Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.094
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.094
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Çin Devlet Başkanı’ndan Kripto Para ve Blockchain Açıklaması!

Resmi olarak Çin Komünist Partisi Merkez Siyasi Bürosu Daimi Komitesi olan Politbüro Daimi Komitesi’nin (PSC) 34. ortak çalışmasında, Başkan Xi Jinping, kripto para ve Blockchain inovasyonundan önce Çin dijital ekonomisinin sürekli olarak güçlendirilmesi gerektiğini söyledi:

Başkan Xi Jinping: Blockchain ve diğer teknolojilerin hızlandırılmış inovasyonu ile Çin’in dijital ekonomisi sürekli olarak güçlendirilmeli ve optimize edilmelidir.

Kripto para yasaklarının gölgesinde dijital ekonominin geliştirilmesine ilişkin çalışma

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, 18 Ekim öğleden sonra, Politbüro Daimi Komitesi (PSC), ülkede dijital ekonominin sağlıklı gelişimini teşvik etmeye yönelik 34. ortak çalışmayı gerçekleştirdi. Çalışmaya başkanlık ederken, aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri olan Başkan Xi Jinping, son yıllarda internet, büyük veri (big data), bulut bilişim (cloud computing), yapay zeka (artificial intelligence) (AI), Blockchain ve diğer teknolojilerin inovasyonu yönlendirdiğini ve giderek tüm ekonomik ve sosyal kalkınma sürecine entegre olduğunu vurguladı.

Bu nedenle, Çin’in genel stratejik koordinasyon, ekonomiyi dijitalleştirme ve bir yüzyılda görülmeyen büyük değişiklikler yaratma konusunda yeni bir bakış açısına ihtiyacı var. Aynı zamanda Çin, dijital ekonomisini sürekli olarak güçlendiriyor ve iyileştiriyor. Çin Komünist Partisi 18. Ulusal Kongresi’nden bu yana, Parti Merkez Komitesi dijital ekonomiyi geliştirmeye, güç ağı stratejisini ve ulusal büyük veri stratejisini uygulamaya, siber ekonomi alanını genişletmeye büyük önem verdi. Ülke ayrıca sürekli olarak internet, büyük veri, yapay zeka (AI) vb. gibi çeşitli yenilikleri destekliyor.

“Toplumun dijital bilgi ve becerileri geliştirilmeli”

Ayrıca, Çin’in dijital ekonomisi büyüyor ve dikkate değer sonuçlar elde ediyor. Özellikle COVID-19 salgınının patlak vermesinden bu yana dijital teknoloji ve dijital ekonomi, salgınla mücadelenin desteklenmesinde, üretimin ve yaşamın yeniden sağlanmasında önemli rol oynadı.

Son olarak, Devlet Başkanı, dijital ekonominin ülkenin genel kalkınma durumu ile ilgili olduğunu vurguladı ve bu nedenle, Çin’in dijital ekonomisini geliştirmek, durumla ilgili araştırma ve yargıyı güçlendirmek, fırsatları yakalamak ve lider pozisyonu almak için en üst düzey sistemi tasarlama ve inşa etme konusunda mükemmel bir iş çıkarılması gerektiğini belirtti. Tüm nüfusun ve toplumun dijital bilgi ve becerilerini geliştirmek ve Çin’in dijital ekonomisinin gelişimi için sosyal temeli güçlendirmek gerektiğini vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir