Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.508
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.508
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Çin, Dijital Yuan İle İlk Satışı Gerçekleştirdi

Dijital Yuan

Çin Merkez Bankası, piyasa sürdüğü dijital yuan ile ilk defa bir menkul kıymet satışı gerçekleştirdi.

Çin, ülkenin Merkez Bankası aracılığıyla CBDC yani merkez bankası dijital para birimi kavramını hızla benimseye devam ediyor. Ülke geçtiğimiz günlerde, dolaşımdaki para miktarını ölçen raporlara dijital para birimi e-CNY’yi de dahil etmeye başlamıştı. Konu ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı.

Çin merkez bir haber kaynağından gelen bilgiye göre, Çin Merkez Bankası e-CNY adını verdiği dijital yuan’ı ilk kez bir menkul kıymet satışında kullandı.

Yapılan bu hamle ile dijital yuan, artık yatırımcılar tarafından Soochow Securities uygulaması üzerinde menkul kıymet almak için kullanılabilecek.

İşlemler, e-CNY’nin Nisan 2020’de tanıtılmasından bir süre sonra, Ekim ayı itibariyle yaklaşık 14 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Devam eden Ukrayna savaşı sonrası yoğun yaptırımlara maruz kalan Rusya, dijital para birimi (CBDC) kullanarak sınır ötesi bir ödeme sistemi geliştirmeye başlayacağını açıklamıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir