Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.329
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.329
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Çin Merkez Bankası’ndan Fed öncesi temkinli duruş

Çin Merkez Bankası, Fed’in faiz kararı öncesinde politikadaki ayrışmanın daha fazla genişlemesine yol açmamak için orta vadeli politika faizinde temkinli bir adım attı.

Bir süredir ekonomiyi desteklemek için gevşeme adımları atan banka, orta vadeli politika faiz oranını yüzde 2,85 seviyesinde tuttu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de bu faiz oranının sabit tutulması yönündeydi.

Çin Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Kovid-19 şoklarından zarar gören ekonominin desteklenmesi için tedbirleri artırma sözü verildi.

Yapılan açıklamada, orta vadeli krediler çerçevesinde bazı finansal kuruluşlara 1 yıl vadeli olarak yüzde 2,85 faiz oranı ile 200 milyar yuan verildiğini belirtilirken, verilen bu nakdin bankacılık sistemi likiditesini makul seviyede tutacağı vurgulandı.

Son dönemde para politikasında Çin, salgın önlemlerinin ekonomik aktivite üzerinde olumsuz etki göstermesi dolayısıyla başta Fed olmak üzere dünyanın önde gelen merkez bankalarından ayrışma gösteriyordu.

Diğer merkez bankaları enflasyonla mücadele etmek için sıkılaşma kararı alırken, Çin’de para politikası ekonomiyi teşvik eden bir çerçeve gösteriyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir