Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.282
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.282
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Çin İlk Ulusal NFT Pazarını Açıyor

Çin

Yerel haber kaynağı Sina News tarafından 28 Aralık’ta yayınlanan bir rapora göre Çin, 1 Ocak 2023’te değiştirilemez token (NFT) ticareti için ilk düzenlenmiş platformunu başlatacak. NFT’lerin değişimi için ikincil bir piyasa görevi gören kuruluş, devlete ait Çin Teknoloji Borsası, devlete ait Art Exhibitions China ve özel bir tüzel kişilik olan Huban Digital Copyrights Ltd tarafından oluşturuldu.

Platform, NFT’lerin yanı sıra dijital varlıklarla ilgili telif haklarının ticaretini de kolaylaştıracak. Konuya aşina bir kişinin söylediğine göre, proje “ikincil [NFT] piyasalarda aşırı spekülasyonu düzenlemeyi ve önlemeyi” amaçlıyor.

Çin’de dijital varlıklar ve metaverse gelişmeler konusunda önde gelen bir uzman olan Yu Jianing bir röportajında şu yorumda bulundu;

“Sektör denetimi ve düzenlemesi açısından, dijital varlıklar yeni bir ticaret biçimini temsil ediyor ve yasalar, düzenlemeler ve denetim politikaları ile ilgili pek çok şey rafine edilmeyi bekliyor. Bu nedenle, büyük bir belirsizlik söz konusudur. Platformlar, dijital varlıkların listelenmesi ve ticareti konusunda net bir sorumluluğa sahiptir. Fikri mülkiyet hakları ve dijital telif haklarına kıyasla, dijital varlıklar daha büyük bir düzenleyici sağlamlık riskiyle karşı karşıyadır.”

Çin’de internetle ilgili hukuki ihtilaflar konusunda uzmanlaşmış bir hukuk mahkemesi olan Hangzhou İnternet Mahkemesi daha önce 29 Kasım’da NFT’lerin kanunla korunan sanal mülkler olduğuna ve “değer, kıtlık, kontrol edilebilirlik ve takas edilebilirlik gibi mülkiyet haklarının nesne özelliklerine sahip olduklarına” karar vermişti.

Kripto para borsaları 2021 yılından bu yana Çin’de yasaklanmış olsa da, kripto para bulundurmak yasalar tarafından korunan sanal mülk olarak kabul ediliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir