Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.591
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.591
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Clover Finance Nedir? CLV Coin Nasıl Alınır?

Clover Finance nedir? Clover Finance (CLV), merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri için zincirler arası entegrasyon sağlamayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Bu makalede Clover Finance nedir, ne sunar, CLV coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Merak eden okurlarımız için coinmuhendisi.com olarak hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Clover Finance nedir?

2020 yılının mayıs ayında kurulan Clover Finance, zincirler arası entegrasyon ve çalışabilirlik sunmayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Proje, bir Blockchain işletim sistemi olarak çalışır ve CLV coin isimli yerel bir kripto para birimine sahiptir. CLV, ağ içerisinde çeşitli kullanım durumlarıyla öne çıkmaktadır. Platform; depolama, akıllı sözleşme ve DeFi protokolü olmak üzere üç katmandan oluşur. Depolama katmanı dApp’lerin merkeziyetsiz bir biçimde depolanmasını, akıllı sözleşme katmanı blok zincirleri arasında entegrasyon ve dağıtımı, DeFi protokolü ise çeşitli finans işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlar. Yukarıda bahsedilen katmanlara ek olarak platformun bir katmanı daha bulunur.

Bu katman, eApp katmanıdır. Platform, eApp katmanı sayesinde kullanıcıların sanal makinelere ve yüksek hızlı ağlara ihtiyaç duymadan uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Burak Keçeli’nin kurucuları arasında olduğu Clover Finance, DeFi dünyasında yeni olan kullanıcıların bile rahatça anlayabileceği basit bir portala sahiptir. Clover aracılığıyla kullanıcılar, yalnızca DeFi hizmetlerine ve blok zinciri entegrasyonuna erişmez, aynı zamanda merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) da oluşturabilir. Ağ, sigorta, borç verme, kâr elde etme gibi çeşitli DeFi hizmetleri sunar. Blok zinciri entegrasyonu sayesinde Bitcoin ve diğer blok zincirleriyle uyumlu bir biçimde çalışır.

CLV coin nedir? Ne için kullanılır?

Clover Finance projesinin yerel kripto para birimi CLV coin’dir. CLV hem Ethereum hem de Binance blok zincirlerinde farklı akıllı sözleşmeler ile bulunabilir. Token, Ethereum üzerinde ERC-20, Binance üzerinde ise BEP-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur. CLV, Clover ağında çeşitli kullanım durumlarına sahiptir.

Öncelikle CLV bir yönetişim tokenidir. Token sahiplerine platform üzerinde alınan kararlarda oy hakkı tanınır. Bunun yanında CLV sahipleri, değişim için topluluğa teklif verebilir ve oylamaya sunabilir. CLV, platform üzerinde işlem gerçekleştirmek amacıyla ödenen işlem ücretleri için bir ödeme yöntemi olarak da kullanılabilir. Tüm bunlara ek olarak CLV coin, staking ve borç verme amacıyla da saklanabilir. CLV sahipleri, varlıklarını diğer kullanıcılara borç vererek faiz geliri elde edebilir. Ayrıca, varlıklarını belirli bir vadeyle stake ederek vade sonunda ek token ödülleri de kazanabilirler. Yazının yazıldığı sırada CLV coin, 104,4 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 394. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, 261 milyon token dolaşımda bulunuyordu.

CLV coin nasıl alınır?

Mevcut olarak CLV coin; Binance, KuCoin, OKX ve FTX gibi kripto para borsaları tarafından listelenmektedir. Clover Finance projesi ile ilgilenen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına lira veya dolar gibi fiat bir para birimi yatırarak tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir