Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$61.728
% 3.86
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 61.728
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Çin Komünist Partisi Yetkilisi Bitcoin Madencilerine Yardım Etmekten Suçlu Bulundu

Çin

Çin devletine ait günlük haber programı Xinwen Lianbo tarafından 29 Aralık’ta yayınlanan bir habere göre, Fuzhou Şehri eski Komünist Parti Sekreteri Xiao Yi, Zhejiang Hangzhou Orta Halk Mahkemesi’nde yolsuzluk suçlamalarını kabul etti. Yi, 2008-2021 yılları arasındaki yöneticilik görevi sırasında, inşaat programları ve yasadışı promosyonlarla ilgili olarak 125 milyon CNY’nin (18 milyon $) üzerinde rüşvet almakla suçlanıyordu.

Yukarıda belirtilen suçlamalara ek olarak Yi, 2017’den 2021’e kadar Bitcoin (BTC) madencileri ile kendisi arasındaki ticari işlemlerle ilgili suçlamaları da kabul etti. Bu suçlamaların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı belli değil. Xinwen Lianbo tarafından bildirildiği üzere:

“Xiao Yi, 2017-2021 yılları arasında Fuzhou Şehri Komünist Parti Sekreteri olarak görev yaptığı süre boyunca, kripto para madenciliği şirketlerine sübvansiyon, sermaye yardımı ve elektrik güvencesi şeklinde destek sağlamıştır. Bu eylemler ulusal düzenlemelere ve Yeni Kalkınma teorisine aykırıydı ve kamu mallarında büyük kayıplara yol açarak olumsuz sonuçlara yol açtı.”

“Karbon nötrlüğü” hedeflerine ulaşma ihtiyacını ve “yüksek enerji maliyetlerini” gerekçe gösteren Çin Hükümeti, 24 Eylül 2021 tarihinde tüm kripto para madenciliği faaliyetlerini yasakladı. Mevzuat, kripto para madencilerinin elektrik piyasalarına, sermaye piyasalarına ve genel bir yatırım yasağına erişimini engelliyor.

Ancak, kısmen kripto madenciliğinin merkezi olmayan ve eşler arası doğası nedeniyle yasağın uygulanmasının zor olduğu görülüyor. Mayıs 2022’de , Çin’in yasağa rağmen dünyanın en büyük ikinci Bitcoin madencilik merkezi olarak geri döndüğü bildirildi. Mevzuat ayrıca yerel makamların, keşif durumunda enerjiyi kesmeye alternatif olarak elektrik kullanımında kWh başına 0,30 CNY (0,0431 $) tutarında bir kripto para madenciliği tarifesi uygulamasına da izin veriyor. Mahkeme Xiao Yi’nin önümüzdeki oturumda cezalandırılması için ertelendi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir