Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.059
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.059
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İspanyol Menkul Kıymetler Düzenleyicisi CNMV, Kripto Yatırımları Hakkında Uyarı

İspanya İspanyol

İspanyol menkul kıymetler düzenleyicisi (CNMV), yatırımcılara kripto ile ilgili şirketlere para yatırmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kuruluşun başkan yardımcısı Montserrat Martinez Parera, kripto borsası FTX’in iflasının nedenlerinden birinin kontrol eksikliği olduğunu belirterek, kripto para birimine bir yatırım olarak bakan herkesin, piyasadaki düzenleme eksikliği nedeniyle çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

İspanyol Menkul Kıymetler Düzenleyicisi CNMV, Yatırımlar Hakkında Uyarı

İspanyol menkul kıymetler düzenleyicisi CNMV, dünya çapında en büyük üç kripto borsasından biri olan FTX’in son düşüşü hakkında görüş bildirdi.
25 Kasım’da halka açık bir kongrenin açılışında konuşan kurumun başkan yardımcısı Montserrat Martinez Parera, FTX’i içeren olayların gelişmesine izin veren şeylerden birinin, bazı ülkeler tarafından uygulanan kontrol eksikliği olduğunu belirtti.

Martinez Parera, yatırımcıları bu tür bir yatırım yolculuğuna çıkmamaları konusunda da uyardı ve bu ekosistemin hala düzenleme ve kontrolden yoksun olduğu göz önüne alındığında, kripto ile ilgili herhangi bir fırsata son derece dikkatli yaklaşmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca ilgili tarafları, kripto varlık yatırımlarının nasıl düzenleneceğine dair daha fazla netlik elde etmek için şu anda Avrupa’da tartışılan kripto para düzenlemesi MiCA’nın onaylanması için çağrıda bulundu.

İnfluencer’lara Eleştiri

Martinez Perera, kripto para platformlarından bazılarının, hizmetlerinin reklamını yapmak için kasıtlı olarak influencer’ların yardımını aldığını söyleyerek şunları ekledi;

Bazen bazı “influencer’ların” bir dakikadan kısa bir videoda size nasıl zengin olunacağını söylemesi beni şaşırtıyor.

CNMV Ulusal bir futbolcu olan Andres Iniesta gibi influencer’ların, hayranlarına bir kripto para borsasını tanıttığı için düzenleyici kurum tarafından azarlanmasıyla bu yıl organizasyonun odak noktası bu oldu. Ocak ayında, 100.000’den fazla takipçisi olan influencer’ların, başlamadan on gün önce grubu bilgilendirmeden kripto ile ilgili bir reklam kampanyası yürütmesini yasaklayan kripto promosyon yasaları oluşturdu.

Siz ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri telegram, youtube ve twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir