Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.727
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.727
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Charles Hoskinson, Etiyopya Girişiminden Bir Güncelleme Paylaştı

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Etiyopya girişimi hakkında konuştu.

IOG, geçtiğimiz yıl Etiyopya Eğitim Bakanlığı ile ortaklık yapmıştı.

Charles Hoskinson, Etiyopya Güncellemesi Paylaştı

Charles Hoskinson tarafından yapılan paylaşımına göre Etiyopyalı yetkililer, ülke çapında blockchain tabanlı programın bir parçası olarak öğrenciler ve öğretmenler için dijital kimlik uygulaması başlattı. Bakanlığın Dijital Eğitim Direktörü Zelalem Assefa’ya göre ver girişlerinin gelecek ay başlaması gündemde. Katılmak için yaklaşık iki düzine devlet okulu seçildi.

Etiyopya Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl 3680 okulda 750.000 öğrenci ve öğretmene Dijital Kimlik Kartı (ID card) sağlamak için IOG ile ortaklık kurdu.

İlk olarak ilkokul ve ortaokul seviyelerinde ve ardından üçüncül kurumlarda başlatılacak olan IDS, notları doğrulamak ve öğrencilerin performansını izlemek için kullanılacak bir kayıt sistemine bağlı olacak.

Etiyopyalı yetkililer, yıl sonuna kadar yarım milyon kimliğin yayınlanmasını umuyor. Bu girişim aynı zamanda 10 milyon vatandaşa dijital kimlik sağlamayı amaçlayan ulusal bir dijital kimlik programı içeriyor. Şimdiye kadar kaydedilen kimlik sayısı 100.000’in altında yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir