Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.910
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.910
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Citibank Piyasayı Yorumladı: Para Bu Altcoin’e Gitti!

Dünyanın en büyük şirketlerinden Citibank, yakın tarihli bir raporda kripto para piyasasını ele aldı. Bankaya göre, Terra UST’nin çöküşünden sonra stablecoin’lerle ilgili endişeler altcoin piyasasındaki düşüşü derinleştiriyor.

Citibank, altcoin piyasasındaki volatilitenin yatımcıları “korkuttuğunu” söylüyor

Citibank Salı günü yayınladığı bir raporda, TerraUSD’nin (UST) çöküşünün Tether’den (USDT) çıkışlara yol açtığını söyledi. Terra UST, Mayıs başlarında fiyat istikrarını kaybetmişti. Bu tarihte kripto para piyasası da düşüş trendini sürdürüyordu. Stablecoin UST’yi desteklemek için basılan LUNA, piyasa genelinde daha büyük bir çöküşü tetikledi. Aynı zamanda yatırımcılar arasında artan endişe ve korkuya neden oldu. Bankaya göre bu durum, stablecoin devi Tether’den (USDT) daha fazla çıkışa yol açıyor. Araştırmaya göre, bu korkular kripto piyasası düşüşlerini kesinlikle daha da kötüleştirdi.

Citibank, Luna (LUNC) çöküşü sırasında işlem hacimlerinin ve aktif adreslerin arttığını belirtiyor. Bankaya göre bu metrikler kullanıcı benimsemesine işaret ediyor. Ancak bu kazanımlar daha sonra hızla iade edildi. Raporun bir kısmında şunlar yazıyor:

Geçici veriler işlem hacimlerinde ve vadeli işlemlerde bir düşüşe işaret ediyor. Ancak yatırımcının bölgeye olan ilgisinde genel bir düşüşe işaret etmiyor.

LUNA, UST ve USDT’den çıkan fonlar bu stablecoin’e geçiyor

Bankaya göre, Luna’nın çöküşünden sonra USDT’nin geri çekilmesiyle ilgili endişeler vardı. Ancak bu durum beklenen sertlikte gerçekleşmedi. Fonların bir kısmı, daha “şeffaf ve merkezi” olan USD Coin (USDC) stablecoin’e akarken, diğerleri piyasayı tamamen terk etti.

Rapora göre, DeFi piyasanın toplam kilitli değeri (TVL), ABD doları cinsinden düşüş gösterdi. Ancak özellikle UST ve LUNC’nin çöküşünden sonra Anchor protokolünde kaybedilen değeri hesaba katarken, Ethereum (ETH) için değer sabit kaldı.

DeFi, geleneksel aracılara ihtiyaç duymadan bir Blockchain gerçekleşen borç verme, ticaret ve diğer finansal işlemleri ifade eder. Salı günü yayınlanan bir araştırmada, Morgan Stanley (MS), kripto piyasalarındaki istikrarsızlık, bir stablecoin çöküşü ve DeFi’deki kaldıraçtaki düşüş nedeniyle “niceliksel sıkılaştırmanın kripto eşdeğeri” olduğunu söyledi.

Algoritmik stablecoin’ler ne kadar başarılı?

Coinmuhendisi.com olarak, Terra ekosistem çöküşünün ayrıntılarını bu makalede ele aldık. Terra UST’nın mekanizması, fiyatı 1 dolara sabitlemek için için bir algoritma kullanır. Fiyat LUNA üzerinden dengelenir. Bu algoritmalar genellikle iki coin’i birbirine bağlar (LUNA- UST) ve ardından yatırımcıların arz ve talebine bağlı olarak fiyatlarını ayarlar.

Hatırlamak gerekirse, Tron ağının yeni piyasaya sürülen stablecoin’i USDD’de bu mekanizmaya sahip. Hatta topluluk arasında bazı endişelere neden olmuştu. Ancak Tron ekibi, USDD için rezervlerini arttıracağını duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir