Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.480
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.480
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Civic Coin Nedir? CVC Nasıl Alınır?

Civic, Dijital kimlik yönetimi üzerine oluşturulmuş bir protokoldür. Civic coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi soruların yanıtlarını Coinmuhendisi.com‘un bu makalesinde bulabilirsiniz.

Civic Coin nedir? Ne sunar?

Civic coin, dijital kimlikleri daha iyi yönetmek amacıyla oluşturulmuş bir blok zinciri projesidir. Güvenliği önceleyen Proje, kişisel kimlikleri doğrulama amacıyla dağıtılmış defter teknolojisini kullanan bir protokol olarak çalışır. Protokolün yerel kripto para birimi ise CVC’dir.

Civic, bireysel ve kurumsal müşterilerine daha kaliteli, güvenli ve ucuz bir kimlik doğrulama yöntemi sunar. Proje, bireylerin ve kurumların kişisel kimlik verilerini doğrulamalarına imkân tanıyan araçlar sağlar. Projenin ağı, üç farklı varlığı barındırır. Bu varlıklar birbirine bağımlıdır ve kullanıcılar, doğrulayıcılar ve hizmet sağlayıcılardan oluşur. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş olan protokol, veri doğrulama ve ödeme denetleme işlemlerini gerçekleştirmek için akıllı sözleşmeleri kullanır.

Civic coin nedir? Ne için kullanılır?

Projenin kripto para birimi olan Civic coin (CVC), doğrulama sürecinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir yardımcı program tokenidir. Hizmet sağlayıcılar, CVC coin’i kullanarak kimlik doğrulanması için ödeme yapar. Token ödülleri, doğrulayıcı ile kullanıcı arasında bölünür. Kullanıcılar, uygulamadaki diğer görevleri tamamlayarak da token kazanabilirler. CVC coin, bir ERC-20 tokenidir, yani Ethereum blok zinciri tarafından desteklenir. Tokenin maksimum arzı 1 milyar adetle sınırlandırılmıştır.

CVC, 17 Haziran 2017’de 0.16 dolar fiyatla piyasalara girdi ve ertesi ay bir fiyat artışı gördü. Fiyat 13 Ağustos’ta 0,72 dolara ulaştı ve 3 Ocak 2018’de 1,34 dolara kadar yükseldi. CVC coin, 2018’e güçlü bir başlangıç ​​yapmasına rağmen, Bitcoin dahil diğer birçok kripto para birimi ile birlikte çöktü. 13 Mart 2020’de 0,01 dolara kadar düştü. 2018’den 2020’nin sonuna kadar dip seviyelerde işlem gören token, 2021 yılından itibaren bir yükseliş hareketi başlattı ve lansman fiyatının üzerine çıktı.

Avantajları nelerdir?

  • Bir ERC-20 tokeni olan Civic coin (CVC), herhangi bir Ethereum cüzdanında saklanabilir bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, kripto paranın erişilebilirliği kolaydır.
  • Protokolün kullanıcıları, aynı bilgileri farklı kuruluşlara tekrar tekrar girmek zorunda kalmazlar. Bu bakımdan, kullanıcılara zaman ve emek tasarrufu sağladığı söylenebilir.
  • Uygulamanın şifreleme gibi mekanizmaları kullanıcılara verileri üzerinde tam kontrol sunar.

Dezavantajları nelerdir?

  • Civic bir kimlik yönetimi protokolü olarak çalışır. Bu alanda rekabet oldukça yüksektir. Protokolün SelfKey (KEY) ve THEKEY (TKY) gibi iki büyük rakibi bulunmaktadır.
  • Yüksek rekabet ortamı CVC coin’in değerini olumsuz yönde etkileyerek dalgalanmalara neden olabilir.

Civic coin (CVC) nasıl alınır?

Civic coin’i satın almak isteyen kullanıcılar, öncelikle tokenin listelendiği bir kripto borsasına üye olmalıdır. Binance, Huobi Global, Mandala Exchange, OKEx vb. kripto borsaları CVC tokeni listelemektedir. Bu borsalara üye olup cüzdan oluşturduktan sonra hesaba para yatırılarak CVC coin satın alınabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir