Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.436
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.436
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Çin, Avustralya, Japonya ve Suudi Arabistan’daki Şirketler Ortak Blockchain Platformu Oluşturuyor

Küresel enerji krizinin ortasında, Çin, Japonya, Avustralya ve Suudi Arabistan olmak üzere dört ülkeden dokuz şirket, enerji, kimyasal ürünler ve metal emtialarının ticaretini yapmak, gümrük işlemlerini ve kargo teslimatını hızlandırmak için ortaklaşa bir blockchain dokümantasyon platformu oluşturacaklarını duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Platform katılımcıları arasında Sinochem Energy, Mitsui.Co, Macquarie CGM, Saudi Aramco Energy Ventures şirketleri olmak üzere finans, blockchain, nakliye ve enerji sektörlerindeki beş Çinli firma daha yer alıyor.

Platform, Çin’in en büyük ticaret fuarı olan China International Import Expo’da duyuruldu.

Çin, son zamanlarda demir cevheri fiyatlarındaki artışla beraber petrol kıtlığı yaşıyor. Mayıs ayında, Çin’in demir cevheri fiyatı, Avustralya-Çin ilişkilerinin aşınmasıyla 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Geçen ay, büyük ölçekli elektrik kesintileri, ithalat kesintisi, sel ve emisyon düşüşlerinin neden olduğu kömür sıkıntısı Çin’i vurdu ve özel jeneratörleri çalıştırmak için kullanılan başka bir dizel krizine yol açtı.

Avrupa’da doğal gaz fiyatları yükseldi, Hindistan’da kömür tükeniyor ve ABD’de sıcaklıklar düştükçe küresel enerji kıtlığı tehdidi altında olabilir.

Çin, hem nakliye hem de finansmanda sınır ötesi ticareti artırmak için blok zinciri kullanmaya başladı. Eylül ayında, üyeleri küresel olarak tüm nakliye konteynerlerinin üçte birini yöneten Hong-Kong merkezli kar amacı gütmeyen bir konsorsiyum olan Global Shipping Business Network (GSBN), küresel nakliye blok zinciri platformunu etkinleştirdi. Ardından Bank of China, DBS ve HSBC, GSBN ile ticaret finansmanının dijitalleştirilmesi konusunda bir ortaklık duyurdu. Platform, kargo taşımacılığı ve sınır ötesi ticarette evrak işlerini azaltmayı, bilgi güvenilirliğini artırmayı amaçlayan Oracle, Microsoft, AntChain ve Alibaba Cloud ile ortaklaşa oluşturuldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir