Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.899
% 2.60
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.899
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Çin Polisi, Dijital Yuan Dolandırıcılıklarıyla Uğraşıyor

Çin’de, dijital yuan ile ilgili dolandırıcılık vakaları yaygınlaşmaya başladı. Çin polisi, dijital yuan e-CNY ile ilgili yeni bir dolandırıcılık vakasını daha yakaladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Çin polisi, bu ayın başlarında dolandırıldığını söyleyen kurbandan bir ihbar aldı. Mağdur, bir şüpheliden telefon aldığını, kendisinden kişisel banka hesap bilgilerini ve doğrulama kodlarını istediğini söyledi.

Dolandırıcılar, elde ettikleri kişisel verilerle kurban adına e-CNY dijital cüzdan kurdular ve cüzdanına banka hesabından 300.000 yuan (47.000 ABD Doları) üzerinde para yüklediler. Para daha sonra şüphelinin kendi dijital yuan cüzdanına aktarıldı.

Çin Polisi, 60.000 Yuana El Koydu

Soruşturma sırasında polis, paranın doğudaki Shandong eyaletindeki Li soyadlı bir şüpheliye ait bir dijital cüzdana aktığını tespit etti. Li, bir dolandırıcılık çetesi için e-CNY aracılığıyla kara para aklama şüphesiyle gözaltına alındı. Polis, Li’nin yasadışı yoldan elde ettiği yaklaşık 60.000 yuana (9.400 ABD Doları) el koydu.

Bu olay, Çin’de dijital yuanla ilgili yaşanan ilk dolandırıcılık vakası değil. Bu ayın başlarında, Çin polisi, e-CNY ile ilgili bir tele-dolandırıcılık davasını da çözmüştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir