Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.718
% 5.34
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.718
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Cardano’nun merakla beklenen güncellemesi ertelendi

Investing.com – Cardano ekosistemini yöneten şirket Input Output Global (IOG), Cardano ağı için önemli bir güncelleme olan Vasil hard fork’un Temmuz ayına ertelendiğini duyurdu.

Vasil hard fork’un ertelenme sebebi olarak dün yapılan toplantıda toplamda 7 hatanın bulunması gerekçe gösterildi. Yapılan açıklamada hataların büyük olmamasına rağmen ekibin yoluna sıfır riskle devam etmek istediği için erteleme kararı aldıklarını duyurdular.

IOG, tüm bu küçük hataların giderilmesi ve son incelemeler sonrası, Vasil hard fork’un ana ağa dağıtım sürecinin Temmuz ayının sonuna kadar gerçekleşeceğini belirtti. Daha önce bildirildiği üzere ağ güncellemesinin 29 Haziran tarihinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Bundan sonraki süreçte kripto para borsaları ve stake havuzu platformlarının yeni yükseltme protokolünü test etmesi için 4 haftalık bir süresi olacak. Bu test süreci sonunda yüzde 80 uyumluluk sağlanması durumunda hard fork’un ağa uygulanma süreci başlatılacak.

Cardano, Vasil hard fork ile ne vadediyor?

Vasil hard fork ile Cardano ağının hızı ve ölçeklenebilirliğini artırılması amaçlanıyor. Bunun yanında akıllı sözleşme özelliklerinin geliştirilmesi gibi çeşitli güncellemeler de sağlanacak. Böylece Cardano ağına daha çok merkezsiz uygulama (dApp) projesi çekilerek ağın büyümesi hedefleniyor.

Cardano topluluğu tarafından merakla beklenen yükseltme, son duruma göre Temmuz ayı sonunda yayına alınacak. Bunun yanında Cardano ekibi, böyle önemli bir güncellemenin ertelenme kararının ardından yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Diğer yandan ekibin bu eleştirileri çok dikkate almadığı görülüyor. Zira güncellemeyle birinci önceliğin kullanıcı güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen ekip, sıfır hatayla ilerleme çabasına ek olarak kullanıcılarına gerçekten çalışan bir hizmet sunmak istediklerine vurgu yapıyor.

Cardano (ADA) fiyatı ne durumda?

Cardano (ADA), dünkü volatilitede 0,46 – 0,5 dolar bandında hareket etti. Şu an ADA piyasasında Vasil hard fork ertelemesine sert bir tepki olmadı. Altcoin, son 48 saatlik zaman diliminde düşük oranlı da olsa yükseliş ivmesini koruyarak 0,5 dolar direncini kırma mücadelesi veriyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir