Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.456
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.456
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cocos Coin Nedir?

Cocos coin, yeni nesil dijital oyun platformu olarak tanımlanabilir. Ethereum üzerine inşa edilmiş bir blok zinciri projesidir. BCX kısaltması “blockchain expedition” olan platform Türkçe anlamı ise ‘blockchain yolculuğu’dur.

Cocos coin, oyun geliştiricilerine yaptıkları işlemlerde kolaylık ve bütünlük sağlamayı hedeflemektedir. Cocos-BCX ile kullanıcılar yeni oyun deneyimi yaşarken, oyundan elde ettikleri varlıkların tamamen kendilerine ait olması gibi avantajlardan faydalanmaktalardır. Cocos coin, oyunlar ve oyun geliştiricilerin yanı sıra oyun ekonomisine de odaklanması önemli özellikleri arasındadır. Oyun ekonomisi adına çözümler üretmeyi hedeflemektedir.

Cocos-BCX çoklu oyun sistemi uyumluluğuna sahip oyunlar için eksiksiz bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra proje, kullanıcılara oyun içi sanal varlıklar üzerinde tam kontrol sağlamayı ve şeffaf hale gelmeyi hedeflemiştir. Sonuç olarak Cocos, oyun deneyimi ve oyun ekonomisini göz önünde bulundurarak bir geliştirme ortamı yaratmaktadır.

Cocos coin avantajları şu şekildedir:

  • Çoklu oyun sistemi uyumluluğuna sahip, dijital oyunları blok zincirine entegre ederek onlara çalışma ortamı sunuyor.
  • Blok zinciri yönetişimi gibi konularda token’ların stake edilebilmesini sağlıyor.
  • Tekil ve tekil olmayan varlıkların blok zincirleri arasında taşınabilmesine olanak tanıyor.
  • Cocos coin’in Binance gibi büyük borsalarda listeleniyor olması benimsenmesini arttırmış oluyor.

Cocos coin dezavantajlarını incelecek olursak:

  • 2022’nin Ocak ayında platform hack’lenmiş ve milyonlarca dolarlık fon kötü niyetli aktörler tarafından hacklenmiştir. Güvenlik konusunda açıklara sahip olan platform, siber saldırı riski taşımaktadır. Kullanıcılar, varlıklarını donanım cüzdanlarında saklayarak bu dezavantajdan etkilenmeyebilirler.
  • Cocos coin’in sahip olduğu nispeten yüksek oynaklık yatırımcılar için risk yaratıyor. Yüksek oynaklık, bir varlığın hem yükseliş hem de düşüş yönünde daha geniş bir aralıkta dalgalanması anlamına geliyor.

Cocos coin’ler başta dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance üzerinde olmak üzere belirli sayıda platformda yer alıyor. Gate.io, CoinDCX, Pionex, MEXC ya da BitForex bu borsalara örnek gösterilebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir