrulayıcı kullanan bir protokoller dizisidir.

PoB, genellikle enerji israfı olmayan bir çalışma kanıtı sistemi olarak adlandırılır. Madencilerin sanal para tokenlerini yakmasına izin verme ilkesiyle çalışır. Daha sonra yakılan kripto paralarla orantılı olarak blok (mine) yazma hakkı verilir.

Kripto paraları yakmak için madenciler onları bir yakıcı adresine gönderir. Bu süreç, kripto paraları yakmadan önce çıkarmak için kullanılan enerji dışında çok fazla kaynak tüketmez ve ağın aktif ve çevik kalmasını sağlar. Uygulamaya bağlı olarak, yerel para birimini veya Bitcoin gibi alternatif bir zincirin para birimini yakmanıza izin verilir. Karşılığında, blok zincirinin yerel para biriminde bir ödül alırsınız.

Coinlerinizi yakacak işlemleri ağa gönderebilirsiniz. Diğer katılımcılar bloğunuz üzerinde madencilik yapabilir/yakabilir ve diğer katılımcıların işlemlerini bloğunuza eklemek için de alabilirsiniz.

Esasen, tüm bu yakma faaliyeti ağı çevik tutar ve katılımcılar faaliyetleri için ödüllendirilir (hem kendi kripto paralarını hem de başkalarının kripto paralarını yakmak).

Madencilik Dengesini Teşvik Etmek İçin Yakma

PoB sistemi, erken benimseyenler için haksız avantajlar olasılığını önlemek için, madenciliği erken benimseyenler ile yeni kullanıcılar arasında bir denge sağlamak için kripto para birimi kripto paralarının periyodik olarak yakılmasını destekleyen bir mekanizma uyguladı.

PoW aracılığıyla kripto paraların oluşturulma hızı, her yeni blok madenciliği yapıldığında azalır. Bu, madencilerin düzenli faaliyetlerini teşvik eder; madencilik ilk başladığında bir kripto para çıkarmak yerine, madenciler eski kripto paralarını yakmalı ve yenilerini çıkarmalıdır. Yeni iş kanıtı madenciliği, daha fazla yaratıldıkça yeni kripto paraların madenciliğini zorlaştırdığından, ilk yatırımcıların kripto paraların çoğunluğunu elinde tutması daha zor hale geliyor.

Coin Yakmak İyi mi Kötü mü?

Kripto para birimi yakma, tokenleri dolaşımdan çıkarır. Kurumsal hisse geri alımlarına benzer şekilde, yatırımcı ve kullanıcı duygularına ve yeni arz ve talep dinamiklerinin fiyatları nasıl etkilediğine bağlı olarak kripto para birimi veya geri tepme için faydalı olabilir.

Kripto Para Birimi Tokenlerini Nasıl Yakarsınız?

Tokenler, yalnızca token alabilen, ancak göndermeyen bir cüzdan adresine gönderilerek yakılır. Bu onları dolaşımdan uzaklaştırır veya “yakar”.

Şirketler Neden Kripto Para Yakıyor?

Genel olarak, tokenleri yakan geliştiricilerdir. Bu, teorik olarak para biriminin fiyatını artırmak ve ayatırımcılara fayda sağlamak için hareket eden arzı azaltır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir