Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.402
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.402
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Çin’in CBDC cüzdanı benimsenmeyi artırmak için asırlık geleneğe başvuruyor

Çin’in CBDC cüzdanı benimsenmeyi artırmak için asırlık geleneğe başvuruyor

Dijital ödemelerin yükselişiyle birlikte sanallaşan geleneksel bir Çin para hediye etme yöntemi, Dijital Yuan Merkez Bankası dijital para birimi CBDC cüzdan uygulamasına dahil edildi.

Yeni kullanıcıları çekmek için kullanıcıların geleneksel “kırmızı paketlerin” elektronik bir versiyonunda para göndermeleri için bir özellik sundu.

South China Morning Post tarafından 26 Aralık’ta yayınlanan habere göre yeni özellik, 22 Ocak’taki Çin Yeni Yılı’ndan yaklaşık bir ay önce, hafta sonu yayınlandı.

Çin’de hongbao olarak adlandırılan “kırmızı paketler” geleneksel olarak Çin Yeni Yılı ve diğer kutlamalarda iyi şans jesti olarak para hediye etmek için kullanılıyor. Dijital ödemelerin artan kullanımı, WeChat Pay ve Alipay gibi popüler yerel hizmetler tarafından sanal kırmızı zarfların sunulduğunu gördü.

CBDC cüzdanı

Bildirildiğine göre, e-CNY uygulaması kırmızı bir paketin yalnızca bir kişiye gönderilmesine izin veriyor veya bir fon havuzundan rastgele bir miktar alacak bir grup insan için bir “şanslı çekiliş” kurulabiliyor, hem WeChat Pay hem de Alipay benzer bir özelliğe sahip.

Kullanıcılar, yeni yıl veya doğum günleri için iyi dileklerin yanı sıra “müreffeh bir Çin” dileklerini gösteren bir paket kapağı seçebilirler.Dijital yuan işlemleri 10 Ekim’de 14 milyar dolar (100 milyar yuan) eşiğini aştı ve Çin Halk Bankası tarafından 2021 sonunda bildirilen 12 milyar dolardan (87,6 milyar yuan) bu yana yalnızca %14’lük bir artış kaydetti.

China Workers’ Daily gazetesinde 18 Aralık’ta yayınlanan bir haberde e-CNY yollarının Jinan, Nanning, Fangchenggang ve Kunming şehirlerine yayılacağı bildirildi. Denemeler daha önce Eylül ayında ülkenin en kalabalık eyaleti olan Guangdong da dahil olmak üzere dört eyaleti kapsayacak şekilde genişletilmişti.

Hükümetin denemeleri hızla genişletmesine rağmen, e-CNY cüzdanlarının bildirilen en son kullanıcı tabanı Ocak 2022’deydi ve 261 milyon kullanıcı dijital bir cüzdan kurdu. Çin hükümeti, dijital yuan’ın benimsenmesini artırmak için WeChat Pay ve Alipay‘den yararlanmak durumunda kalabilir.

Mali raporlara göre, her iki hizmet de e-CNY’yi kabul ediyor ve WeChat’in Eylül çeyreğinde 1,3 aylık aktif kullanıcıya sahip olduğu bildirilirken, Alipay’in 17 Ağustos 2020’de sona eren mali yılında 1 milyardan fazla yıllık aktif kullanıcısı vardı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir