Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.215
% 3.50
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.215
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Çin Durmuyor: Bitcoin ve Altcoin Yasağını Katladı!

Çin, Bitcoin kullanımına ve madenciliğine karşı açık sözlü olmasıyla ünlüdür. Bir zamanlar piyasada önemli bir oyuncu olan ülkede kripto para madenciliği yasaklandı. Hükümet, çevre üzerindeki etkiyle ilgili endişeleri öne sürerek geçen yıl kripto madenciliğini tamamen yasaklamıştı. Birçok bölgede Çinli yetkililer tarafından 3600’den fazla BTC madencilik teçhizatına el konulduğuna dair raporlar var.

Çin hükümeti, yasadışı Bitcoin madenciliğini zorlaştırıyor

BTC madenciliğini durdurma faaliyeti son zamanlarda Çin’in Guangdong, Heilongjiang ve Shanxi eyaletlerinde yaygınlaştı. Guangdong eyaletinin Dongguan şehri, Mart ayı ortasında 6.050 teftiş gerçekleştirildi. Şu ana kadar 24 merkezi madencilik tesisinden ve 35 ayrı tesisten 957 adet madencilik ekipmanına el konuldu.

Heilongjiang eyaletindeki Mudanjiang şehrinde birçok özel garaj Bitcoin madenciliği yapmak için kullanılıyor. 60’tan fazla teçhizata el konulduğu ve yasadışı elektrik hırsızlığında toplam 300.000 yuan (yaklaşık 47.000 dolar) olduğu bildiriliyor. Raporlara göre, Bitcoin madenleri, güç sağlamak için enerji çalan bir suç örgütü tarafından işletiliyor. Shanxi eyaleti, kripto madenciliği tesisleriyle mücadele etmek amacıyla elektrik fiyatını kilovat başına 1 Yuan (0,16 dolar) artıracağını açıkladı. Bu tedbirin uygulanmasına 10 Mayıs’ta başlanacak.

Sichuan eyaleti kendi NFT pazarını başlatıyor

Çin’in kripto para birimleriyle hayatta kalan son bağlantılarından biri NFT’ler veya dijital koleksiyonlar. Ürünlere olan yüksek talep nedeniyle, Çin’in resmi haber ajansı Xinhua da dahil olmak üzere devlet kurumları kendi versiyonlarını yayınlamaya başladı.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Nisan ayında, Çin’in Sichuan eyaletinde yeni bir NFT pazarı açıldı. Eyaletin kültür ve turizm acentesinin, eyaletin müzik sektörünü canlandırmak için bir kripto para borsası başlatmaya hazır olduğu bildirildi. Hükümet tarafından sağlanan bilgilere göre, birçok müzik firması telif haklarını korumak için Blockchain teknolojisini benimsiyor.

Bu arada, Kuzey Amerika’daki büyük kripto madencileri, daha fazla güç kaynağına ve daha az düzenleyici baskıya sahip bölgelere açılmak istiyor. Perşembe günü Miami’deki 2022 Bitcoin Konferansı’nda Core Scientific, Riot Blockchain, Marathon Digital ve Argo Blockchain gibi kripto madencileri İskandinavya, Orta Doğu ve diğer hafifçe düzenlenmiş bölgelere genişleme konusundaki ilgilerini paylaştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir